Resor till Cava d'Aliga

Strandidyll på Siciliens sydkust

Cava d'Aliga är en liten kustby som ligger i Ragusa-provinsen. Här har många från fastlandet sina sommarhus och du kan under din semester i området fin kombinera sol och bad med spännande utflykter.

Cava d'Aliga är en liten kustby som ligger i Ragusa-provinsen. Här har många från fastlandet sina sommarhus och byns liv förändras fullständigt beroende på vilken årstid det är.

Byns strand består av den finaste gula sanden och det är en fröjd för ögat att se böljorna komma och gå i bukten. I jul och i augusti är stranden packad med människor och på kvällarna är det en lite kiosk som gör allt för att synas (läs hög musik och stök). Så har det iallafall varit de senaste åren.

Trots att byn inte har några direkt sevärdheter, så bor man vid en vacker snadstrand och med kort avstånd till många kulturella sevärdheter och natursköna områden.Hotell, agriturismo eller lägenhet?

Hos Escapeaway kan du välja mellan mer än 1.500 semesterboende i Italien - här ibland ett stort urval av noga utvalda hotell, hus och lägenheter på Sicilien. 

Använd sökmaskinen här på sidan och skriv in Sicilien eller 'Cava D'Aliga' samt datum för att snabbt se en översikt över lediga semesterboende i området.

Har du frågor eller gärna vill få tips och rådgivning till att välja rätt boende är du välkommen att kontakta oss på telefon, mejl eller chat. Dessutom finns det möjlighet att boka ett privat hus om ni är en grupp vänner eller stor familj som reser tillsammans.

Skulle du vilja dra dig en liten bit bort från kusten och få en genuin upplevelse samtidigt som du ofta kan äta riktigt gott är en semester på en agriturismo på Sicilien en intressant möjlighet.

Vill du gärna uppleva flera olika område på Sicilien kan du överväga att göra en rundresa och bo på olika ställen. På så vis hinner du uppleva mer utan att behöva köra så mycket fram och tillbaka. Kom ihåg att Sicilien är en stor ö.

Transport

Ska du resa med flyg till Sicilien ligger Catanias flygplats närmast Cava D'Aliga. Dit flyger flera etablerade flygbolag men du ska ofta räkna med en snabb mellanlandning på vägen. Du kan även finna direktflyg från Skandinavien, framför allt under sommarsäsongen.

Du kan resa runt med både tåg, buss eller taxi på Sicilien men var uppmärksam på att det inte är problemfritt att resa runt med offentlig transport. En hyrbil är därför ofta den bästa möjlighet för att komma runt på ön samt få den största upplevelsen med hem i bagaget. Att hyra bil på Sicilien är dessutom inte alls lika dyrt som hemma.

Restauranger och shopping

Urvalet av matställen i Cava D'Aliga är begränsat men du ska endast köra några få km för att finna flera trevliga matställen i grannstäderna.

Som du kan se genom att klicka på kartan ovanför finns det även få inköpsmöjligheter i själva samhället, dock tillräckligt för det dagliga behovet när man är på semester. I närområdet finns det dock flera supermarkets.

Utflykter från Cava D'Aliga

Du har i Cava D'Aliga en fin utgångspunkt för att utforska framför allt det södra Sicilien, men också många av de sevärdheter som ligger lite längre bort på heldagsutflykter.

På denna sidan av ön är det upplagt att besöka några av Italiens mest fantastiska barockstäder som Noto, Ragusa, Scicli och Modica. Här kan du promendera längs de vackra gator och gränderna och betrakta de vackra byggnaderna och stämningsfulla torg.

Det är naturligtvis inte bara i Cava D'Aliga du finner en fin badstrand. Kör t.ex. en tur till Marina di Ragusa, där den vita stranden med klart vatten räknas bland de bästa på Sicilien. Här kan du också besöka öns största lustbåtshamn där dyra yachter ligger sida vid sida. En tur längs kusten är förutom chansen att upptäcka nya stränder också en upplagt möjlighet att äta på någon av de goda fiskerestauranger som präglar området. Det är väldigt prisvärt att gå ut och äta på södra Sicilien.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cava d'Aliga