Resor till Aci Trezza

Semester i ett charmigt litet fiskeläge

Aci Trezza är en charmig badort för Catanias befolkning som gärna flyr storstaden under sommarens varma månader. Området bjuder på flera restauranger, caféer och andra nöjen.

Aci Trezza är i första hand känt för de fina klippor som ligger i havet utanför kusten och som enligt legenden blev kastade mot Odysseus av den förfärliga cyklopen Polyfemos.

Aci Trezza var från mitten av 1600-talet och fram till feudalismens fall på Sicilien 1812 under familjen Riggio´s styre. Det var Stefano Riggio som under 1600-talet officiellt grundade byn, tillsammans med andra byar i närheten. Idag lever man primärt på fiske.

Under 1940 spelande man in den omtalade filmen "La Terra Trema" (Marken skakar) av Visconti och Pietrangeli här i området. I staden finns ett litet museum med effekter från filmen.

Karta över Aci Trezza

Klicka på kartan nedanför för mer information om hotell och andra semesterboende i staden och området samt en översikt över avstånd till flygplatser mm.Vilken typ av semesterboende ska du välja? 

Escapeaway erbjuder mer än 1.500 hotell och semesterboende i hela Italien, vilket inkluderar ett stort urval av handplockade hotell, hus och semesterlägenheter på Sicilien. 

Alla dessa finner du i sökmaskinen här på sidan. Du ska endast klicka i 'Aci Trezza' och datum för resan för att se en översikt över de bästa semesterboende i och omkring staden. 

Planerar du en semester med en större grupp vänner eller familjer kan vi också rekommendera möjligheten att hyra en stor villa på Sicilien, där ni får både privat pool, trädgård mm. helt för er själva.

Har du frågor eller behov för hjälp att hitta rätt boende är du mycket välkommen att ringa eller mejla oss för tips och råd. Våra resekonsulenter har lång erfarenhet samt rest Sicilien runt på kors och tvärs.

Det är generellt ett stort urval av semesterboende på Sicilien, och du kan till exempel också välja att bo på olika ställe under semestern för att uppleva mer av ön som bjuder på många spännande område.

Transport

Cantania Flygplats ligger endast 18 km från Aci Trezza, och är därför ett upplagt val om du flyger till Sicilien. Flygplatsen är den största på ön och har flera förbindelser till Skandinavien och resten av Europa.

Staden är förbunden till Catania med bussar men även om det är möjligt att komma från den närliggande flygplatsen med offentlig transport (eller taxi) rekommenderar vi som regel våra resenärer att hyra bil - bilhyra på Sicilien är inte så dyrt som här hemma. Med en bil till förfogande under semestern blir det något enklare att komma runt till öns många sevärdheter, och inte minst får du en större frihet till att resa i ditt eget tempo. 

Läs mer om bilhyra på Catanias flygplats

Det är inte många som kör själv hela vägen ner till Sicilien i egen bil på grund av det långa avståndet. Det är drygt 3.000 km från södra Sverige, och skulle du överväga turen ner i bil kan du ta färjan från hamnstaden Genova i norra Italien alternativt en kortare båttur från Reggio Calabria eller Villa San Giovanni i Kalabrien.

Restauranger och inköpsmöjligheter

Staden är inte speciellt stor, men du finner ändå ett fint urval av matställen i Aci Trezza. Du ska hålla en mycket lång semester för att hinna prova stadens alla pizzerior, caféer och restauranger. 

Hos stadens köpman kan du få det mesta till de dagliga behoven men om du önskar ett större utbud för att löpande tillaga egen mat under semestern kan det vara nödvändigt att köra förbi ett större supermarket i närområdet. Vill du uppleva traditionellt sicilianskt vardagsliv kan det också varmt rekommenderas att besöka någon lokal marknad i angränsande städer.

Utflykter från Aci Trezza

Aci Trezza är en utmärkt utgångspunkt för besök i de närliggande städerna Catania, Taormina, Acireale och inte minst vulkanen Etna.

Etna och den omkringliggande naturpark, Parco dell'Etna, ligger således inom kort avstånd. Etna är med sina 3.330 meter Siciliens högsta punkt och Europas mest aktiva vulkan, även om det mest rör sig om mindre, korta utbrott. Ta på en guidad tur upp på själva vulkanen eller ta på en vandringstur på en av de många rutter nere i parken som bjuder på ett rikt plant och djurliv. 

Är du historiskt intresserad bör den grekiska teater i Taormina vara ett av dina utflyktsmål under semestern. Den fascinerande ruinen är i sig själv resan värd, men lägg därtill en fantastisk placering med magnifik utsikt som är bland de bästa på Sicilien.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Aci Trezza

Vad tycker gästerna om i Aci Trezza?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner