Resor till Castelmola

Autentiska Sicilien med fantastisk utsikt mot Etna

Castelmola, eller Castermula som den lokala befolkningen säger, är en fin liten stad, som njuter av en enastående utsikt över havet och vulkanen Etna.

Staden ligger precis ovanför den mer kända staden Taormina, som har ett levande centrum med ett stort utbud av trevliga restauranger, vinbarer och små butiker.

Det råder en särskild ro över staden, vilket man bäst uppever på de små gatorna, gränderna och på torgen. Till Castelmola åker du som vill uppleva det autentiska Sicilien, och här upplever du det bästa från två världar: du bor nämligen i behagligt avstånd från turistmassorna, samtidigt som du bor nära många sevärdheter.

Karta över Castelmola 

Genom att klicka på kartan över Castelmola här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Castelmola? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte...

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du resa med flyg till Sicilien, Catania flygplats - som också är öns mest nyttjade på grund av ett stort utbud rutter till Europeiska städer - den som ligger närmast Castelmola.

Har du ingen egen bil, kan du ta buss eller taxi upp till Castelmola från Taormina. Det är en riktig bergsväg med serpentinvägar, men ändå väljer många av våra resenärer att beställa en hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta fall inte bara lättare att komma fram till semesterbostaden, utan den ger också en större grad av frihet till att åka ut på utflykter i eget tempo, utan att vara beroende på offentlig transport.

Väldigt få väljer att köra hela vägen från Sverige till Sicilien på grund av det långa avståndet. Vill du ändå avverka den drygt 3000 km långa resan, kan du komma över med bilen till ön via Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och shopping

I förhållande till stadens storlek finns det ett utmärkt urval av restauranger i Castelmola. Dessutom behöver du endast bege dig till Taormina för att hitta en värld av restauranger, caféer och barer.

För att laga dina egna måltider under semestern, kan du köpa in varor i Taormina, där det finns åtskilliga supermercati. Har du möjlighet till det, rekommenderar vi dig också att besöka en av de lokala marknaderna, där du utöver goda råvaror, också har en möjlighet att uppleva en charmig del av det sicilianska vardagslivet.

Utflykter från Castelmola

Castelmola som ligger strategiskt fint på Siciliens nordöstkust är även en fin utgångspunkt för utflykter till öns sydöstra del med den spännande staden Siracusa och vindistriktet Avola, liksom till barokstäderna Ragusa, Modica och Scicli. Är du naturintresserad ligger både Iblei-bergen och Nebrodi-bergen inom räckhåll för en trevlig dagsutflykt.

Du behöver dock inte bege dig längre bort, än ner längs berget där du hamnar i Taormina, för att hitta intressanta kulturhistoriska sevärdheter. Den grekiska teatern räknas till exempel som en av de sevärdheter man bör se på en resa till Sicilien.

Siciliens största naturattraktion, vulkanen Etna, ligger också inom kort köravstånd. Det är en stor upplevelse att komma hela vägen upp på kraterns sidor (i sällskap av en guide), och den omkringliggande nationalparken är absolut också värd att utforska. Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castelmola