Semesterlägenheter i Italien

Från Adriatiska havets breda sandstränder, via Toscanas enorma skönhet till Roms oöverträffade sevärdheter. Italien har så mycket att bjuda på, och hos oss på Escapeaway hittar du massor av billiga semesterlägenheter i Italien som du nu kan boka - med eller utan flygbiljett från Sverige.

En semesterlägenhet är det perfekta valet för dig som vill vara "herre i ditt eget hus" när du reser. Först och främst för att du här själv kan bestämma om du vill gå ut och äta eller stanna hemma och själv laga mat, eftersom du har tillgång till kök. Det är vanligtvis även billigare att bo i en semesterlägenhet i Italien än på ett hotell. Sist, men inte minst, får du med en lägenhet en hög grad av privatliv och kan själv bestämma ditt eget tempo på semestern.

Framför allt om du reser med barn så är fördelarna med en semesterlägenhet uppenbara. När ni inte är beroende av att behöva äta ute varje gång det behöver fyllas på energi i de små magarna utan bara kan plocka fram något ur kylskåpet så får ni automatiskt mer tid till att bara koppla av och njuta av en stressfri semester. Med eget kök har du dessutom en bättre möjlighet att dra fördel av de spännande lokala marknaderna vilka Italien är så känt för. 

Vad är fördelarna med att bo i en semesterlägenhet i Italien?

Hos Escapeaway inkluderar utbudet både semesterlägenheter som är perfekta för en upplevelserik storstadssemester för två, där ni bor centralt med massor av butiker, restauranger och sevärdheter inom gångavstånd, och familjevänliga lägenhetshotell där det inte är många steg mellan poolområdet som inbjuder till ren avkoppling för både stora och små.

Planerar du till exempel en resa till en storstad som Rom eller Florens kan du med fördel välja att bo centralt i det historiska centrumet med alla de berömda sevärdheterna rakt utanför dörren. På så sätt kan du ta dig runt till det mesta till fots och lätt gå tillbaka hem under dagen om du behöver en paus från stadslivet eller bara har behov för att lämna av några inköp innan du beger dig ut igen.

Faktiskt kan en semesterlägenhet vara helt rätt val oavsett vilken del av Italien du ska besöka och vilken typ av semester du vill ha. Är syftet med din semester till exempel att besöka den romantiska kanalstaden Venedig, där det till och med utanför den absoluta högsäsongen är liv på gatorna, kan det vara skönt att då och då kunna dra sig tillbaka till mer privata omgivningar. Samtidigt får du på ett sådant populärt resmål möjlighet att uppleva hur lugnet lägger sig över staden i takt med att dagsturisterna drar vidare. På många sätt är det den perfekta lösningen på en badsemester i till exempel det närliggande Bibione, då ni kan gå till och från stranden under dagens lopp precis som det passar er utan att behöva ta hänsyn till städpersonal eller andra hotellgäster.

>> Läs även om andra semesterbostäder i Italien här

Plats för fler

Framför allt om du reser till Italien med en grupp, oavsett om det är med familjen eller goda vänner, är en lägenhet i många fall att föredra framför ett hotell. Även om ni bor på samma hotell får ni som regel inte samma gemensamma semesterupplevelse när ni är utspridda på flera olika hotellrum. Ni får däremot optimala förutsättningar för gemensam trevnad när ni delar samma lägenhet eftersom det utöver sovrummen som regel även finns bekvämt vardagsrum eller en terrass, som ni naturligtvis har för er själva. 

Du kan i och för sig hitta stora hotellrum med plats för fyra om du till exempel reser med familjen. Men även när man reser med sina närmaste är det skönt att även ha möjlighet att dra sig tillbaka till sitt eget sovrum i slutet av dagen eller för en powernap istället för att vistas i samma rum hela semestern.

Planerar du en långtidsresa till Italien är en lägenhet också idealisk, det går då inte lång tid innan du börjar känna dig som hemma och inte bara som en gäst. Framför allt eftersom du kan komma och gå som du vill, men även eftersom dagligvaruinköpen gör att du oundvikligen kommer lära känna området och det lokala livet på ett helt annat och mer ingående sätt. 

En sista och ofta en lite förbisedd fördel med att välja en semesterlägenhet i Italien är möjligheten att komma närmre inpå lokalbefolkningen och därmed uppleva det äkta Italien. Medan du på ett hotell, i sakens natur, alltid bor omgiven av andra resande så kommer en privatägd lägenhet ofta vara den enda i byggnaden eller en av få som hyrs ut till semestergäster. Det ger en helt annan upplevelse av det italienska vardagslivet när du på detta sätt bor vägg i vägg med de lokala. Det gäller både för lägenheter inne i stan och längre ut på landet. 

Så bokar du en lägenhet i Italien med Escapeaway

På Escapeaway har vi gjort det lätt för dig att få en snabb överblick över de bästa semesterlägenheterna i Italien, oavsett vilken del av landet du vill besöka. Vi har använt vår omfattande lokalkännedom för att kunna handplocka ställen i alla delar av landet där du kan uppleva den alldeles speciella italienska charmen och gästfriheten.

Du kan nästan garanterat hitta ett ställe som motsvarar dina behov och önskemål för semestern. För att göra det ännu lättare för dig så ger vi dig även möjlighet att samtidigt som du söker semesterlägenhet även söka efter den billigaste flygresan till din destination. När du bokar din semester hos Escapeaway, kan du därför samtidigt välja att boka en flygbiljett från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

Observera att det kan vara stora skillnader i utbudet av faciliteter – både när det gäller köket men även vardagsrum och antal sovrum. Du kan alltid hitta utökad information om utrustning och rum i beskrivningen av respektive semesterbostad här på Escapeaway.

>> Läs även om semesterlägenheter i Rom
>> Läs även om semesterlägenheter i Toscana
>> Läs även om semesterlägenheter i Florens

>> Läs mer om semesterlägenhet

Karta över Italien

Populära hotell i Italien

Italien, Toscana, Guardistallo
9,0
Fantastiskt
152 omdömen
  • Närmaste flygplats: 63 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sardinien, Alghero
9,0
Fantastiskt
249 omdömen
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste strand: ca. 6 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Terricciola
  • Närmaste flygplats: 38 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)