Resor till Calvaruso

Den lilla staden Calvaruso ligger på den nordöstra spetsen av Sicilien uppe bland de låga bergen ett par kilometer från havet. Härifrån har du kustens långa stränder och kristallklara vatten på nära håll men du har samtidigt möjlighet att dra dig tillbaka i lite mer fridfulla omgivningar - perfekt för en avkopplande semester.

Lantlig stämning nära kusten

Här uppe lite tillbakadraget från den populära kusten kan du uppleva äkta Sicilianskt landsortsliv. Du kommer tydligt märka att den lilla staden inte har anlagts för turisternas skull utan faktiskt grundlades redan på 1200-talet. En gång i tiden hade staden över 1 000 invånare men numera bor här bara omkring 400 personer. 1908 drabbades den lilla staden av ett våldsamt jordskalv som ödelade många av de gamla byggnaderna. Men oavsett detta så har Calvaruso fortfarande sin ursprungliga form med snirklande gator och hus som breder ut sig upp längs sluttningarna längs en strid bäck.

Mitt i byn kan du se resterna av det gamla castello av vilket enbart de rustika stenmurarna med ett par vackra valv återstår men som vittnar om stadens långa historia. En annan sevärdhet i den lilla staden är klostret Santuario Gesù Ecce Homo med den tillhörande kyrkan uppe på den motsatta sidan av bäcken. Klostret från 1600-talet som fortfarande drivs av Franciskaner-munkar är öppet för besökare.

Många utflyktsmål

Precis på den andra sidan av en låg bergskedja ligger hamnstaden Messina. Det tar mindre än en halvtimme att köra dit från Calvaruso och det är väl värt bilturen. Visserligen gick jordskalvet även hårt åt denna stads gamla byggnader med det finns fortfarande mycket att se och uppleva här på en dagsutflykt. Sevärdheterna inkluderar bland annat domen som även om den renoverats hårt efter 2; a Världskrigets bombningar fortfarande är en av de vackraste katedralerna på Sicilien. 

För lite längre dagsutflykter har du på en resa till Calvaruso flera av Siciliens största attraktioner inom din räckvidd. Till dessa attraktioner hör bland annat Taormina och Tindari på öst- respektive nordkusten som båda är kända för sina historiska sevärdheter. På vägen till dessa städer finns det rikligt med möjligheter att göra avstickare ner till inbjudande badstränder.

Så bokar du din resa till Calvaruso

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen till Escapeaway Resor som gäst på ett av våra handplockade hotell som du hittar i vårt program. Du väljer helt själv om du "bara" vill boka ett hotell eller om du vill boka en paketresa som även inkluderar flygresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn till någon av de närliggande flygplatserna på Sicilien.

I sökmotorn högst upp på denna sida hittar du mer information om både våra hotell och vilka flygbolag som flyger till Sicilien samt deras avgångstider med mera.

Vill du helst själv arrangera transporten för din resa till Calvaruso, men har hittat helt rätt hotell i vårt program? Då kan du naturligtvis nöja dig med att enbart boka hotellvistelsen hos oss. Eventuellt flera olika hotell om du gärna vill uppleva mer av ön på en rundresa.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Calvaruso