Resor till San Pantaleo

En liten pärla nära Costa Smeralda på Sardinien

Boka en semester till San Pantaleo om du vill bo nära Costa Smeraldas idylliska stränder, men föredrar en lite mer tillbakadragen, autentisk atmosfär.

San Pantaleo uppstod då områdets herdar började sätta fäste här, och kort därefter byggdes det också en liten kyrka. Kyrkan blev uppkallad efter San Pantaleo, som idag fortfarande firas varje år mellan den 27 och 30 juli, med stadsfester och dans. Atmosfären i San Pantaleo är därutöver präglad av att många konstnärer har slått sig ner här i modern tid.

I den omkringliggande bergen finns rik möjlighet för att åka iväg på utflykter på mountainbike eller till häst, om du inte vill köra bil. Utöver pittoreska Costa Smeralda, som bjuder sina besökare på kristallklart havsvatten och vackra stränder, är det också möjligt att spela golf på den närliggande golfbanan, Pevero, som ligger i natursköna omgivningar.

Karta över San Pantaleo

Klicka på kartan här nedan om du vill få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

En lugn och fridfull pärla

På sommaren är staden livlig och varje tisdag arrangeras en marknad med autentiska rariteter och mindre värdefulla konstverk, vilka lockar turister från hela Costa Smeralda. I denna lilla stad hittar du det mest nödvändiga som t.ex. bank, apotek och post, samt några få sängplatser på de hotell som finns i staden. Därför är staden lite av en oupptäckt pärla och uppstår fridfull på den annars mycket populära och turisttäta kusten. Faktiskt, var området fram till 60-talet helt outforskat. De konstnärer som upptäckte Sardinien vid ett besök i den närliggande Porto Cervo fann här en mer autentiskt plats, och bidrog själva till att förbättra området ytterliggare.Semesterbostäder i San Pantaleo?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid San Pantaleo? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Olbia flygplats, som också kallas Costa Smeralda flygplats, ligger endast 24 km bort. Denna flygplats betjänas i skrivande stund av flera lågprisbolag, såsom Norwegian, easyJet och Vueling. Där finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien. Det är smidigast att beställa flyg och boende på Sardinien som ett samlat paketreise, något du kan göra här hos oss på Escapeaway.

Du kan ta en buss från flygplatsen till San Pantaleo, men om du gör detta bör du kontrollera tidtabellen noga, då det endat avgår ett fåtal avgångar om dagen. Alternativt kan du hyra en hyrbil på Olbia flygplats, vilket vi som regel rekommenderar för att komma lättare fram - och lättare kunna åka iväg på utflykter under semestern. 

Utflykter

Du bor nära Costa Smeralda, som är Sardiniens - och kanske hela Italiens - mest exklusiva kuststräcka. På det hela taget är denna del av ön ett idealt resmål om du vill koppla av helt med avslappning på stranden och trevliga stunder på bra restauranger. Här du en bil, kan du kombinera badsemestern med utflykter till områdets andra städer, liksom det finns möjlighet att utforska spännande ruiner från förr.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter på Sardinien, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Pantaleo

Vad tycker gästerna om i San Pantaleo?

9,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 11 recensioner