Resor till Santa Teresa di Gallura

Populär badort med äkta charm

Staden som ursprungligen härstammar från 1800-talet, blev först och främst etablerad för att stoppa smugglare på vägen mellan Sardinien och Korsika.

Santa Teresa Gallura ligger således på den norra delen av Sardinien med utsikt över Bonifacio-sundet, som skiljer ön från Korsika. På grund av det korta avståndet till den franska ön, har många av Korsikas invånare sedermera slått sig ner i områet. Språkkunniga kommer därför att märka att den lokala dialekten påminner om den, som du också hör på södra Korsika. 

Idag är Santa Teresa, som har lite över 400 invånare, en känd badort och sedan 1960-talet har staden varit ett populärt resmål. Även om här kan vara en hel del turister under högsäsongen, har staden ändå lyckats behålla dess ursprungliga charm och lokalkolorit. Spåren efter stadens historiska status kan fortfarande ses, t.ex. i from av många vakttorn längs kusten.

Karta över Santa Teresa di Gallura

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Området

Vid Santa Teresa ligger för-berget Capo Testa, som ligger i slutet av en lång landtunga, och här ligger också stränderna Santa Reparata och Rena di Ponente. Nedanför berget kommer du till några mycket vackra granitklippor, och österut ligger den äventyrliga dalen, Valle della Luna, som är ett fantastiskt landskap av vackra majestätiska granitklippor. 

Nära staden ligger Rena Bianca stranden, som har fin vit sand och med sitt låga vatten är det ett perfekt semestermål för familjer. Här finns en lång rad faciliteter, och det är möjligt att hyra parasoll, liggstolar och kajaker. För de större barnen väntar här många timmars underhållning med snorkel. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid Santa Teresa? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Det är cirka 63 km till Olbia flygplats från Santa Teresa. Inom rimlig räckvidd ligger också t.ex. Alghero flygplats, som bland annat nyttjas av Ryanair. Det finns därför framförallt under sommarsäsongen goda möjligheter att hitta en flygförbindelse som passar, när du ska hålla semester på den norra delen av denna vackra medelhavsö.

Kom ihåg att du kan boka både flygresa och semesterbostad som ett samlat paket hos oss. Det är enklare än att beställa dem var för sig, och det ger dig dessutom extra trygghet, då du är täckt av paketreselagen och Resegarantifonden.

Det är möjigt att ta en buss från Olbia och Alghero till Santa Teresa di Gallura. Oftast är möjligheterna att ta sig runt på ön goda med buss (järnvägarna är inte så utbrett). Vad dock uppmärksam på att det ofta endast finns några få avgångar på söndagar och helgdagar. Likaså är det oftast endast få dagliga avgångar till mindre städer. 

Vill du inte begränsas under din semester, rekommenderar vi dig att ha en hyrbil till ditt förfogande under resan på Sardinien. Du kan beställa den resan hemifrån, och hämta upp hyrbilen på Olbia flygplats vid ankomst.

Paketresor till Sardinien med flyg, inkvartering och eventuell hyrbil

Vill du att det ska vara enkelt och tryggt, kan du också välja att beställa en paketresa med Escapeaway till Santa Teresa di Gallura, eller till ett av alla andra resmål vi erbjuder på Sardinien. Du kan resa från de flesta flygplatser i Sverige och Danmark, och beställer du din resa som ett samlat paket, täcks du automatiskt av Resegarantifonden och dessutom av vår utvidgade ansvarsförsäkring. Skriv bara in vilka datum du önskar resa i sökmotorn, och få direkt en överblick över alla flygresor och flygbolag som flyger till Sardinen.

Resa till Sardinien, klicka här för mer information här

Färja till Korsika

Från Santa Teresa går det regelmässigt färjor norrut, till den mycket sydfranska staden Bonifacio på Korsika. 

Utflykter

Santa Teresa di Gallura, eller närmare bestämt dess kuststräcka, är ett perfekt resmål för dykare och badare med snorkel. Det finns också ptskilliga dykcentrum, som arrangerar spännande turer i området.

Utöver vattenaktiviteterna och avslappande stunder på de härliga stränderna, bjuder Santa Teresa också på många spännande utflyktsmöjligheter. I närområdet runt förberget Capo Testa har du t.ex rik möjlighet att bege dig iväg på turer till fots eller till häst.

Du bor också bra placerat för en tur till Korsika. På den andra sidan kan ett besök i Bonifacio varm rekommenderas. Staden har tack vare närheten till Sardinien en mycket tydlig italiensk prägel, med trevliga gamla gator och vackra stränder.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida finns här.

Stadens turist-hemsida finns här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Santa Teresa di Gallura