Resor till Castellammare del Golfo

Upplev en autentisk och stämningsfull pärla på Sicilien

Besök Castellammare del Golfo väster om Palermo, och ta del av det autentiska och oförstörda Sicilien. Här hittar du en trevlig atmosfär, en mängd restauranger och närhet till härliga sandstränder.

Perfekt läge

Castellammare del Golfo ligger vackert i en bukt, cirka 65 km väster om Palermo. Staden var tidigare ett viktigt centrum för tonfisk-fiske, men är idag istället mer känd för sitt härliga läge.

Karta över Castellammare del Golfo

Klicka på kartan här nedan för en översikt över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Massor av liv

Staden har ca. 15.000 invånare och du hittar det mesta här: restauranger, pizzerior, barer, cafeér, shopping och fullt av liv och rörelse.

Atmosfär och badmöjligheter

I centrum finns många mysiga och karakteristiska gator, men inte så många sevärdheter. Castellammare del Golfo är mer för dm, som önskar att bo på en plats med skön atmosfär närhet till härliga badstränder. Stränderna vid Scopello och San Vito Lo Capo är riktigt bra, och ännu närmre (knappt 2 km) ligger den fina sandstranden La Plaja. I centrum hittar du också en liten sandstrand, edanför Piazza Petrollo, som dock inte hålls lika ren och fin com La Plaja. 

Enastående utsikt

På vägen mot Scopello, som ligger väster om Castellammare del Golfo, har du från toppen av ett berg en enastående utsikt över hela bukten och staden.

Utflyktsmöjligheter

Från Castellammare del Golfo finns det tågförbindelse (tågstationen ligger cirka 3 km från centrum) till och från Palermo, men även till andra orter som Trapani. Du är inte heller långt ifrån spännande utflyktsmål som te.x. Segesta, Erice, eller varför inte ta en tur in i landet till Alcamo eller småstäder som Calatafimi och Salemi (med ruiner från den byzantinska basilikan).

För dig som vill uppleva mest möjligast, kan vi rekommendera en guidad tur på Sicilien, som vår samarbetspartner erbjuder. Här upplever du öns bästa sevärdheter och attraktioner i sällskap med en lokal, certifierad guide.Hotell, villa eller semesterlägenhet i Castellammare del Golfo?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Castellammare del Golfo? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterstaden. Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan. 

Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan t.ex. välja att bo på flera olika om du vill uppleva mer av ön, som inte är så liten inte... Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. En fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Närmaste flygplats ligger vid Palermo, Siciliens huvudstad. Denna flygplats har framförallt under sommaren goda förbindelser till knutpunkter i Italien, men också i övriga Europa. Med en mellanlandning under vägen, kan du därför hitta en flygförbindelse hit från Sverige eller Danmark. Du kan eventuellt också kontrollera förbindelserna till Trapani flygplats, som endast ligger några få kilometer längre bort. Ryanair har en del rutter hit.

Även om det finns en tågstation i Castellammare del Golfo, med förbindelse till Palermo och Trapani, betyer placeringen några kilometer utanför staden, att det kan vara lite krångligt att ta sig till och från staden under semestern. Det kör några bussar från staden till tågstationen, men det är inte alltid de passar till tågen. Lättast är att ha en hyrbil under semestern, och du kan beställa den redan hemifrån, med avhämtning på Palermo flygplats - så kommer du snabbt fram och har mer frihet då du vill utforska ön.

Beställ en paketresa till Sicilien med flyg, semesterbostad och eventuell hyrbil 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Läs mer om hur du beställer en paketresa till Sicilien hos Escapeaway

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castellammare del Golfo

Vad tycker gästerna om i Castellammare del Golfo?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 48 recensioner