Resor till Torre del Pozzo

Semester vid Sinishalvöns mjuka stränder på Sardinien

Torre del Pozzo är ett vackert område med små härliga sandstränder avskilda av mjuka klippor. Området är karaktäriserat av sin naturliga hamn.

Torre del Pozzo ligger vid Sinishalvön på Sardinien, vilken präglas av en rikedom av natur och djur. Här finns även ett frodigt undervattensliv, samt olika fågelarter, bland annat pelikaner.

Karta över Torre del Pozzo

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i detta område på Sardinien

Stadens namn

Den först delen av Torre del Pozzo namn härstammar från att det ytterst på klippspetsen står ett utsiktstorn (torre), som tillhör de aragoniska torn som du kan finna strategiskt utplacerade runt om på Sardinien, och som användes till som försvar mot barberarnas attacker. Den andra delen av namnet kommer från den insjö (pozzo) som befinner sig under klippan där utkikstornet står. Denna är förbunden med havet via en undervattenstunnel.

Kalkstensklippen

Den stora kalkstensklippan heter på Sardinska "Sa turre e su puttu" men kallas i folkmun för valen, för när det går stora vågor på havet trycks vatten upp ur hålet på klippan och ger intryck av att vara en val som sprutar vatten. På sidan av kalkstensklippan finns två underbara stränder och här finns även den strand som kallas "den sista öknen i Europa", Is Arenas.

Avslappning och aktivitet

Denna plats passar utmärkt till snorkling och surfing, men också för att bara njuta av lata dagar på stranden. Området karaktäriseras av den naturliga hamnen.Hitta en semesterbostad i Torre del Pozzo

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid Torre del Pozzo? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Sardinien har flera internationella flygplatser, varav flera har förbindelse med Sverige och Danmark. Ska du spendera semestern i Torre del Pozzo, är det Alghero flygplats som ligger närmast. Flygplatsen betjänas i skrivande stund av flera lågprisbolag, såsom Ryanair, easyJet och Vueling. Där finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien. Vill du göra det enkelt för dig, är det smidigast att boka en paketresa till Sardinien med oss, inklusive flyg, semesterbostad och eventuell hyrbil. Det är lättare än att sätta ihop alla delar själv, och det är dessutom tryggare då du täcks av Resegarantifonden och Paketreselagen.

När du ankommer till Sardinien, kan du lätt ta dig till Torre del Pozzo med offentlig transport. Sardinien har ett bra nätverk av buss- och tågförbindelser. Du ska dock vara inställd på att det utanför de större städerna kan vara långt mellan avgångarna, och det kräver betydligt mer tid att komma runt i buss och med tåg. Har du inte tålamod till det, rekommenderar vi att du bokar en bil med avhämtning på flygplatsen - så kommer du snabbare iväg till semesterbostaden och är mer fri att åka iväg på utflykter under semestern.

Restauranger och shopping

I Torre del Pozzo, samt i grannstaden S'Archittu, finns det sammanlagt ett dussintal restauranger. Om du vill handla mat under semestern, är det också i grannstaden du hittar närmaste minimarknad. Det är under en kilometer mellan de två småstäderna. För ett större urval av både restauranger och butiker, kan vi rekommendera att ta en tur till Bosa, som också har en härlig atmosfär med sina färgglada hus och snäva gränder.

Utflykter

Har du rest hit för att hålla en aktiv semester på Sardinien, finns det utöver aktivitetsmöjligheterna på och i vattnet, bland annat också en 18-håls golfbana ganska nära Torre del Pozzo. På Is Arenas Golf Club kan du således hålla golfformen vid liv, i vackra omgivningar på en 6,3 km lång bana. Tre av hålen är designade av den kände amerikanska golfbane-arkitekten Robert Von Hagge.

Vill du hellre spendera tiden på att utforska medeltidsstäder och ännu äldre monument från öns tidigare befolkning? Då rekommenderas en utflykt till exempelvis Cabras på Sinishalvöns södra spets. Här hittar du ruinerna av Tharros, som byggdes ca. 800 f.Kr och är ett av de mest fascinerande spåren efter feniciernas tid på Sardinien.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Torre del Pozzo