Resor till Borgo San Gregorio

Fiskeläge med stämning

På Siciliens nordliga kust ligger den lilla idylliska fiskebyn Borgo San Gregorio som består av endast några få hus som är bebodda av de lokala invånarna.

I många av de renoverade lägenheter som annars legat i ruiner, tar man idag mot besökare från hela världen som vill slappna av från det annars så hektiska livet samt slippa alla turistanstormningar.

Här i byn flyter livet på i en långsam takt och de lokala invånarna livnär sig i första hand på fiske. Vill man själv laga mat så kan man köpa fisk hos de lokala fiskhandlarna om förmiddagen.Även om Borgo San Gregorio ligger fint för utflyktsmål som räcker till många veckor ska man inte glömma att njuta av stranden där man kan se de Eoliska Öarna, bada i det härliga vattnet eller snorkla. Stranden i Borgo San Gregorio är mycket bred och rymmer hundratals badgäster, vilket här endast är under årets varmaste månader juli och augusti.

Hos Mare d´Amares reception hälsar Managern Carlos turisterna välkommna och ser till att de får möjlighet att uppleva den gamla fiskebyn och dess liv, havet och de natursköna Nebrodibergen som ligger bara några få kilometer bort. Carlos arrangerar utflykter till nationalparken Nebrodi som ligger uppe på Monte Soro (1847 meter ö.h.), till Maullazzosjön, till den mycket charmerande byn San Marco d´Alunzio samt till de Aoliska öarna med liten eller stor båt som seglar från San Gregorio.

Man ska dock inte tro att Borgo San Gregorio är en öde by för här finns två restauranger, en bar och ett utomhus disco som är öppet två gånger i veckan under juli och augusti.

Bara 2 km från Borgo San Gregorio finner man den livliga byn Capo d´Orlando som man når på 20 minuter i rask gång. Det går även bussar om man inte känner för att ta en promenad. I Capo d´Orlando finner man alla typer av butiker och shopping, tågstation, flera restauranger, supermarket, läkare, apotek etc.

Från Borgo San Gregorio kan vi rekommendera följande utflykter:
- Cefalú, där den gamla fästningen och normanska domkyrkan präglar stadens profil och atmosfär.
- De Eoliska Öarna
- Tindari och den grekiska teatern
- Naso som ligger bara 10 km från kusten
- Nebrodibergen: härliga natur erbjuder gröna gräsgångar, herdehus och spår från gamla tider. I Nebrodi ligger gamla lantbyar som en gång var bebott av sicilianska adelsfamiljer. Områdets kommuner är idag organiserade som naturpark

Vi rekommenderar också utflykter till Palermo, Etna och Messina. Vid en längre åk/kör tur är det möjligt att komma till Templenas Dal vid Agrigento och Taormina.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Borgo San Gregorio