Resor till Torre delle Stelle

Sardiniens längsta sommar

Torre delle Stelle är ett vackert område präglat av små berg med en tät och typisk medelhavsvegetation.

Området buktar sig vackert längs det kristallklara havet som bjuder in till ett dopp från en av stadens fina sandstränder Cann'e Sisa och Genn'e Mari.

Utöver alla andrra härliga badstränder här på den sydöstra delen av Sardinien, är staden också en bra utgångspunkt för att utforska bergområdena, som t.ex. naturparken Sette Fratelli och Castiadas-skogarna

Torre delle Stelle är generellt en lugnt liten semesterstad, där det inte händer så mycket på kvällarna. Men under sommaren finns det små barer på stranden, som till och från organiserar levande musik och temafester. Lokalt skryter man, med glimten i ögat, om att ha Sardiniens längsta sommar tack vare den sydliga placeringen. 

Karta över Torre delle Stelle

Klickar du på kartan här nedan, får du en överblck över de semesterbostäder som finns i staden, samt kan se avstånd till närmsta flygplatser och andra städer i norra Europa. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Torre delle Stelle? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Italien har åtskilliga internationella flygplatser. Ska du på semester i Torre delle Stelle, är den närmsta flygplatsen Cagliari flygplats, som ligger cirka 40 km nordväst om staden. Detta är Sardiniens viktigaste flygplats, och betjänas av många reguljär- och charterflyg - i skrivande stund bland annat Ryanair och easyJet. 

Det kör en shuttlebuss från flygplatsen in till tågstationen i Cagliari. Här kan du sedan byta till en buss, som tar dig den sista biten till Torre delle Stelle. Det kan dock rekommenderas att hyra en bil på flygplatsen, vilket kommer underlätta både sista biten till din semesterbostad, men också ger dig större fexibilitet då du ska iväg och uppleva Sardinien. 

Aktiviteter och inköp

Torre delle Stelle fungerar närmast som ett villaområde, dit endast de som bor där kommer. Innanför detta område hittar du bland annat små fotbollsplaner, tennisbanor, volleyboll och en lekplats. Det finns två supermercati med ett utmärkt sortiment, ett par restauranger med överkomliga priser och en glassbar.

Om du önskar ett större utbud av dagligvaror, kan du med fördel köra de cirka 20 kilometerna till Villasimius, eller de 35 kilometerna till Cagliari.

Utflykter

Om det inte räcker med stadens två egna stränder, hittar du inom några få kilometer, både norr (i Geremeas) och söder (i Solanas) om staden, långa sandstränder med kristallklart vatten, som tillhör Sardiniens bästa.

Vill du inte bara slappna av på stranden hela semestern, är det enkelt att ta en tur till Sardiniens största stad, Cagliari. Gå en promenad i den gamla stadsdelens, på de stämningsfulla gatorna, utforska intressanta historiska sevärdheter och njut av det stora urvalet av trevliga restauranger och butiker för var och ens smak.

För dig som söker unika naturupplevelser, är Parco della Giara di Gesturi, cirka 100 km norr om Torre delle Stelle, ett ytterst intressant utflyktsmål. Området är en 45 km2 stor högslätt med inslag av kork och ekskog, dom bland annat är känd för en sällsynt art av vilda hästar med speciella asiatiska ögon.

Lokala länkar

Den officiella hemsidan för naturparken Sette Fratelli hittar du här (italiensk).

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Torre delle Stelle