Sommarsemester, påsk- eller höstlovsresa i Italien 2022

Boka din semester till Italien 2022 redan nu och få det bästa läget till det lägsta priset

Boka semestern till Italien redan nu – även om du vill resa först under 2022! De mest populära hotellen och semesterbostäderna blir snabbt uppbokade, så gör dig själv en tjänst och säkra dig din plats.

När juni månad närmar sig börjar vi alla så smått att se fram emot sommarsemestern. Barnen längtar till sommarlovet, och föräldrarna till sina årliga semesterveckor - och längtan till det exotiska, autentiska, södra delarna av Europa infinner sig. Det är tid för den årliga och spännande bilsemestern. Eller har du kanske valt att flyga detta år? Oavsett vilket, så ligger Italien som "foten" av Europa och väntar på dig med varma temperaturer, inbjudande sandstränder, ett klassiskt kök och pittoreska upplevelser. Dessutom till bra priser!

Kan du vara ute i för god tid med att beställa din semester inför 2022?

Faktiskt inte, och framför allt inte om du vill åka under de stora semesterveckorna i juli, då det är mycket stor efterfråga på många av våra hotell och semesterlägenheter. Andra populära månader är juni och augusti, och naturligtvis är också påskveckan och vinterledigheten också tidpunkter då riktigt många vill till Italien. Under vinterperioden är det ofta för att åka skidor i de norra delarna av landet, och under påsken kan det vara en tidig vår, eller upplevelsen av ett traditionellt påskfirande i Rom, som lockar. Hoppas du på det sista, ja då måste vi verkligen understryka att du inte kan boka ditt hotellrum i den eviga staden tidigt nog. Här flockas nämligen halva världen för att få uppleva det enastående påskfirandet.

>> Läs mer om storstadssemester i Rom här

Då italienarna själva firar sin semester i augusti månad, är priserna för logi ofta mer överkomliga i juni och juli. Så det handlar bara om att slå till, packa bilen och väskorna, och vända näsan mot Italien 2022. Till sommarsemesterlandet där solen står högt från morgon till kväll, där det plötsligt blir aktuellt att ta en paus under ett skuggande parasoll, medan du drömmer om en god lunch, eller bara samlar krafterna till resten av dagens semesterprogram - eller den nästa turen till poolen.

Fördelen med att låta semestern 2022 gå till Italien under juni och juli är att du får lite mer plats på stranden, och mer liv i städerna, då italienarna fortsätter deras vardagsrytm medan vi andra håller vår efterlängtade semester. I augusti månad är förhållandena raka motsatsen - då är stränderna proppfulla och städerna nästan öde. Hitta din favoritregion och beställ din sommarsemester redan idag!

Det bästa urvalet när du bokar tidigt

Har du bestämda krav och önskningar när det kommer till din semesterbostad? Boka då gärna i god tid, så är du mer säker på att få dem uppfyllda. Det finns med andra ord många goda grunder till att beställa semestern nu, även om du planerar att resa först under 2022. Om du gärna vill bo i en särskild lägenhet, eller på ett bestämt hotell i Italien, är det smart att vara tidigt ute, då du säkerligen inte är den enda som har det semestermålet i tankarna. Tänk på, att det som får dig att tycka om ett semesterställe extra mycket, ofta också är det som lockar andra till att tycka det samma - och som får dem att boka platsen direkt. 

Populära kriterier, som många av våra gäster värdesätter högt, är till exempel att semesterbostaden har pool, att det ligger i promenadavstånd till en trevlig stad, att det finns restaurang på platsen och att det ligger nära vatten - till exempel en av Italiens stora, vackra sjöar, eller självklart längs stövellandets närmast oändliga kuststräcka. Det behöver inte innebära att du kommer att vara omgiven av en mängd andra turister om du spenderar din semester i ett boende som lever upp till dessa kriterier - men det betyder ofta, att det kan vara en fördel att vara ute i god tid - så att det blir just du som för spendera semestern på ett av de bästa hotellen, och inte någon annan...

När är semestern i Italien billigast?

Beställer du inte semestern i god tid, får du oftare kompromissa, än om du är tidigt ute. Det kan vara antingen med hänsyn till dina önskemål om semesterbostad, eller med hänsyn till restidpunkt. Har du barn, som endast kan resa tillsammans med dig under loven, är det självfallet svårt att kompromissa med datumen - och det är därför också många barnfamiljer som reser med Escapeaway, som är mycket nog med att säkra semestern i Italien redan långt innan de reser.

Vi kan endast råda dig till att tänka på samma sätt. Tillhör du den spontana typen, som inte bryr dig om att planera för långt in i framtiden, betyder det naturligtvis inte att du inte kan komma iväg till Italien. Då ska du bara vara öppen och vara mer flexibel med hänsyn till faciliteter, priser, läge och datum.

Att vara tidigt ute kan löna sig - beställ semestern nu och få rabatt. Fördelarna med att beställa semestern i god tid kan nästan inte övervärderas. Inte minst ekonomiskt, är det en bra idé att boka semestern i Italien långt tidigare än du tänkt åka iväg. Tidig bokning betyder att du kan få de bästa rabatterna, som på hotell-språk kallas "early-booking-discount". De är ofta ganska betydande, och vem vill inte spara en god slant på själva hotellvistelsen? På det viset har du mer pengar över till när du ska uppleva det italienska livet. Du kan alltid se den aktuella rabatten på våra hotell i prislistan.

Semester i Italien, sommaren 2022

Riktigt många väljer naturligtvis att resa till Italien under de populära sommarmånaderna, och för många barnfamiljer är det den enda tidpunkt, då det är praktiskt möjligt att åka iväg. Italien är vackert alla årstider, och längtar du efter massor av sol, så kan du vara helt säker på att chansen att få din önskan uppfylld är betydligt större i Italien än hemma i Sverige eller i ett annat land i norra Europa. Sommarsemestern är oftast den tidpunkt då vi laddar upp och gör oss redo inför höstens och vinterns strapatser och tråkiga väder, och reser du till Italien i perioden maj-september, är sannolikheten stor att du får en stor dos av D-vitamin från solens strålar.

Utöver det, kan du se fram emot att smaka på alla de färska frukter och grönsaker som Italien kan erbjuda under sommarhalvåret, t.ex. solmogna tomater. De ger också vitaminer och energi till kroppen - och när du har legat på stranden och lapat sol och havsluft, är du kanske redo att ta bilen till närmsta största stad och få en massa spännande, kulturella upplevelse hem i bagaget. Om sommaren önskar många av våra gäster en semester, som är fokuserad kring sol och vatten, naturligtvis gärna kryddat med upplevelser och lätt tillgång till sevärdheter.

Vi har en massa semesterbostäder, som ägnar sig förträffligt till en härlig sommarsemester i Italien under 2022. Här vill vi dock framhäva ett fint exempel, det komfortabla lägenhetshotellet Albatros i Caorle, Veneto. Här bor du centralt i en stämningsfull stad med caféer och restauranger nära, samt nära två fina sandstränder. Kan det bli bättre? Jodå, du kan även njuta av pool och barnpool som båda vänder mot marinan. Veneto är regionen där magiska Venedig och vackra Verona ligger, så utflyktmöjligheterna är många!

Höstsemester i Italien, hösten 2022

Bort från regn och rusk? Italien är ett populärt resmål också om hösten, då du kan njuta av att vädret fortfarande är varmt, torrt och solrikt på många platser i Italien. Väljer du södra Italien kommer du nästa känna att du reser ett par månader tillbaka i tiden, för det känns i många fall fortfarande som sommar på dessa exotiska breddgrader. Havsvattnet är dock oftast för kallt i oktober, men då är det ju himla bra att många av våra hotell faktiskt kan erbjuda en uppvärmd, eller inomhus, pool. Hösten ägnar sig också väldigt bra till att åka på kulturell semester, eller en resa till Rom exempelvis. Skulle några av dagarna vara skuggiga är det perfekt att fördriva tiden på ett museum, eller njuta av de italienska städernas många historiska sevärdheter.

Som ett exempel på ett vackert ställe, där du kan uppleva den italienska hösten 2022 med Escapeaway, har vi valt Agriturismo Mongalletto i Piemonte. Här bor du i det berömda vindistriktet Langhe, och ni kommer utan tvivel att kunna njuta av många milda höstkvällar med goda viner och smakfull mat. Atmosfären är romantisk, och du kan se fram emot många spännande utflykter runt storslående Piemonte, där naturen är obeskrivligt vacker, och de historiska städerna väntar på att bli utforskade. Behöver vi för övrigt nämna, att hösten är lika med tryffelsäsong, och att Piemonte är världsberömt för sina tryfflar? Du kommer inte åka hungrig härifrån!

Vintersemester i Italien, vintern 2022

Vintern i Sverige är som regel lång, mörk och deppig, med mycket regn och slask. I Italien är den något kortare, och som regel också mildare. Men var i Italien ska du överväga att spendera semester vintern 2022? Det är naturligtvis en perfekt möjlighet att åka på skidsemester i någon av de norra regionerna, såsom Piemonte eller Aosta. Dock finns det fler andra sätt att krydda din vinter genom en resa till Italien. Varför inte testa Sicilien längst ner i söder, där våren så smått kan märkas redan i februari. Eller varför inte uppleva ett helt annat och mystiskt Venedig, än när turismen når sitt kulmen under högsäsongen på sommaren?

En vintersemester i den eviga staden, Rom, är också en fantastisk idé. Det är en skön paus från vardagen och den svenska vintern, med oändliga möjligheter för kulturella, historiska och gastronomiska upplevelser. Rom är vackert året om, och vintern här är särskild behaglig då det är färre turister i kö till alla sevärdheter, och så slipper du den intensiva värmen som kännetecknar Italiens huvudstad om sommaren - du kommer alltså kunna njuta av din semester fullt ut!

Beställ en bra och bekväm semesterbostad, så kan du känna dig som hemma mellan några av världens mest storslagna byggnader och berömde historiska minnesmärken. Det skulle t.ex. kunna vara Terrazzone Renzo, en rymlig semesterlägenhet med två rum, där du bor mitt bland lokalinvånarna i det "äkta Trastevere. Något av det bästa med denna lägenhet är den stora takterrassen, där du kan njuta av Rom i 360 grader.

>> Se fler hotell i Rom här.

Påsksemester i Italien, påsken 2022

Vem vill inte gärna åka på semester till Italien under påsken 2022? Åk för att möta vårsolen, och kanske uppleva italienarnas firande av denna viktiga, kristna högtid. Våren är på många sätt den perfekta årstiden att resa till Italien, för temperaturen är behaglig och naturen visar sig från sin vackraste sida. Återigen bjuder det till en värld av goda möjligheter. Överväger du en storstadssemester, varför inte se våren blomstra i en av städerna på Toscanas gröna kullar, eller sök dig ut mot kusternas milda klimat, friska luft och betagande havsutsikt. 

Denna gång vill vi rekommendera di ett enkelt, vackert semesterställe på Amalfikusten, där du kommer njuta av att spendera påsksemestern. Stället heter Due Relais, och det har ovanligt mycket personlighet, och en fantastisk utsikt över kusten som många anser vara världens vackraste. Här kan du njuta av den milda vårluften, och blommornas doft på din balkong med havsutsikt, och inta lunchen på den gemensamma terrassen som är omringad av en frodig trädgård. Due Realis är byggt in i klipporna och här är många trappor. Platsen är, utöver att vara otroligt vacker, kännetecknad av en mycket sympatisk och hjälpsam värdinna, Ilaria.

Vi ses i Italien 2022!

>> Läs mer om semester

Karta över Italien

Populära hotell i Italien

Italien, Toscana, Forcoli
9,0
Fantastiskt
21 omdömen
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Avstånd till centrum: ca. 5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Montecatini Terme
9,2
Fantastiskt
576 omdömen
  • Närmaste flygplats: 45 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Ligurien, San Lorenzo al Mare
8,4
Mycket bra
1428 omdömen
  • Närmaste flygplats: 88 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)