Resor till Tresnuraghes

Historia, strandliv och lokal gastronomi

Tresnuraghes är en liten stad på 1300 invånare utanför Oristano, som är rik på natur och arkeologiska fynd - dessutom är det inte långt till stränderna.

Staden grundandes år 1250 av människor som flydde från Magomadas då Saracenerna invaderade deras stad. Namnet Tresnuraghes betyder de tre Nuraghes. Nuraghes är de torn som byggdes av populationen som levde på Sardinien runt år 2000 f.kr. Det finns i dag ca.7000 torn kvar, och i närheten av tre av dessa, grundades staden Tresnuraghes. I området runt staden kan man även finna lämningar från Romarriket.

Värt att se i Tresnuraghes är dess historiska centrum där du hittar en hel del fina kyrkor, samt pappersfabriken från början av 1800- talet (som av okänd anledning aldrig togs i bruk). I området runt staden finns underbara stränder, varav en i Porto Alabe som är hela 7 km lång och består av röd sand. Här hittar du också grottor och klippformationer. Tresnuraghes är även känt för sina olika typer av bröd och desserter, vilka man idag bakar främst vid olika festliga tillfällen.

Karta över Tresnuraghes

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka hotell och semesterbostäder vi tillhandahåller i området.Noga utvalda hotell, semesterlägenheter och villor

I sökmotorn här på Escapeaway Resor hittar du inte bara alla tillgängliga semesterbostäder i Tresnuraghes - de hotell, semesterlägenheter, B&B och vilor som dyker upp när du gör en sökning, är alla noga utvalda av oss. Vi har alltså gjort förarbetet för dig, så att du tryggt kan välja din semesterbostad, och vara säker på att att du har alla förutsättningar för en vällyckad semester.

Du kan använda sökmotorns filterfunktion för att söka efter bestämda bostadsformer eller efter specifika kriterier. Om du t.ex. vill hitta det ideala stället för en semester med flera generationer, eller med en stor grupp vänner, kan du t.ex. hyra en villa på Sardinien.

Kom ihåg att du har möjlighet att boka flygbiljett och hyrbil till din semester hos oss. Läs mer här om paketresor till Sardinien med Escapeaway.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Tresnuraghes