Resor till Castel di Tusa

Upplev en historisk siciliansk kuststad

Castel di Tusa är ett fiskeläge på Siciliens norra kust. Sol, hav och framför allt det korta avståndet till flera sevärdheter gör staden attraktiv.

Mysiga och stämningsfulla Cefalù ligger ca. 25 km åt öster och i motsatt riktning ligger Santo Stefano di Camastra ca. 11 km bort.

Staden har fått sitt namn från slottet som ligger 600 m.ö.h. och blickar ner över husen och bakom staden dyker små gröna kullar upp. Framför breder havet och det kristallklara vattnet ut sig. I Castel di Tusa, som är en ganska enkel och "typisk" siciliansk stad, finns det post, barer och en hel del restauranger att välja mellan.

Utgrävningar visar att både greker och araber genom åren har varit i området och satt sina spår. 

Den större kustvägen går strax ovan staden och järnvägen igenom, vilket innebär att du smidigt och enkelt kan ta dig runt Sicilien och dess sevärda platser som de vackra vulkanöarna, de grekisk-romerska ruinerna vid Tyndaris, charmiga Taormina, mysiga Cefalù, spännande Palermo m fl.

Karta över Castel di Tusa

Klicka på kartan nedanför för mer information om hotell och andra semesterboende i staden samt för att se en översikt över avstånd till flygplatser och andra städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1.500 semesterbostäder i hela Italien - så även ett stort urval av handplockade hotell, semesterhus och lägenheter på Sicilien. 

Du ska endast skriva in 'Castel di Tusa' och datum i sökmaskinen här på sidan för att se en översikt över tillgängliga semesterboende i området.
 
Castel di Tusa är en liten stad / by, men drömmer du om en semester i ännu mer lantliga omgivningar kan du med fördel överväga en semester på en agriturismo på Sicilien.

Har du frågor eller önskar tips och råd för vilket boende du ska välja är du välkommen att kontakta oss på telefon eller mejl. Våra resekonsulenter sitter redo att besvara alla dina frågor om Sicilien och Italien.

Vill du gärna uppleva flera olika område på Sicilien kan du med fördel boka en rundresa och bo på flera ställen. Sicilien är en stor ö och med en rundresa slipper du köra så mycket fram och tillbaka, och hinner uppleva mer. Vi skräddarsyr alla rundresor efter dina behov och önskemål.

Transport

Sicilien har flera internationella flygplatser. Den närmaste flygplats från Castel di Tusa är Palermos flygplats (flygplatskod PMO). Detta är tillsammans med Palermos flygplats öns största. Du kan med fördel flyga med flera lågprisflyg så som Air Berlin, Ryanair, easyJet och Vueling. Det finns ofta fina möjligheter att finna en bra flight från Sverige och Skandinavien.

Flygförbindelser till Italien

Det kör tåg längs nordkusten mellan Palermo och Messina med stopp i Castel di Tusa. Dessutom går det diverse bussförbindelser till stan samt kustvägen som gör det lätt att komma till och från staden.

Även om det går att resa med offentlig transport till staden är vår rekommendation att du hyr bil. Med en hyrbil under semestern på Sicilien får du möjlighet att göra flera spännande utflykter, alltid i ditt eget tempo utan att behöva vänta på tåg och bussar.

Restauranger och shopping

I Castel di Tusa som är en förhållandevis enkel och typisk siciliansk stad finner du caféer och en hel del matställen att välja bland.

Dessutom finner du flera restaursnger, caféer och barer i grannstäderna längs kustvägen. 

Utflykter från Castel di Tusa

Med sin placering mitt på medelhavsön Siciliens nordkust är Castel di Tusa en utmärkt utgångspunkt för att ta på upplevelserika utflykter till kultur och natursevärdheter. 

Kör förslagsvis åt öster där du finner den trevliga kuststaden Cefalù och njut av ett fint urval av restauranger och inköpsmöjligheter samt en härlig badstrand. En bit längre bort längs kusten ligger storstaden Palermo med sitt pulserande centrum och väntar på dig.

Du bor dessutom nära två naturreservat, Parco delle Madonie och Parco dei Nebrodi, där det finns massor av möjligheter för att utforska vacker natur och fina berglandskap på vandring eller cykelturer.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castel di Tusa