Bilsemester på Sicilien

Sicilien är den sydligaste regionen i Italien. Det är knappa 300 mil från Sveriges sydspets till Sicilien. Det är en rejäl biltur men det är även en riktigt stor upplevelse om man väljer att åka på bilsemester till Sicilien.

På vägen till Sicilien kör man bland annat igenom hela Italien och får därmed uppleva hur olika de italienska regionerna rent faktiskt är, och hur stor skillnaden är mellan Norditalien och Syditalien. Har ni inte fullt så många veckor att spendera går det ju även att ta flyget till Sicilien, hyra en bil på flygplatsen och starta sin bilsemester på Sicilien därifrån. Ni kan boka flera olika boenden eller välja att bo på ett ställe och göra utflykter därifrån. Se det stora urvalet av handplockade semesterbostäder och hotell i nedanstående översikt.

Den långa vägen i bil till Sicilien

Om man vill hoppa över lite av bilturen och de tyska motorvägarna kan man ju köra på biltåget i Hamburg och sedan köra av till exempel i Verona, då är det "bara" resan genom Italien kvar.

Bilsemester till Sicilien är naturligtvis inget man ger sig på om man bara har en veckas semester. Har man däremot möjlighet att ta flera veckors semester så kommer resan ner genom Italien och tiden på Sicilien vara en av de upplevelser som man inte glömmer i första taget.

En bilsemester är en semester med frihet och flexibilitet. Man bestämmer själv sin resrutt och gör precis de pauser och avstickare man har lust med under resans gång. Dagsprogrammet planlägger man själv och man bestämmer även själv hur länge turen till Sicilien ska vara och hur många övernattningar man vill göra längs resvägen.

Man ser även ofta helt andra saker när man kör själv jämfört med att flyga till semesterorten. Och ofta är det ju de oförutsedda upplevelserna som gör semestern till något alldeles speciellt, som övernattningen på det lustiga stället hos den vänliga italienska damen som inte kunde prata engelska, eller maten på den lilla lokala trattorian som smakade fullkomligt himmelskt.

När ni så ankommer med färjan från fastlandet till Sicilien väntar fantastiskt spännande upplevelser för Sicilien är en vacker och fascinerande ö att besöka. Det är lätt att bli överväldigad av alla kulturella och historiska byggnader och intryck och här finns även en varierad och vacker natur. Man kan lugnt säga att Sicilien är ett av de resmål som har allt: Intressanta storstäder, kultur, historia, atmosfär, stämning, natur, sol, strand samt härlig mat och gott vin.

Bilsemester i Italien

Det måste erkännas att det inte är så många som väljer att köra hela vägen till Sicilien i egen bil, men däremot är det många som varje år åker på bilsemester till andra resmål i Italien som till exempel Toscana, Umbrien och Amalfikusten.

Läs mer om bilsemester till Italien

>> Läs mer om bilsemester

Karta över Sicilien

Populära hotell på Sicilien

Italien, Syditalien, Sicilien, Fanusa
8,6
Mycket bra
256 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, Taormina
8,4
Mycket bra
1858 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, Taormina
9,9
Fantastiskt
129 omdömen
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 1.8 km
  • Internet/Wi-Fi