Semesterbostäder i Italien

Med en semesterbostad i Italien får du den perfekta inramningen till en oförglömlig semester i stövellandet oavsett om du drömmer om avkoppling på långa sandstränder, sightseeing i spännande Medeltidsstäder, vandringsturer i storslagna berg eller cykling mellan böljande vinodlingar. Hos Escapeaway hittar du handplockade och noga utvalda semesterbostäder i alla delar av Italien - både mitt i hjärtat av städerna och i orörda lantliga omgivningar.

Urvalet av semesterbostäder i Italien är brett med allt från små, charmerande hotell i städerna till stämningsfulla villor med egen pool, så du kan alltid hitta ett ställe som passar dina önskemål och din budget. Med rätt bas får du den bästa utgångspunkten för en lyckad semester i Italien, oavsett om du reser hit som en barnfamilj, med din utvalda eller för ett äventyr på egen hand. 

Var i Italien ska jag bo?

Italien yta är ungefär två tredjedelar av Sveriges yta och därför är det heller inte så konstigt att du kan uppleva stora variationer i landskapet, med allt från snötäckta bergstoppar och iskalla glaciärsjöar i Alperna till det varma turkosblåa havet och vulkanslandskapen på Sicilien.

Liksom geografin förändras ner genom landet kommer du även att uppleva markanta kulturskillnader från region till region. Det var också först 1861 som staterna på den italienska halvön förenades till det vi idag känner som den samlade nationen Italien. Åker du till exempel på en rundresa där du bor i en rad olika semesterbostäder i Italien kommer du därför fortfarande kunna uppleva tydliga skillnader, traditioner, seder och bruk från område till område.

Det kan naturligtvis även finnas fördelar med att bo på samma ställe under hela semestern, då har man en bas från vilken man kan utforska områdets sevärdheter utan att stressa. Med mer tid på samma ställe har du större möjlighet att hitta de små pärlorna som det finns massor av runt omkring i landet. Det kan röra sig om allt från en trevlig avsides liggande restaurang med läckra lokala rätter på menyn till en idyllisk, undangömd badvik där du kan njuta en ostörd stund vid det kristallklara havet. 

Hos Escapeaway hittar du både hotell, semesterlägenheter och semesterhus i alla italienska regioner. Utbudet är av naturliga skäl störst på de populära resmålen som Toscana, Gardasjön, Sardinien, Sicilien och Piemonte. Både här och på mer okända resmål kommer du få rikliga möjligheter att uppleva allt det som har gjort Italien till ett av världens ledande resmål.

När ett resmål har så många olika saker att bjuda på som Italien så kan det till och med för oss, som har så många års erfarenhet av resor i landet, vara svårt att rekommendera en region framför en annan, eller den bästa typen av boende för den skull. Det är ingen överdrift att säga att du kan resa till Italien år efter år och fortfarande uppleva något nytt varje gång. Har du inte besökt landet tidigare kan det därför säkert kännas nästan överväldigande att bli tvungen att välja bland det stora urvalet semesterbostäder och destinationer. 

Vilken typ av semesterbostad ska jag välja?

Det finns både fördelar med att bo i hjärtat av en stad och i mer lantliga omgivningar. Bor du på ett litet hotell mitt inne i en stad så kommer du naturligtvis ha mer liv och rörelse omkring dig än om du bor i en villa ute på landet. I gengäld får du möjligheten att uppleva hur lugnet lägger sig över staden när dagsturisterna mot slutet av dagen drar vidare.

Ett bra sätt att göra sökområdet lite snävare när du ska boka din resa är att börja med att bestämma vilken typ av upplevelser du prioriterar högst under din semester. Väger du de gastronomiska upplevelserna högt är till exempel Piemonte ett perfekt val. Det är till exempel i denna region, som ligger skyddad av Alperna på tre sidor, som några av Italiens mest kända rödviner produceras så som Barolo och Barbaresco. Många matälskare reser även hit för att njuta av den eftertraktade vita tryffeln från Alba. Skal du locka med barnen på en kulinarisk resa till denna nordliga region är det kanske värt att nämna att Nutella ursprungligen stammar från Piemonte.

De kullinariska upplevelserna i Italien kommer utöver restaurangbesök och hotellmiddagar naturligtvis även inkludera besök på spännande matmarknader som svämmar över av årstidens frukt och grönt samt färsk fisk, kött, ost och många andra frestelser. Om du redan nu vet att du lätt faller för frestelsen att göra inköp av lokala råvaror eller om du bara vill kunna tillaga någon av semesterns måltider själv, då är det perfekt att boka en semesterbostad med eget kök i Italien. Detta gäller oavsett om du för övrigt vill använda semestern till att utforska spännande kultur i toskanska medeltidsstäder eller åka till Sardinien eller Sicilien på badsemester där du vill kunna följa ditt alldeles egna tempo.

>> Läs mer om våra hotell här
>> Läs mer om villor och semesterhus i Italien här
>> Läs mer om semesterlägenheter här

Så bokar du en semesterbostad i Italien med Escapeaway

När du har bestämt dig för ett resmål så tar det dig bara ett kort ögonblick att hos Escapeaway få en överblick över de bästa semesterbostäderna i området. Urvalet inkluderar allt från semesterlägenheter och hotell till fristående villor och semestercenter där varje form av bostad har sin egen särprägel och där var och en på sitt sett kan uppfylla dina semesterönskemål. Du kan därför nästan garanterat hitta ett ställe som lever upp till dina önskemål för semestern. För att göra det ännu lättare för dig, ger vi dig även möjlighet att samtidigt söka billiga flygresor till din destination. När du bokar din semester hos Escapeaway kan du därför redan från början boka en flygbiljett från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

När du väljer semesterboenden i Italien är det fler saker du ska överväga. Först och främst ska du tänka på vilken typ av semester du vill ha. Ska det vara en familjesemester i Italien med plats för upplevelser för barnen? Ska det vara en romantisk resa för två med vin och gastronomi? Eller ska det vara en aktiv semester med bergsvandringar eller kanske golf? När du kommit underfund med vilken typ av semester du önskar ska du bestämma dig för ett område eller en region i Italien. Hos Escapeaway finns ett stort urval av semesterboenden i Italien till resmål som Toscana, Umbrien, Amalfikusten, Sardinien och Sicilien. Du kan själv välja att bara boka vistelse eller en paketresa som förutom semesterboendet innehåller flygresa och hyrbil.

I nedan översikt kan du se förslag på semesterboenden eller läsa mer om alla resor till Italien hos Escapeaway.

Semesterboenden på Sicilien

Jag blir aldrig trött på att semestra på Sicilien och har du aldrig besökt ön måste du lova mig att du överväger att göra det! Sicilien har allt det som hör semestern till; vacker natur, behagligt klimat, vackra stränder, spännande historia och framförallt utsökt kök. Se det stora urval av resor och semesterboenden på Sicilien hos Escapeaway och kika också på de populära bilrundresorna i vilka du bor på olika semesterboenden under resans gång.

>> Läs mer om semesterboenden på Sicilien

Semesterboenden i Toscana

Det finns knappast någon annan plats i Italien där du hittar ett så stort och bra utbud av billiga semesterboenden som i Toscana. Vi på Escapeaway har rest kors och tvärs i Toscana för att hitta de bästa semesterboendena. I programmet hittar du semesterboenden för alla smaker och plånböcker. Klicka på nedanstående länk för att se priser och beskrivningar av alla semesterboenden i Toscana.

>> Läs mer om semesterboenden i Toscana

Semesterboenden i Umbrien

Det finns bara ett problem med semesterboenden i Umbrien: Det är svårt att välja vilka som inte ska vara med i programmet. På ingen annan plats i Italien får du så mycket för pengarna när vi jämför boendepriser och kvalitet. Överväg att kombinera din resa till Umbrien med Toscana - tex. på en av de populära bilrundresorna. Klick på nedanstående länk och läs mer om semesterboenden i Umbrien. 

>> Läs mer om semesterboenden i Umbrien

Semesterboenden på Amalfikusten

>> Läs mer om semesterboenden på Amalfikusten

Semesterboenden i Sorrento

>> Läs mer om semesterboenden i Sorrento

Skräddarsytt semestererbjudande

Hittar du inte det semesterboendet eller resmål du söker skräddarsyr vi väldigt gärna ett semesterförslag åt dig. Genom våra samarbetspartners i Italien har vi möjlighet att hitta fler semesterboenden och resmål förutom de du hittar online på Escapeaway. Det kan tex. vara semesterboenden på resmål i Campania, i Dolomiterna eller kanske vid Comosjön. Du kan också läsa om andra typer av inkvartering i Italien tex. agruturismo, eller kika på nedanstående länk och erhålla ett gratis skräddarsytt förslag på en semester till Italien.

När många reser tillsammans

Om ni är en stor familj med flera generationer eller fler par som reser tillsammans kan det vara en god idé att hyra en större semesterbostad där alla får plats. Ett alternativ kan vara att boka fler semesterbostäder dörr i dörr. Många villor har tre eller fler sovrum så det finns plats även för privatliv. Om ni planerar att tillbringa mycket tid i bostaden kan det också vara praktiskt att ha en pool eller lekplats nära tillhands. Hittar du inte det semesterboende som passar era behov och önskemål skräddarsyr vi gärna ett kostnadsfritt förslag. Klicka på nedanstående länk och erhåll ett förslag på er resa till Italien.

Sol och historia i Campania

En timmes bilresa (söder om Rom) ligger Campania. Här är vädret som regel skönt sommartid med varma dagar och ljumma kvällar. Miljonstaden Napoli är kanske mest känd för sin pizza men i och omkring Napoli finns många andra intressanta saker att se. Medans man i Napoli kan uppleva Piazza Girolamini, Villa Communale och Teatro San Carlo samt en rad intressanta muséer kan man i den övriga delen av Campania uppleva den slumrande vulkanen Vesuv, den vackra kusten omkring Amalfi, besöka Pompeji och Herculaneum som år 79 begravdes under ett lager av brinnande aska.

En fläkt av frisk luft i Dolomiterna

Ska semesterbostaden ligga vackert med mycket frisk luft finns det goda skäl att välja ett semesterboende i Dolomiterna. Dolomiterna är ett bergsområde i norra Italien och är speciellt populär bland vandrare på grund av de fina, välhållna vandringslederna. Dolomiterna ligger på behagligt köravstånd till många spännande turistmål i norra Italien. Till Venedig är det till exempel bara en halvtimmes bilresa.

Utforska Comosjön

Den vackra och ca. 50 km långa Comosjön ligger i norra Italien nära Milano. Speciellt i Menaggio finns många semesterboenden. Byn är bra utgångspunkt för utflykter till sevärdheter på ön med bil, buss eller båt. Den historiska byn Ballagio ligger vid sjöns södra ände och även här finns många semesterboenden samt en turistinformation. 

>> Se alla hotell i Italien

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Italien

Populära hotell i Italien

Italien, Norra Italien, Veneto, Adriatiska kusten
9,0
Fantastiskt
457 omdömen
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, Ragusa
9,5
Fantastiskt
484 omdömen
  • Närmaste flygplats: 103 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, San Cipriano Picentino
9,7
Fantastiskt
81 omdömen
  • Närmaste flygplats: 76 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi