Resor till Sicilien

Res jorden runt - eller upplev allt på Sicilien. Billiga resor till Sicilien med flyg, hotell och ev. hyrbil - samlat i ett och samma paket.

När du reser till Sicilien, får du lite av hela världen. Sicilien är ett härligt medley av historiska lämningar, vulkaner, dramatiska landskap och vackra stränder. Nu kan du boka en billig resa till Sicilien med flyg, hotell och hyrbil, direkt här på sidan.

Sicilien - paketresor med resegaranti

Res med Escapeaway till Sicilien och välj bland vårt stora urval av hotell, villor och semesterlägenheter. Boka din resa online, inkl. flyg, hotell och eventuell hyrbil - och få det bästa priset. När du bokar en paketresa hos Escapeaway, är du automatiskt täckt av Paketreselagen och vår resegaranti, och dessutom har vi tecknat en utvidgad ansvarsförsäkring. Med Escapeaway Resor kan du resa till alla flygplatser i Italien, och du väljer själv hur lång din reslängd och reseperiod ska vara.

Starta semestern i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn 

Välj själv från vilken flygplats du vill starta din resa. Du kan söka efter resor till Sicilien med avresa från Stockholm, Göteborg, eller Köpenhamn - samt de mindre flygplatserna i Sverige, t.ex. Skavsta och Sturup. Se aktuella tider och möjliga rutter online i sökmaskinen. 

Vilken flygplats ska jag flyga till, när resan går till Sicilien?

När du reser till Sicilien, kan du välja att flyga direkt eller med en mellanlandning till flygplatserna Catania eller Palermo, som ligger på öns östkust respektive nordvästkust.

Catania eller Palermo flygplats - Sicilien är en stor ö

Observera att det är ganska stora avstånd på Sicilien och att du ofta kör på små vägar, vilket betyder att det kan ta längre tid än du räknar med, för att nå fram till själva resmålet. Många blir överraskade av öns storlek - Medelhavets största ö - och det bor cirka 5 miljoner människor på Sicilien. Avstånden mellan Palermo och Catania är cirka 300 kilometer. Ska du på semester på den östra eller södra delen av ön, rekommenderar vi att flyga till Catania flygplats

Se avstånden från ditt hotell på kartan

Istället skulle vi rekommendera Palermo flygplats, om semestern går till den nordvästra delen av ön. Som en hjälp till att bestämma rätt flygplats, har vi i sökmaskinen angivit avstånd i kilometer, samt ungefär restid från de olika flygplatserna till ditt valda hotell. Du kan också se avstånden på kartan, och naturligtvis läsa om vilken flygplats som ligger närmast ditt resmål under varje enskild hotellbeskrivning. 

Comiso och Trapani flygplatser

Förutom flygplatserna i Catania och Palermo, finns det ytterligare två flygplatser, varav den ena är Trapani på den västra delen av ön (cirka 1 timmes bilfärd söder om Palermo), samt flygplatsen Comiso, som ligger 1 timmes bilfärd söder om Catania. I skrivande stund finns det inga direktflyg till Comiso och Trapani flygplatser, som primärt nyttjas av lågprisbolag som Ryanair och Wizz Air. 

Res med direktflyg eller välj rutter med en mellanlandning

På Escapeaway har vi i res-sökmaskinen, valt att endast visa rutter till Sicilien, som är direkta eller med max en mellanlandning under vägen på din resa. Du kan enkelt och snabbt jämföra rutter och flygtider från erkända flygbolag, och t.ex. kombinera din resa genom att flyga ut med ett bolag, och tillbaka hem med ett annat.

Vilka bolag flyger direkt till Sicilien?

Det dyker hela tiden upp nya rutter och resmål i Italien, och Sicilien är inget undantag. Du kan alltid hitta information om direkta flygavgångar i sökmaskinen, men in skrivande stund flyger följande bolag direkt till Sicilien:

Norwegian flyger direkt från Stockholm och Köpenhamn till Catania flygplats i perioden från april till oktober, och under sommarmånaderna med flera avgångar i veckan. Från Köpenhamn kan du dessutom flyga direkt med SAS till Palermo, och från Hamburg flyger easyJet och Eurowings direkt till Catania. Utöver dessa alternativ, tillkommer naturligtvis flera avgångar med en mellanlandning från flygplatserna i Sverige och Danmark.

Hyr bil på flygplatsen med fria kilometer och försäkring

På många resmål är det absolut bäst att ha en hyrbil, så att du snabbt och lätt kommer fram till din slutdestination från flygplatsen. Escapeaway samarbetar endast med några få utvalda biluthyrningsbolag när det kommer till bilhyra i Italien. Du hittar priser och mer information om bilhyra till din semester på Sicilien i sökmaskinen, eller så kan du läsa mer om bilhyra på följande flygplatser: 

Mer information om en resa till Sicilien

Sicilien, som är avskilt från det italienska fastlandet av Messina-sundet söder om den italienska "stöveln", är Medelhavets största ö och utgör en egen region i Italien.

Ön bjuder på en vacker och varierad natur, en fantastisk gastronomi, massor av historiska lämningar från de stora grekiska och romerska kulturerna, kritvita sandstränder, smaragdgröna grottor, ett milt medelhavsklimat, normandiska kyrkor och slott, flera hundra år gamla olivlundar, fascinerande barockstäder, varm gästfrihet, och små charmiga fiskelägen...

Sicilien har dessutom Europas högsta, aktiva vulkan: den 3329 meter höga vulkanen Etna, som har blivit ett kännetecken för Sicilien, och som ofta är något av det första du ser, när du flyger till ön - i alla fall om du flyger till Catania. Vulkanen är tre gånger högre än Vesuvius, vulkanen på fastlandet, och har utnämnts som världsarv av UNESCO.

Ön är också full av historiska unika städer; i öns huvudstad Palermo blandas spår från normanderna, araberna och spanjorerna; i Ragusa, Modica och Noto hittar du en spännande barock-prägel; Taormina bjuder på den berömda grekiska amfiteatern och en strålande utsikt över Messinasundet; Siracusa bär på spår från sin förtid som kulturell och handelsmässig knutpunkt för den blomstrande antika civilisationen i Medelhavsregionen; och Cefalù lockar med en gammal fästning, en normandisk domkyrka och en vacker sandstrand vid den gamla hamnen.

Sicilien har också ideala möjligheter för en bad- och solsemester med massor av sol och ett mycket varierat utbud av stränder - allt från barnvänliga stränder med kristallklart vatten, som t.ex. vid staden San Vito, till mer äventyrliga och utmanande klippstränder, som du kan uppleva på många platser på sträckan mellan Castellammare del Golfo och Palermo.

>>> Här hittar du mer information till semestern på Sicilien

Du hittar billigast pris på din resa online

Vi sitter redo att ge dig goda tips och råd, om du önskar personlig service, och vi skickar dig gärna ett skräddarsytt erbjudande på en resa till Sicilien. Vi vill dock göra dig uppmärksam på att du alltid hittar de billigaste priserna på paketresor online i sökmaskinen.

Har du behöv av hjälp för att boka din resa online, är du självklart välkommen att kontakta oss.

Då flygbolagen ofta ändrar sina flygrutter, vill vi understryka att information om resor till Sicilien här på sidan ska betraktas som vägledande, och vi reserverar oss för eventuella fel och ändringar. Vi hänvisar också alltid till aktuell information om flygplatser, flygrutter och priser, som du hittar i sökmaskinen. 

Resmål på Sicilien

 • Gästrecensioner 9,0
  Taormina
  12 hotell
  Drömmer du om att leva La Dolce Vita på Sicilien? Så finns det flera anledningar till att besöka Taormina på din nästa semester till Sicilien. Staden ligger med en majestätisk utsikt över havet och bjuder på ett inbjudande centrum med liv och rörelse.
 • Gästrecensioner 9,0
  Cefalù
  8 hotell
  Cefalù som ligger på Siciliens nordkust är en liten pärla till semesterstad. Här kan du njuta av ett avkopplande strandliv och uppleva äkta siciliansk kultur i den gamla stadsdelens trånga gator. Cefalù är även en bra utgångspunkt för utflykter ... in i det vackra inlandet. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,1
  Ragusa
  7 hotell
  Ragusa är en av Siciliens berömda barokstäder. Den är uppdelad i en övre och en nedre stadsdel, som är ett resultat av ett stort jordskalv år 1693. Båda delarna har mycket att bjuda på, men framför allt den övre, äldsta stadsdelen som heter ... Ragusa Ibla är känd för sin arkitektur. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,4
  Syrakusa
  6 hotell
  Syrakusa är en av de mest spännande och spektakulära städerna på Sicilien. Stadens historia, placering på sydöstra Sicilien samt antika centrum inbjuder alltihop till en oförglömlig upplevelse. Kom hit, och bli ett med historien.
 • Lipari Ö
  5 hotell
  Lipari är de Eoliska öarna mittpunkt och har den enda lite större staden i ögruppen. Här är det massor av liv och rörelse med restauranger, butiker och marknader. Lipari har emellertid mycket annat att erbjuda med svarta vulkanstränder, berg ... och massor av trevliga små städer. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,2
  San Vito Lo Capo
  5 hotell
  San Vito Lo Capo ligger vackert beläget vid det turkosblå havet vid foten av en hög klippa. Sandstranden här är mycket barnvänlig och perfekt för en avkopplande badsemester med hela familjen. Behöver ni en paus från strandlivet så finns det ... även många intressanta utflyktsmål. Läs mer