Resor till Castelbuono

Charmig bergslandsort på Sicilien som bjuder på kulinariska upplevelser

Den lilla trevliga byn Castelbuono ligger ca. 420 m.ö.h. i den fridfulla naturparken Madonie på den norra delen av Sicilien.

Det är ca. 20 km till den härliga badorten Cefalù och ca. 90 km från Palermo. Castelbuono är bl.a. känd för deras enaståenden manna (från Manna-asken) - ett erkänt naturläkemedel som används både som just naturläkemendel och till matlagning. 

Karta över Castelbuono på norra Sicilien

Klicka på kartan här nedan för att skapa dig en överblick över staden och dess sevärdheter. Du kan också se vilka semesterbostäder och hotell vi tillhandahåller på denna del av Sicilien.

Gamla traditioner

I Castelbuono lever man ett stilla liv som präglas av gamla traditioner - ett exempel på detta är att avfall hämtas av åsnor och inte av sopbila (många av stadens gator är nämligen för smala för bilar och sopbilar).

Charmigt centrum

I staden finns ett charmigt historiskt centrum, där du bl.a. hittar ett litet torg med caféer samt en liten medeltidskyrka där du i källaren kan titta på några otroliga och färgsprakande väggmålningar. Staden har flera butiker, en slaktare och en supermarknad. 

Borgen

Byns största attraktion är nog Medeltidsborgen Castello dei Ventimiglia som byggdes under 1300-talet av fursten Francesco l Ventimiglia. Borgen ligger på en höjd (Colle di San Pietro d'Ypsigro) strax utanför stadens centrum, och är präktig och imponerande. Det finns även en liten trevlig anekdot om borgen - den användes nämligen till Giuseppe Tornatores mästerverk i filmvärlden, "Nuovo Cinema Paradiso" där borgen agerade den lille Toto's skola.

Slow food

Stadeen är även känd för sin dedikation till Slow Food, och önskar du avnjuta någon delikat rätt av detta slag ska du besöka restaurangen Nangalarunni som serverar härliga rätter och goda viner i en hemtrevlig miljö.

Transport

Närmaste flygplats ligger vid Palermo, Aeroporto di Palermo Falcone e Borcellino (flygplatskod: PMO). Den nyttjas bland annat av lågprisbolag som Ryanair, easyJet och Norwegian, så det finns ofta goda möjligheter att hitta en flygresa hit. Du kan komma till Castelbuono med buss från både Palermo (1,5 timmar) och Cefalù (30 minuter). Därutöver finns också möjligheten att hyra en bil på Palermo flygplats. Kom ihåg att alltid läsa vår FAQ om bilhyra på Sicilien, här hittar du en massa goda råd och tips om transport och bilhyra. Hotell, semesterlägenheter och villor i Castelbuono

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Castelbuono? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Det finns generellt ett brett urval av hotell på Sicilien, och du kan också välja att bo på flera olika om du vill uppleva fler sidor av ön. Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa på Sicilien. Det är en fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva. Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

>> Få en översikt med alla semesterbostäder på Sicilien här

Utflykter

Du bor ganska nära Madonie Naturreservat, som med alla sina vandringsleder är ett perfekt utflyktsmål om du vill ha en aktiv dag i natursköna omgivningar. Vill du på förhand veta mer om vilket växt- och djurliv du kan htta i Modonie-bergen, kan du också ta vägen förbi museet på Via Roma, som är inrett i ett gammalt kloster. Museo Francesco Minà-Palumbo rymmer en samling plantor, insekter, kräldjur och fossiler, som en lokal läkare på 1800-talet samlade på sig under hela sin livstid.

Om strandlivet lockar mer, bor du också på ett bra läge i Castelbuono. En utflykt till Cefalù kan till exempel rekommenderas - staden är en av Siciliens vackraste och erbjuder en lång, fin sandstrand mitt i centrum. Här finns gott om faciliteter, vilket gör att platsen passar bra till barnfamiljer.

Lokala länkar

Hemsidan för Museo Francesco Minà-Palumbo hittar du här

Stadens officiella hemsidan hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castelbuono

Vad tycker gästerna om i Castelbuono?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner