Resor till Capo d'Orlando

Badsemester på Siciliens norra kust, nära många sevärdheter

I Capo d'Orlando finns varken antika ruiner, kyrkor från Medeltiden eller barockpalats - men däremot ett pulserande nattliv.

Därutöver har den välfungerande staden allt som du kan önska dig för en längre vistelse på Sicilien. Vad själva staden saknar i form av kulturhistoriska sevärdheter, finns dock i överflöd i form av intressanta utflyktsmål inom kort avstånd. Packa också ner ett par bra vandringskängor, då du bor nära några av Siciliens vackraste naturområden, som med fördel kan upplevas till fots.

Karta över Capo d'Orlando

Klicka på kartan här nedan för at få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånd till de närmaste flygplatserna och till andra städer i Italien och Europa.

Staden och dess bluesfestival

Capo d'Orlando är inte präglad av turism, utan är en stad där sicilienare lever, bor och arbetar. Här i staden hittar du därför goda tåg- och bussförbindelser till resten av ön, alla typer av butiker, många restauranger, banker, apotek, bagare, konditorier, supermarknader osv. Och varje sommar, i slutet av juli, hålls en stor bluesfestival på stadens gator.Hotell, semesterlägenhet eller villa?

Escapeaway erbjuder dig fler än 1800 semesterbostäder i Italien, vilket inkluderar ett brett urval handplockade hotell, semesterlägenhet och villor på Sicilien.

En semesterlägenhet kan vara ideal, om du vill laga dina egna måltider och slippa leta upp restauranger till middagarna. Det är också en bra möjlighet om din semesterbudget är något lägre. Många familjer väljer dessutom en lägenhet för att lättare kunna njuta av varandras sällskap, istället för att vara fördelade på två olika hotellrum.

Åker du på semester för att koppla av helt och hållet, och för att slippa alla vardagens plikter som t.ex. städning, är ett hotell det rätta valet. Har tas allt om hand om, och du behöver inte bekymra dig om inköp eller tillagning av middagar, utan kan bara sätta dig till rätta i restaurangen - och du slipper disken!

I sökmaskinen här ovan kan du snabbt och lätt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i och omkring Capo d'Orlando. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmaskinen.

Hotell och semesterlägenheter är dock inte de enda inkvarteringsmöjligheterna som du kan välja emellan på Sicilien. Planerar du att åka iväg med hela tjocka släkten, eller med en stor grupp vänner? I så fall kan vi varmt rekommendera att hyra en hel villa på Sicilien. Här har ni massor av plats, och behöver inte dela ställets faciliteter med andra gäster.

Har du frågor om de olika möjlighetena på denna vackra medelhavsö, är du varmt välkommen att ringa oss. Våra resekonsulenter sitter redo med tips och råd, anpassade efter dina önskningar. 

Flygplatser

Ska du spendera semestern på Capo d'Orlando, är Palermo flygplats närmast, men inom nästan samma räckvidd ligger flygplatsen vid Catania. Dessa flygplatser betjänas av många olika flygbolag, som t.ex. Ryanair, easyJet, Vueling och Norwegian med rutter til resten av Europa - däribland Sverige och Danmark.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Även om det finns både tåg- och bussförbindelse till Capo d'Orlando, väljer många resenärer att beställa en hyrbil på Palermo flygplats. Med en hyrbil kommer du lättare till och från semesterbostaden, och kan dessutom lättare ge dig iväg på utflykter under semesterns gång.

Bra utflyktsmål

Från Capo d'Orlando rekommenderar vi följande utflykter:

  • Cefalù, där den gamla fästningen och den normanska domkyrkan utgör stadens profil och atmosfär.
  • De Eoliska öarna
  • Naso som endast ligger 10 km från kusten
  • Nebrodibergen, vars natur erbjuder gröna ängar, herdehus och spår från gamla tider
  • Det gamla centrumet och den grekiska teatern i Tindari

Nebrodibergen och andra utflyktsmål 

I Nebrodibergen ligger gamla ladsorter som en gång i tiden var bebodda av sicilianska adelsfamiljer. Områdets kommuner är idag organiserade som naturpark. Via gamla stigar och smala passager kan du njuta av enastående utsikter över havet och vulkanen Etna. Vi rekommenderar också utflykter till Palermo, Etna och Messina. Vid en längre bilfärd är det möjligt att komma till Tempelernas dal vid Agrigento och till Taormina.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Capo d'Orlando