Vingårdssemester på Agriturismo Sicilien

Upplev exotiska Sicilien genom en vistelse på agriturismo

Se Sveriges största urval av sköna agriturismo på Sicilien. Njut av en avkopplande vingårdsvistelse i exotiska omgivningar med både naturen och lokalbefolkningen runt dig. Vi lovar ett minne för livet.

Det sägs att många som rest jorden runt känner att de egentligen kunde sparat många resor genom att resa till Sicilien. Sicilien har nämligen allt: Städer, stränder, berg, arkitektur, historia, charm, gastronomi och atmosfär – för att inte tala om äkta, gnistrande syditaliensk själ.

På en del ställe kan Sicilien med sitt varierande och ovanliga landskap samt rika växt- och djurliv påminna om paradiset på Jorden. I bakgrunden finns (nästan) alltid förutom gröna frodiga marker, blommor i alla dess färger, sandstränder och historiska ruiner den ståtliga och aktiva vulkanen Etna. Synen av denna enorma vulkan som med sitt syditalienska temperament får utbrott med få års mellanrum framstår som sällsynt vis både beskyddande och skräckinjagande. På inbjudande och outforskade Sicilien kan du på en gång känna dig hemma och på äventyr.

Förläng sommaren på agriturismo på Sicilien

Semester på en agriturismo på Sicilien är den ultimata semestern både för par och barnfamiljer som vill uppleva det äkta Sicilien, och på grund av öns unika placering helt i söder kan ni med fördel förlänga sommaren ordentligt. På Sicilien är den varma säsongen längre än i resten av Italien, vilket ju långt ifrån är någon nackdel för en soltörstande svensk.

Det är verkligen skönt, milt och härligt på Sicilien om våren och hösten. Somrarna är naturligtvis varma, men på de flesta agriturismo har du möjlighet att svalka dig i en pool, och på Sicilien är det sällan långt till närmaste badstrand. De agriturismo vi på Escapeaway samarbetar med har dessutom alla luftkonditionering på rummen och i lägenheterna.

Vad är agriturismo-semester på Sicilien?

Agriturismo, eller lite förenklat översatt: semester på bondgård, är en helt unik och speciell semesterform som under de senaste åren blivit mer och mer utbredd. Sicilien är med sina charmiga gårdar och betydande lantbruksproduktion av välsmakande råvaror och viner ett av de område i Italien som verkligen har något att erbjuda dig som önskar en annorlunda och meningsfull semester i harmoni med natur och lokalsamhälle. På Sicilien producerar gårdarna typiskt citrusfrukter, olivolja och vin, men på ön kan du även få lokalt oxkött, potatis och durumvetemjöl.

Om du önskar att skämma bort dig och ditt sällskap i lantliga omgivningar där ni kan komma nära djur, lokala produkter och en ytterst vänlig och välkomnande lokalbefolkning så är en bondgårdssemester på Sicilien en utmärkt möjlighet. På så vis får du uppleva det äkta Sicilien och utan tvekan få trevliga minnen för livet.

 

Berg, havsutsikt och doften av citrusträd

Vi samarbetar med flera olika sicilianska agriturismo som gärna välkomnar dig och ditt sällskap. Vilken du bör välja beror helt på dina behov och önskemål, och vi rådger dig gärna.

Till inspiration kan vi rekommendera bland annat följande två äkta sicilianska agriturismo:

San Noto Antica Residenza di Caccia
Den familjeägda San Noto Antica Residenza di Caccia där du bor med utsikt till både hav och berg och kan följa med i det dagliga arbetet på den trevliga gården. Du, din partner och dina barn kan se hur nötter, apelsiner och olivträd blir till välsmakande produkter allt medan ni slappar och håller semester. För barnen finns det gott om plats att leka på. San Noto Antica Residenza di Caccia har en liten pool, och skulle ni få lust till ett dopp i havet är det endast få kilometer till närmaste strand.

>>> Boka San Noto Antica Residenza di Caccia här

Azienda Agrituristica Bergi
Den väldrivna Azienda Agrituristica Bergi. Bo nära den historiska staden Castelbuono i det vackra naturreservatet Madonie, och smaka på gårdens egna råvaror i restaurangen. Ägaren Pasquale och hans fru samt fyra döttrar producerar produkter av verkligt hög kvalitet, så du kan verkligen glädja dig. Vi kan bland annat framhäva deras hemlagade marmelader och soltorkade tomater som smakar så gott att fåglarna börjar sjunga (fast det gör de ändå här mitt i den sicilianska naturen). Njut av tillvaron med ett dagligt dopp i den stora poolen som ni kombinerar med avkopplande promenader bland fruktplantagerna och olivlundarna.

>>> Boka Azienda Agrituristica Bergi här

Agriturismo på Sicilien med Escapeaway

En vistelse på en agriturismo är ett bra sätt att uppleva det autentiska Sicilien på. När du bor på en agriturismo på Sicilien, bor du ute på landet, på en typisk siciliansk gård byggd av de karaktäristiska ljusa och bruna stenarna. På gården produceras matvaror, det kan t.ex. vara vin, olivolja, apelsiner, mandlar, pistagenötter och mycket mer. På de större platserna finns det normalt sätt en pol, kanske en lekplats till barnen, och en restaurang som har öppet hela dagen, eller endast då och då. Läs mer om utvalda hotell och semesterbostäder i nedanstående översikt.

Det finns många olika platser med agriturismo at välja emellan - från små lantställen med några få lägenheter, till större lantställen med flera lägenheter, och slutligen till stora imponerande herrgårdar med många lägenheter. Och det finns allt från enkla lantställen, till lyxiga lantställen med alla faciliteter du kan önskar dig. 

Det är härligt och rofullt att bo ute på landet, på ett ställe med agriturismo. Det finns inte så många måsten, det enda du behöver tänka på är att slappna av och njuta. På morgonen vaknar du till ljudet av tuppen som gal. Efter frukosten kan du bestämma dig för om dagen ska spenderas vid poolen, eller kanske på en utflykt för att upptäcka något av alla det spännande som finns att se på Sicilien.

Agriturismo i Italien

Agriturismo är mycket utbrett över hela Italien, och det är en mycket populär inkvarteringsform. Ofta finns det, som beskrivet här ovan, autentiska semesterbostäder och små hotell, och de har en sak gemensamt: du kan nästan alltid räkna med att maten är i en klass för sig - utan att det för den delen kostar mer än på andra typer av hotell. Läs mer om semester på agriturismo i Italien genom att klicka på nedanstående länk.

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Escapeaway då våra resekonsulenter reser regelbundet ner och besöker våra agriturismo, och är redo att ge dig tips och råd till en agriturismo-semester på Sicilien.

>> Läs mer om agriturismo i Italien
>> Se också övriga resor till Sicilien här

>> Läs mer om agriturismo

Karta över Sicilien

Populära hotell på Sicilien

Italien, Syditalien, Sicilien, Ispica
9,6
Fantastiskt
162 omdömen
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Avstånd till havet: ca. 22 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, San Leonardello
8,7
Mycket bra
44 omdömen
  • Närmaste flygplats: 42 km
  • Närmaste strand: ca. 4.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, Palma di Montechiaro
9,4
Fantastiskt
128 omdömen
  • Närmaste flygplats: 144 km
  • Avstånd till havet: ca. 3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)