Resor till Castell'Umberto

Castell'Umberto ligger uppe i Nebrodibergen längs vägen som leder från Capo d'Orlando till Randazzo och vulkanen Etna.

Castell'Umberto ligger uppe i Nebrodibergen längs vägen som leder från Capo d'Orlando till Randazzo och vulkanen Etna. Det är cirka 25 minters körning till de nordligare kustdelarna. och en timmes körväg till Etnas sluttningar. Från stadens torg och från de flesta husen kan du njuta av en fin utsikt över havet och bergstopparna, däribland de fascinerande Rocche del Castro.

Karta över Castell'Umberto på Sicilien

Klicka på kartan nedan för att få en överblick över denna del av Sicilien, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Du kan också se avstånd till flygplatser och närliggande sevärdheter.

Byggnader från 1900-talet

Staden flyttades till denna utsiktsplats efter att en medeltida fästning och stadskärnan ödelades av ett våldsamt jordskalv i slutet av 1800-talet. De äldsta byggnaderna i det nuvarande centrumet härstammar från tidigt 1900-tal och representerar övergången från belle époque-stilen till den mer bastanta fascistiska arkitekturen.

Offentliga faciliteter

Castell'Umberto, liksom de omkringliggande städerna i Nebrodibergen kom att ligga i skugga, tills dess att en borgmästare på 70-talet genomförde ett projekt som satte nytt liv i de gamla husen som varit hemort för det fascistiska partiet. Husets trädgård renoverades, och det byggdes en offentlig pool, samt en tennisbana och en biograf.

Biografen har dessvärre stängt idag, men både tennisbanan och poolen är öppen för stadens invånare och besökare mot en mindre kostnad (cirka 15 SEK per person). Poolen är öppen från början av juli till och med slutet av augusti, då det utanför denna period är för kallt för att bada, framförallt för sicilianarna själva.

Parken

Det ligger dessutom en vacker park utanför staden med en liten sjö och möjlighet att slappna av och besöka de olika husdjur som växer upp här som attraktion för barnen: höns, änder och rådjur som hålls lite vid sidan om de mer eleganta hästarna och påfåglarna. I staden finns ett par restauranger, där man serverar traditionella, enkla rätter till ett mycket överkomligt pris.

Autentisk stämning

Vi rekommenderar dig att bo i staden om du önskar uppleva en autentisk stämning långt från internationellt brus och horder av turister. Vi kan inte rekommendera dig att bo i staden från november till slutet av mars, då det är en kylig period, till och med för en skandinavisk publik. Bergsvandring är en självklar aktivtet i detta område, men även stranden ligger nära inpå.Semesterbostäder och hotell i Castell'Umberto

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Castell'Umberto? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den staden. Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan också välja att bo på flera olika om du vill uppleva fler sidor av ön. Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. Det är en fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer i sökmtorn här på Escapeaway, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

>>> Du kan också se priser på alla resor till Sicilien här

Flygplatser och transport

Närmaste flygplats ligger vid Catania. Detta är den mest nyttjade flygplatsen på ön, och betjänas av ett brett utbud av flygbolag. Det är därför normalt möjligt att hitta en direkt förbindelse hit från flygplatserna i Skandinavien. Kan du acceptera en mellanlandning, är möjligheterna många. Du kan själv kontrollera vilka rutter som bäst passar till din semester genom att välja "Flyg och bostad" i vår sökmotor.

Närmaste tågstation ligger i Brolo. Härifrån kan du ta dig till bland annat Messina från flygplatsen, och med ett par byten på vägen, är det möjligt att komma till Castell'Umberto med offentlig transport. Du ska tog rusta dig med mycket tålamod när du reser med tåg och buss på Sicilien, och många föredrar därför att hyra en bil på Catania flygplats, för att snabbare komma fram till semesterbostaden. Det är också möjligt att flyga till Palermo flygplats och hyra en bil där. Det är en stor fördel att ha en hyrbil, då du lättare kan ta dig till sevärdheter och åka och handla mat etc. 

Restauranger och inköp

Om du vill ha ett större utbud av restauranger än vad som finns i Castell'Umberto, kan du åka till en av grannstäderna, till exempel Capo d'Orlando där det finns ett stort urval av restauranger och matbutiker. En semester på Sicilien är en stor möjlighet för att njuta av lokal mat av hög kvalitet, ofta till ett rimligt pris - framförallt om du beger dig bort från de mest turistade områdena.

Utflykter

Det ligger många idylliska medeltida städer inom räckvidd i Nebrodibergen. Några är något förfallna, men som turist är det ofta mer intressant att besöka dessa, än att åka till en välhållen turiststad. Inte minst, för att du här fortfarande kan uppleva den äkta sicilianska gästfriheten och mycket rimliga priser på mat och dryck.

De kulturella upplevelserna kan enkelt kryddas med utflykter till vackra naturområden. Inom kort avstånd från Castell'Umberto hittar du både idylliska vattenfall, grottor och storslagna berg som bjuder in till långa vandringsturer. 

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castell'Umberto