Bilhyra på Sicilien

Så hittar du rätt hyrbil på Sicilien

Bilhyra på Sicilien med Escapeaway. Hyr bil med fria kilometrar och obligatoriska försäkringar. Sök och jämför priser på billig biluthyrning.

Vill du ha ut det mesta av din semester på Sicilien, Medelhavets största ö, är en hyrbil det perfekta valet. Med din egen bil kan du enkelt nå runt till alla öns spännande sevärdheter, och slipper anpassa dig till tidtabeller utan kan istället ta semestern i ditt eget tempo. På ett så populärt resmål som Sicilien hittar du ett stort urval kända biluthyrningsbolag som t.ex. Avis, Hertz och Europcar, liksom här också finns många lokala biluthyrare. Hyrbilarna erbjuds i olika kategorier och märken, så du har nästan alltid möjlighet att hitta en bil som passar dina önskningar.

Auto Europe Biluthyrning

Med sökmaskinen från Auto Europe bilhyra kan du jämföra priser och lediga hyrbilar från mer än 400 biluthyrningsbolag, härunder kända verksamheter som SIXT, Europcar, AVIS, Hertz, Interrent, Budget och Firefox rent a car. På Sicilien erbjuder Auto Europe bilhyra på alla flygplatser och i de sörre städerna. Auto Europe är det man kallar en Car Rental förmedlare så du ingår själva avtalet med de olika biluthyrningsbolagen du hittar i sökmaskinen. Firmans Europeiska huvudkontor ligger i Tyskland, och här har man också sin kundservice som är öppen dygnet runt. 

>> Jämför priser på bilhyra i Italien

Olika typer av hyrbilar

Har du inte behov för en stor bil med plats till många passagerare, kan du utan problem välja en av de minsta bilmodellerna, som samtidigt är den billigaste lösningen. Du kan eventuellt välja att nyttja de många solskenstimmarna på Sicilien till att skämma bort dig självmed en unik körupplevelse i en liten smart sportbil eller cabriolet. 

Reser du till Sicilien med hela familjen, eller en annan större grupp, är det nog mer troligt att du kommer att välja en mini-van med plats till 7 personer. Även om ni inte nyttjar alla platser, kan det bara en bra idé då ni också har mer plats till allas bagage.

Även om du primärt åker till Sicilien för att spendera större delen av dagarna på stranden vid det azurblå havet, är bilhyra en möjlighet för att få ut mer av semestern. Ön har några av världens bästa stränder, och har du en bil till ditt förfogande, kan du testa flera av dessa under semestern, och således hitta precis din drömstrand.

Sicilien har dock naturligtvis mer att erbjuda, än bara fantastiska stränder. Många besökande beställer en hyrbil för att kunna utforksa det rika urvalet av fascinerande kulturhistoriska sevärdheter och enastående natur. Och dessutom är det ju svårt att undvika Europas högsta och mest aktiva vulkan, Etna, som bör stå högt på din lista över utflykter, om du vill ha en unik naturupplevelse.

Flygplatser:

Det finns tre flygplatser på Sicilien: Palermo, Catania och Trapani flygplats; och det är möjligt att beställa en hyrbil i dem alla. Om du inte vill avgämta din hybil på en flygplats, kan du via nedanstående länk söka priser på många andra uthyrningsplatser på Sicilien. Observera att det också är möjligt att beställa avhämtning på en flygplats och avleverera den på den annan, t.ex. om du ska iväg på en bilrundresa.

Palermo flygplats

Palermo är de största staden på Sicilien, och flygplatsen betjänar dagligen många flygbolag. Palermo och dess flygplats ligger på den nordvästra sidan av ön, cirka 3 timmars bilfärd från Catania. Från Skandinavien är det i skrivande stund endast SAS som flyger till Palermo från Stockholm och Köpenhamn, men det finns naturligtvis många möjligheter om du mellanlandar i t.ex. Paris, Rom, Milano, Frankfurt eller Mallorca. Palermo flygplats heter officiellt Aeroporto di Palermo Falcone och Borsellino, och har flygplatskoden PMO.

Catania flygplats

Catnaia flygplats med det officiella namnet Catania-Fontarosso Vincenzo Bellini och har flygplatskoden CTA, är för många resenärer inkörsporten till Sicilien. Flygplatsen som är uppkallad efter den sicilienska kompositören Vincenzo Bellini, ligger cirka 4 kilometer sydväst om Catania stad. Catania flygplats är den mest nyttjade på Sicilien med föbindelse till åtskilliga europeiska destinationer, däribland Sverige och Danmark. Bland annt Norwegian flyger direkt till Catania från Arlanda, Landvetter och Kastrup.

Catania lufthavnFoto: Catania flygplats ligger ganske nära Etna

Trapani flygplats

Trapani flygplats ligger ganska precis mitt emellan Marsala och Trapani på västra Sicilien. Flygplatsen, som har det officiella namnet "Vincenzo Florio Airport Trapani-Birgi" och flygplatskoden TPS, nyttjas både av militärflyg och civila flyg. För prismedvetna semesterresenärer är flygplatsen intressant då den bland annat nyttjas av lågprisbolaget Ryanair. Det finns för ögonblicket inte några direkta flyg till Trapani från flygplatserna i Sverige.

Biluthyrningsbolag

På Sicilien hittar du alla de kända biluthyrningsbolagen, som t.ex. Avis, Hertz, SIXT, Interrent, Firefly och Europcar, men också många av de små lokala biluthyrningsboalgen. Ett av de biluthyrningsbolag som är mycket starka på Siclien och i resten av Italien, är Maggiore. På HIdeaways har vi valt att sammarbeta emd AutoErope då det kommer till billig bilhyra på Sicilien, då AutoEurope är kända för sin goda service och billiga priser. I samarbete med AutoEurope har vi valt bort flera uthyrningsbolag som är kända för att ha låga priser, men också mycket dålig service.

>> Du kan läsa mer om AutoEurope här

Priser

Alla priser på hyrbilar på Sicilien som du ser online hos Escapeaway, är inklusive samtliga lagpliktiga försäkringar och fri kilometer så du kan trygt köra så mycket du önsar under din semesster på Sicilien. Du har möjlighet att välja olika prisklasser av bilar och välja till extra försäkringar och utrustning.

Typer av hyrbilar

En av fördelarna med att samarbeta med AutoEurope på Sicilien, är det enorma urvalet av hyrbilar som erbjuds. Som utgångspunkt är hyrbilarna uppdelade i kategorier som framgår av översikten i sökmaskinen. På Sicilien kan du bland annat hyra bilar av märkena Fiat, Peugot, Renault och Audi, som finns i flera olika kategorier. Vill du bara har billigast möjligast hyrbil till din semester, är Minikategorin nog den mest intressanta. Här du tagit med hela familjen till Sicilien, finns det naturligtvis också bra erbjudande på stora hyrbilar. Vid din beställning av resa hos Escapeaway kan du t.ex. välja att hyra en minivan med plats till sju personer. Ösnkar du att krydda semester på Siclien med en unik körupplevelse, är det likaså perfekt att nyttja det soliga klimatet till att hyra en cabriolet och känna den härliga vinden i håret när du åker iväg.

Upplev Sicilien med bil

Solsäkra Sicilien bjuder in till avslappnande stunder med en kylig drink vid poolen, eller vid en av öns härliga stränder, men ön är också ett perfekt resmål för dig som önskar uppleva nya kulturer och sevärdheter. Medelhavets största ö bjuder således på en värld av fascinerande kulturhistoriska sevärdheter och massor av spektakulär natur.

Tempeldalen

Er det en semester med enastående kulturhistoriska upplevelser du önskar dig på Sicilien, är det en utflykt till Agrigento i det sydvästra hörnet av ön som du ska bege dig till. Här kan du i Valle dei Templi (Templernas dal) uppleve en massa antika grekiska templen, som tillhör de bäst bevarade i Medelhavsområdet. I Tempeldalen kan du till exempel se Concordiatemplet, som uppfördes runt 430 f.Kr. men som trots sin ålder idag är ett av de bäst bevarade grekiska templen i världen.

Tempel på Sicilien

Fotokälla: Wikipedia

Palermo - Siciliens huvudstad

I Siciliens huvudstad, Palermo, gömmer sig många unika kulturupplevelser. Storstaden kan vid första intryck verka till stressig och hektisk, men du skulle missa en massa om du väljer att inte spendera en dag på några av stadens historiska sevärdheter som vittnar om Palermos dramatiska och omtumlande historia. Palermos höjdpunkter är dock lika mycket gatulivet, och inte minst alla de restauranger, caféer och barer där du kan smaka på ett brett utbud av lokala rätter från det sicilianska köket. 

Europas högsta vulkan, Etna

Av alla de vackra och unika naturupplevelserna som väntar på dig på Sicilien, är Europas högsta och mest aktiva vulkan, Etna, i en klass för sig. Om du vill ha en enastående naturupplevelse, bör en utflykt till Etna nationalpark stå högt på din önskelista för semestern. UNESCO har tillfört Etna och dess omkringliggande nationalpark till deras världsarvslista, och ett besök här är en chans att uppleva både den imponerande vulkanen och parkens unika plant- och djurliv. Det är normalt öppet att besöka Etna året rutn, men i perioder då det förekommer utrott, ändras detta naturligtvis sig. Kommer du under sommarhögsäsongen, kan det vara rätt tät trafik på vägarna mot vulkanen, men även här är det en unik upplevelse att köra på vägarna som korsar gamla lavaströmmar.

Detta är endast några få av alla de berömda sevärdheter som finns att besöka på Sicilien, och därutöver ger dig en hyrbil också möjlighet att i eget tempo uppäcka mer okända, men också minst lika intressanta, andningshål runt om på ön. En hyrbil gör det likaså enklare att utforska Siciliens kustlinje och besöka de bästa stränderna. Läs mer i Maris blogginlägg om Siciliens bästa stränder.

>> Läs mer om bilsemester på Sicilien

Mere information om hyrbil hos Escapeaway

Ovanstående informationer om bilhyra på Sicilen är skrivna som en vägledning och vi tar förbehåll för fel och ändringar då villkoren ofta ändras hos de olika biluthyrningsbolagen. Vi hänvisar alltid till de aktuella informationerna som framgår av hyresavtalen. Har du frågor gällande hyrbil på Sicilie är du mycket välkommen att kontakta oss eller kundservice direkt hos AutoEurope.

>> Läs även om hur du kan hyra en semestervilla på Sicilien här

>> Läs mer om bilhyra