Resor till Villasimius

Gammalt fiskeläge nära vackra stränder på Sardinien

Villasimius är ett gammalt fiskeläge som har utvecklats mycket de senaste 30 åren. Naturen runt omkring är mycket vacker och består av det härliga havet, berg och små öar.

Tack vara Villasimius strategiska läge, har området sedan länge varit bebott av olika folkslag. Du kan finna lämningar här, både från nuraghi och från Romarriket. Under den tid då landet var under aragoniskt och spanskt inflytande blev staden konstant invaderad av barbarer vilket medförde att folk flydde från området.

Karta över Villasimius

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Italien.Hotell, villa eller semesterlägenhet i Villasimius?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid Villasimius? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten. Villasimus är idag ett populärt tuistmål, inte minst på grunda av alla vackra sandstränder i området, och här finns därför inte överraskande också semesterbostäder för allas smak. Dessuom finns här flera restauranger, barer och butiker - stadskärnan är trevlig, men liten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och transport

Sardinien har flera internationella flygplatser, varav flera har förbindelse med Sverige och Danmark. Ska du spendera semestern i Villasimius, är det Cagliari flygplats som ligger närmast, cirka 50 km bort. Flygplatsen betjänas i skrivande stund av flera lågprisbolag, såsom Ryanair, easyJet och Vueling. Där finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Med ett byte i Cagliari, är det möjligt att komma fram till Villasimius med buss från flygplatsen. Det är dock inte sällan väldigt få avgångar, och det kan vara en långsam affär i förhållande till att köra i egen bil. Normalt rekommenderar vi därför att man hyr en bil på Cagliari flygplats, redan hemifrån. I bil tar det endast en timme att komma fram till semesterbostaden i Villasimius, och dessutom är du mer fri att åka iväg på utflykter under semesterns lopp.

Billiga resor till Sardinien 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Mer information om paketresor till Sardinien hittar du här

Utflykter och sevärdheter

Du är nära några av medelhavets vackra stränder när du håller semester i Villasimus. De härliga gyllene stränderna vid Campulongu, Simius och Porto Giunco ligger alltså inom räckvidd, och här kan du och familjen lätt spendera dagarna med avslappnande strandliv.

I Villasimius finns ett arkeologiskt museum som är värt ett besök om du vill lära känna stadens och områdets historia (som är rik och lång). Under sommarmånaderna hålls ofta musik- och matfestivaler i staden, och du kan också ha tur att få uppleva firandet av de traditionella högtiderna.

Till en dagsutflykt med lite mer stadsliv, är Cagliari ett av de mest intressanta målen på denna delen av ön. Här hittar du både kultur och historia på de smala gatorna, liksom framförallt den nyare stadsdelen har butiker för var och ens smak.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Stadens turist-hemsida

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Villasimius