Resor till Stintino

Idylliska stränder och oförstörd natur på Sardinien

Stintino är trots sitt goda rykte för t.ex. stranden Pelosa, fortfarande ett trevligt litet fiskeläge, som dock präglas kraftigt av turismen under sommarmånaderna.

Staden grundades år 1885 i samband med att myndigheterna etablerade ett fängelse och ett sjukhus för spetälska på den närliggande ön, Asinare. Men trots det lite dystra ursprunget, är Stintino idag en av de mest idylliska platserna på Sardinien. Den historiska stadsdelen mellan de två hamnarna bjuder på handelsliv med barer, bagare och butiker. 

Karta över Stintino

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller på denna del av Sardinien. 

Några av Sardiniens finaste stränder

Strax utanför byn hittar du de vita stränderna Pelosa och Saline, med det mest kristallklara vatten man kan tänka sig. På stränderna finner du ännu rester av de gamla spanska vakttornen från slutet av 1500-talet. Från Pelosa-stranden har du en härlig utsikt till den lilla ön Isola Piana samt till Asinara.

Ön Asinara

Asinara Ö är idag en fridlyst nationalpark, men till för bara några år sedan fungerade ön som fängelse för några av Italiens farligaste kriminella, italienska terrorister samt fångar för ekonomisk kriminalitet. Efter 1:a Världskriget använde man ön till att låsa in krigsfångar, och i början av förra århundradet var stället en karantän för personer som var sjuka. Ön har inte haft någon rolig historia och det är därför inte konstigt att ön fått smeknamnet Isola del Diavolo (Djävulsön). Men det är på grund av den barska historien som ön fortfarande är så oupptäckt och har ett så intressant djur och växtliv.

Hotell, semesterlägenhet eller villa?

I sökmotorn här ovan kan du snabbt få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och omkring Stintino. Vet du redan vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Du har också möjlighet att ange särskilda önskemål, t.ex. läge i förhållande till stränder eller andra faciliteter.

Vårt urval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, inkluderar allt från mysiga hotell till idylliska villor. Har du frågor om de olika bostäderna, eller behov av hjälp för att hitta helt rätt, är du välkommen att ringa eller skriva till oss. Våra resekonsulenter sitter redo med en massa tips och råd till din semester på Sardinien.

Flygplatser och transport

Alghero flygplats ligger cirka 50 km från Stintino. Denna flygplats är framförallt populär bland semesterresenärer på grund av Ryanairs närvaro här. Ryanair har många rutter till europeiska destinationer, däribland de i Skandinavien. Det är dock också möjligt att flyga hit med bland annat easyJet och Vueling.

Med ett byte på vägen, är det möjligt att komma från flygplatsen till Stintino i buss. Uppmärksamma dock, att även om det finns relativt bra offentlig transport på Sardinien, så kan det vara en långsam affär att komma fram, i förhållande till att resa i egen bil. Vi rekommenderar därför de flesta av våra gäster att beställa en hyrbil på Alghero flygplats, redan hemifrån så att den står och väntar på dig när du ankommer.

Beställ din resa till Stintino på Sardien som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Läs mer om våra resor till Sardinien

Utflykter

Det främsta utflyktsmålet i närheten är ön Asinara, Isola dell'Asinara, med dess oförstörda natur och fauna, samt chansen för att bada i fantastiska laguner och sola på härliga sandstränder. I samma anda, är Capo Argentiera känd för sin vackra kust, och är en av de platser du bör spendera en semesterdag på att besöka och uppleva.

Om du inte vill spendera hela semestern på stranden, finns det också intressanta städer att besöka. Du kan t.ex. köra en tur till den färgglada medeltida staden Castelsardo, som ligger vackert på en klippa. Likaså har du en av öns mest intressanta, större städer inom räckvidd: Alghero. Här råder massor av medeltidsstämning i den gamla stadskärnan, och dessutom finns här massor av restauranger och ett rikt urval av butiker.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Stintino