Semester på Sardinien

Semester på Sardinien - en helt unik ö

Sardinien påminner mest av allt om... Sardinien! Ön mitt i Medelhavet är nämligen en av sitt slag. Det betyder att du bland annat får ett läckert, tropiskt klimat och massor av unika upplevelser inom mat, natur och folklore. Åk på semester på Sardinien, om vackra stränder och la dolce vita står överst på din lista.

På Sardinien får du den perfekta semestern. Ön har vackra sandstränder med perfekt, vit sand. Vädret på Sardinien är härligt, varmt och soligt - och maten helt enkelt fantastisk. Sardinien skämmer bort alla dina sinnen. 

Sardinien är populärt bland både dykare och surfare. Så om en aktiv semester och vattensport är något för dig kan det inte bli bättre än på Sardinien. Sardiniens kust bjuder på klart vatten och en behaglig bris så trots soligt väder blir det inte för varmt.

Semester på Sardinien är för alla som har smak för "la doce vita" - det goda livet. Från jet-setarna på Smeraldakusten där de rika och berömda roar sig och där du kan betrakta alla jättelika lustyachter - medans det på andra platser på ön råder ett mer ödmjukt liv bland lokala och semestergäster. Men alltid god mat och dryck, härligt väder och vacker natur.

Ett semesterparadis mitt i Medelhavet

Sardinien, som är Italiens näst största ö, och ligger mitt i det härliga Medelhavet. Det är kanske den ö i Europa som mest påminner om öarna i Karibien, p.g.a. dess tropiska vegetation, det varma klimatet och det rena, turkosblå havet. Sardinien är absolut det bästa stället i Italien för en badsemester för naturälskare med bra dykmöjligheter bland färgrika fiskar, och gamla romerska skeppsvrak. Här finns sandstränder så långt ögat räcker, varierat med intressanta klippformationer, formade av vind och väder.

Gamla herdetraditioner skapar rätt känsla

Sardiniens kust är uteslutande bebyggt med låga hus, i mindre landsorter, uppförda i nyare tid. Sarderna arbetade långt fram till modern tiden med både lantbruk och boskapsskötsel, framförallt med getter och får, därav de goda ostarna. Gruvdrift utgjorde också en betydelsefull inkomst och gjorde ön attraktiv för dåtidens strateger. Idag präglas ön fortfarande av dessa gamla herdetraditioner, och vi vill gärna därför rekommendera dig att smaka de lokala specialiteter som te.x. hemmagjord korv och ost samt det goda starka bordsvinet.

Det autentiska Sardinien

När du åker på resa till Italien, så hittar du en av de mest autentiska stämningarna på Sardinien. Här hittar du lokalkolorit, och en särskild atmosfär. Stardinien förtrollar med sin uförstörda natur, de många traditionerna och den varma, sardiska gästfriheten.

Ett exempel på autenticitet är den lilla byn Cabras som ligger på Sardiniens västkust. Byn är precis så autentisk och charmig som man önskar. Invånarna lever sina liv i lugn och ro och livnär sig på fiske och småskalig vinproduktion.

Semester för två

Romantiken blomstrar bäst när rätt miljö och förutsättningar är närvarande. Om du drömmer om att få känna sanden mellan tårna, gå långa promenader längs Medelhavet och ha fokus på njutning så har du hittat platsen där dina drömma kan besannas.

Sardinien är det perfekta stället för en romantisk resa. Här finns de mest romantiska platserna, alltifrån orörda vikar med hisnande solnedgångar till charmiga kuststäder med strandpromenader. Det är därför en ideal plats att tillbringa din smekmånad eller att fira ett jubileum. Kontakta Escapeaway för att få tip som de bästa hotellen, semesterbostäderna och lägenheterna på Sardinien.

>> Läs mer om resor till Sardinien här
>> Läs även om lyxhotell på Sardinien

>> Läs mer om semester

Karta över Sardinien

Populära hotell på Sardinien

Italien, Syditalien, Sardinien, Torre delle Stelle
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sardinien, Flumini
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Pool
  • Parkering / Garage
Italien, Syditalien, Sardinien, Porto Cervo
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi