Resor till Alcamo Marina

Barnvänlig badsemester på Sicilien

Alcamo Marina bjuder på en riktigt fint sandstrand med utsikt mot Lo Zingaro på ena sidan och Punta Raisi åt andra.

Badorten ligger ca. 6 km från staden Alcamo och ca. 5 km från Castellammare del Golfo. Det är en liten ort som präglas av privata sommarhus som är bebodda framför allt om sommaren. Husen byggdes under 50 och 60-talet men i stort sett utan planering vilket präglar stadsbilden än idag.

Det finns inte inköpsmöjligheter eller caféer men lokalbefolkningen och dess barn ses ändå till på gatorna. Framför allt ungdomarna på deras mopeder syns till under sommaren.

Stranden är mycket fin och här får man bara lust att vara helt för sig själv, vilket är möjligt större delen av året. Havsbottnen består av sand precis som stranden vilket gör den mycket barnvänlig.

Karta över Alcamo Marina

Klicka på kartan nedan för mer information om hotell och andra senesterboende i Alcamo Marina samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan du välja mellan mer än 1.500 semesterboende i Italien - här ibland ett stort urval av noga utvalda hotell, hus och semesterbostäder på Sicilien

Sätt in Alcamo Marina och datum i sökmaskinen här på sidan för en översikt över de bästa semesterboende i och omkring stan. 

Ska du på semester med en större grupp kan vi också rekommendera att boka en villa med egen pool eller ett mindre lantställe som ni kan få helt privat. Drömmer du om lantlig idyll kan ett lantställe, eller agriturismo som det ofta heter i Italien vara ett upplagt val.

Har du frågor om de olika semesterboende eller gärna vill få hjälp att välja rätt står vi till ditt fulla förfogande. Ring eller skicka ett mejl till oss för vägledning och tips.

Det finns generellt ett stort urval av semesterboende på Sicilien och du kan till exempel också välja att bo på olika ställe likt en rundresa, för att på så vis uppleva mer.

Transport

Vill du flyga till Sicilien ligger Palermos flygplats närmast Alcamo Marina. Det är dock inte mycket längre till Trapanis flygplats, och även Catania ligger inom räckhåll.

Det går tåg längs kusten mellan Palermo och Trapani, men närmaste station finns i staden Castellammare del Golfo, varifrån man sedan kan ta bussen. Ofta väljer våra resenärer att hyra bil - bilhyra på Sicilien är billigare än hemma och ett utmärkt redskap för att få ut maximalt av sin semester på Sicilien. Med en hyrbil kan man lätt komma runt och se de små spännande städer och få upplevelser som annars inte skulle vara möjligt.

Det är ytterst få som väljer att bila själv hela vägen ner till Sicilien. Detta på grund av avståndet, då det är drygt 3.000 km från södra Sverige. Dock kan man ta båten från hamnstaden Genova i Ligurien, alternativ köra helt ner till Kalabrien och ta en kort båttur från Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranger och butiker

Det finns endast ett par matställen i Alcamo Marina. Men du ska inte köra långt för att komma till exempelvis den charmiga staden Castellammare del Golfo eller Balestrate för att finna ett fint urval av matställen och affärer.

Det är också här du kan handla samt känna av den sicilianska atmosfären på äkta sicilianskt vis. Får du möjlighet att besöka någon lokal marknad kan du förutom goda råvaror också uppleva äkta sicilianskt vardagsliv.

Utflykter och sevärdheter

Kan du slita dig från strandlivet har du i Alcamo Marina en god bas för att utforska Siciliens sevärdheter. 

Man kan utan tvekan få tiden till att gå med besök i de närmaste städer som Alcamo, Scopello och Segesta. Men också dagsutflykter till exempelvis regionshuvudstaden Palermo eller den arkeologiska parken i Selinunte kan varmt rekommenderas.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Alcamo Marina