Boka ett Bed & Breakfast på Sicilien

Övernatta på ett Bed & Breakfast på Sicilien med Escapeaway

Beställ ett charmerande Bed & Breakfast på Sicilien i sökfältet här ovan och njut av en unik semester merd oförglömliga kultur- och naturupplevelser på Medelhavets största ö.

Ett Bed & Breakfast bjuder på en avslappnad, mysig atmosfär där du snabbt känner dig som hemma. Om du önskar att få uppleva äkta siciliansk stämning och att komma nära inpå den lokala befolkning, är denna typ av semesterbostad ett ypperligt val. Vanligtvis kommer dina värdar att själv på stället, eller i närheten, och de är redo att ge dig tips till de bästa utflyktsmålen Sicilien har att erbjuda.

Massor av spännande utflykter på Sicilien

Det milda och soliga klimatet bjuder naturligtvis in till solbadning och avslappning i skuggan med en god bok. Men en semester på ett Bed & Breakfast ger dig också en ideal utgångspunkt för att åka på spännande utflykter till sevärdheter och attraktioner runt om på ön.

Sicilien är ungefär dubbelt så stort som Skåne till ytan, och har du en hyrbil till hands, gör ett välutbyggt vägnät det möjligt att komma runt till större delen av ön från ditt Bed & Breakfast. Var dock förberedd på att avstånden på kartan kan se rätt överkomliga ut, men i verkligheten kan de ta mycket längre tid. För det första är Sicilien mycket bergigt och för det andra kommer du med största säkerhet vilja göra många stopp på vägen för att ta några kort, besöka en sevärdhet, eller köra ner till en idyllisk badstrand.

Sicilien är ett ytterst populärt semestermål, inte minst på grund av de många kulturhistoriska sevärdheterna, varav många tar plats på UNESCOs världsarvslista, de charmiga städerna och den vackra, dramatiska naturen med bland annat vulkanen Etna.

I Val di Noto på den sydöstliga delen av Sicilien kan du till exempel besöka åtta barock-städer, däribland Ragusa, Modica och Noto, som alla är nämnda på UNESCO's lista över världsarv, bland annat för deras enastående arkitektur.

Det är alltså lätt att fylla en hel lista med sevärdheter som du bör uppleva på Sicilien. Men om du vill ha tid och ro att reflektera över alla intryck så rekommenderar vi att du inte provar att hinna med allt under en och samma semester. En stor del av charmen med att bo på ett Bed & Breakfast på Sicilien är att låta sig själv komma helt till ro och också ta sig tid att utforska de många kulinariska härligheterna i området.

>>> Här kan du hitta alla semesterbostäder på Sicilien.

Livsnjuteri på semester på Sicilien

En semester på Sicilien är en chans att fördjupa sig i ett medelhavskök fullt med läckra specialiteter. På restaurangerna menyer hittar du traditionellt många frestande rätter med färsk fisk och skaldjur, men du kan också mätta magen med traditionella italienska pastarätter.

Du kommer också att uppleva att det sicilianska köket, liksom öns övriga kultur, är präglat av en historia där många olika folkslag försökt lägga beslag på ön. Du kan därför också vänta dig att hitta läckra rätter som på ett spännande vis kombinerar det bästa från det italienska, arabiska och nordafrikanska köket.

Efter en dag på stranden, på vandringstur i vacker natur, eller på sightseeing, finns det knappt något bättre än att avsluta dagen med en god måltid på en bra restaurang. Fråga eventuellt dina värdar var du kan hitta de bästa ställena för att gå ut och äta middag i området.

Hos Escapeaway kan du välja mellan ett stort urval handplockade Bed & Breakfast och andra semesterbostäder på Sicilien. Behöver du hjälp för att hitta rätt val just för dig, är du välkommen att kontakta oss på telefon eller mail.