Resor till Castiglione di Sicilia

Idyllisk landsort på den stora vulkanen

Castiglione di Sicilia ligger på nordsidan av Etna. Det är en rik stad, som bjuder på naturupplevelser, konst och gastronomiska upplevelser.

Historien ligger gömd i stadens namn: Castel Leoe, en gammal fästning, som dominerade dalen Alcantara, och som genom tiderna har utvecklat sig, i samband med öns historia och dominans, till en blommande kulturstad.

Med sitt läge på cirka 600 meters höjd över havet, på en backe mitt i dalen, som Alcantara-floden har skapat mellan Randazzo och Taormina, är Castiglione di Sicilia det de flesta förknipar med en typiskt bergslandsort, vars hus håller sig fast på klippväggarna. 

På en promenad runt på de charmiga smala, och ibland branta, gatorna, kommer du att upptäcka att staden trots sin lilla storlek, har åtskilliga gamla kyrkor och andra historiska byggnadsverk. Lite utanför staden ligger dessutom Cuba di Santa Domenica, som är ett enastående byzantinskt kapell byggt av munkar någon gång mellan år 600-800. Kapellet har haft status som nationellt monument sedan 1909, även om freskomålningarna sedan länge har försvunnit.

Karta över Castiglione di Sicilia

Genom att klicka på kartan över Castiglione di Sicilia här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Castiglione di Sicilia? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer - den flygplats som ligger närmast Castiglione di Sicilia. 

Det kör bussar nere från kusten upp till Castiglione di Sicilia, men antalet dagliga avgångar är väldigt få. Många av våra resenärer väljer därför att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger

Tycker du om mat och vin, har du kommit till rätt plats, då Castiglione di Sicilia är en vinet stad, med inte minder än 5 vinhus, och ett rikt kök, som kan provas på en av stadens restauranger.

Här finns med andra ord, allt du behöver på en semester, utöver ett stort urval av fester som löper från karnevalen i februari till julfesten i december - och som påminner stadens invånare och besökare om stadens många traditioner. 

Utflykter

Etna är ett perfekt utflyktsmål, men landsorten är också en perfekt utgångspunkt för att åka på många andra spännande utflykter till sevärdheter och attraktioner på östra Sicilien. Kusten, några av öns bästa stränder, och det klara havet kommer att locka de flesta, och det finns stora möjligheter att köra en tur till kusten och ta ett dopp i det stora blå. Naturen på denna delen av ön, bjuder in till aktiva semesterupplevelser med t.ex. mountainbike, eller golf på den närliggande 18-hålsbanan. Dessutom kan du besöka floden Alcantara, som är ett besök värt med sin världskända Canyon-liknande bredd, som består av vattenutgrävda block och vattenfall. Här du aptit på kulturhistoriska sevärdheter, kan du ta en tur till närliggande Taormina, som ligger med vidunderliga utsikter över Messina och Etna.

Lokala länkar

Du hittar stadens officiella hemsida här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castiglione di Sicilia