Guidade turer och utflykter på Sardinien

Den enkla vägen till utflykter och guidade turer på Sardinien

Här kan du boka alla de bästa utflykterna och guidade turerna på Sardinien. Sök och välj bland en värld av utflykter och turer, planerade och genomförda av professionella och certifierade guider.

Mat- och vinäventyr på din semester på Sardinien

Sardinien är den perfekta semesterön - ön är nämligen framförallt känd för två saker som är garanterat ger semestern med stort S: otroligt vackra, vita paradisstränder samt en fantastisk gastronomi. Då vi befinner oss på en ö, är det självklart inte minst vällagade fiskrätter baserade på färsk fisk och skaldjur som kan hittas på menyn. Du kan dock också njuta av gott, lokalt producerat kött av högsta kvalitet, samt av alla de klassiska italienska pastarätterna med en lokal touch.

En utflykt med fokus på mat och vin är perfekt när du är på semester på Sardinien. Om du inte redan är en gourmand och livsnjutare, så kommer du snabbt att bli det på denna ö, där vingårdar och små lokala restauranger öppnar upp dörrarna och låter dig gå på äventyr i den kända, och varierande sardiska gastronomin och vinproduktionen.

Escapeaway erbjuder, i samarbete med Viator, flera olika utflykter, där du kan smaka på sardiska viner, i vissa fall ackompanjerade av andra läckerheter. Du kan t.ex. följa med på en lärorik tur till en traditionell vingård i Cagliari-området, där du får inblick i de olika druvsorterna, samt i produktionen. Några av de druvor som Cagliari-området är känt för, är Bovale, Monica, Nasco, Vermentino, Moscato och Nuragus - för att bara nämna några få. Variationen är överraskande stor, och på denna vintur i vackra, backiga omgivningar, kommer dina smaklökar få uppleva mycket. Du smakar på 3 fantastiska viner, harmoniskt sammansatta med sardiska matvaror.

Dyk ner i Sardiniens gamla historia

Sardinien är inte bara en ö perfekt till en badsemester med böljande vågor, sand mellan tårna och läckra middagar om kvällarna med utsikt mot solnedgången från en utomhusterrass. Ön har en fantasiskt fascinerande och unik historia, och är berömd för sin Nuraghi-torn: mystiska, historiska byggnationer som står utspridda på hela ön och härstammar från några av öns äldsta invånare, Nuragh-folket. Med Escapeaway i samarbete med Viator, kan du dyka ner i öns 5000 år långa historia, och kommer nära minnena om en svunnen tid - hela vägen tillbaka till Nuragh-folkets intåg. Utflykten tar en hel dag, men tempot är lugnt, så den passar bra också till familjer. Du startar i Pau, där du bland annat besöker muséet tillsammans med din grupp och en arkeolog, samt muséets grundare. Här får du bland annat insikt i hemligheterna bakom vulkaniskt glas, som har använts här sedan bronsåldern.

Därefter fortsätter turen (till fots) mot bland annat Domus de Janas ("feernas hus"), Sa Fogaia (ett av Nuragh-tornen) och "Giganternas hus", en gammal grav som sägs vara bebodd av ett ondskefullt väsen. Under vägen smakar du på lokal mat i pauserna. Vandringen avslutas i Cagliari på kvällen. Escapeaway erbjuder fler olika, arkeologiska utflykter till semestern på Sardinien i samarbete med bland annat Viator, så det är bara att leta upp den som passar dig och dina intressen bäst.

Åk iväg på en båttur och upplev små paradisöar

Havet runt Sardinien bjuder in till många olika slags upplevelser. Du kan självklart utöva vattensporter som dykning och snorkling, men du kan också åka iväg på en organiserad båttur. Det är ett nöje att stå med solens varma strålar i nacken (kom ihåg solkrämen!), och se det kristallklara, blå havet som ön är så känd för, glida förbi under båten. Det är nästan som meditation. Och när du lägger till, att en tur med en båt, ger möjlighet att både se Sardinien från nya vinklar samt att besöka andra små öar med öde stränder som inte är tillgängliga från land - då är det inte mycket att fundera över: en båttur gör semestern komplett.

Testa till exempel båtturen som går mellan de små Maddalena-öarn, som Escapeaway erbjuder i samarbete med Viator. Det hålls pauser under bägen, där du har möjlighet att hoppa i det läckra, uppfriskande vattnet och njuta av livet på de små, charmiga sandstränderna. Turen startar i Palau, och du hoppar bland annat av på de små öarna Spargi och Santa Maria under dagen. På de flesta av veckans dagar inkluderar turen också ett stopp på huvudön La Maddalena, där du besöker det historiska centret som är optimalt för både upplevelser och shopping.

Denna minicruise till Maddalena-öarna, är endast en av flera olika båtturer som Viator organiserar på Sardinien. Använda länken ovan för att söka på Viators hemsida, efter just den tur som passar dig bäst.

Sist är det bara en sak att säga: det väntar dig en vidunderlig tid på denna vackra Medelhavsö, där historia, mat, vin, härliga landskap och några av Europas vackraste stränder konkurrerar om din uppmärksamhet.

Bra att veta när du beställer din utflykt

Escapeaway samarbetar med flera externa leverantörer av utflykter på Sardinien, och vi hänvisar alltid till deras villkor. Vi reserverar oss för eventuella fel och ändringar. Information om utflykter här på sidan ska ses som vägledande inspiration.

>> Läs mer om udflugter