Resor till San Lorenzo

San Lorenzo ligger uppe bland kullarna på nordöstra Sardinien några få minuters körning från läckra, barnvänliga sandstränder vid det kristallklara, glittrande Medelhavet. Enbart 40 kilometer norrut ligger Olbia med sin internationella flygplats och ett livligt affärs och restaurangliv. En semester med bas i denna stad ger dig därför möjlighet att fritt kombinera avkopplande strandliv med spännande utflykter.

Ett pärlband av stränder

Lite norr om Olbia ligger den berömda kuststräckan Costa Smeralda som både är känd för sina lockande badstränder och för att vara ett av Italiens mest exklusiva resmål. Så är det också ett enastående vackert område, men om det är strand och badsemester som har högsta prioritet på din resa till San Lorenzo på Sardnien behöver du inte köra så långt. Den närmsta stranden ligger nämligen bara ungefär 4 kilometer bort vid den populära semesterorten Budoni. Förflyttar du dig bara en liten bit upp eller ner längs kusten finns det dessutom flera inbjudande stränder att välja mellan. Dessa stränder är kanske inte lika kända men kan i skönhet och kvalitet absolut mäta sig med dem på Smaragdkusten.

De flesta som reser till detta hörn av Sardinien kommer också för att koppla av och njuta av det soliga medelhavsklimatet ute vid kusten. Under de populära sommarmånaderna sjuder det därför av liv i semesterorterna ute vid kusten. Föredrar du lite mer fridfulla omgivningar när du åker på semester så är San Lorenzo ett perfekt val.

Det lite tillbakadragna läget från den populära kusten innebär att det i denna lilla stad härskar en helt annan och lugnare atmosfär. Det innebär naturligtvis även att det inte är för nattlivets skull du ska resa till San Lorenzo. Här finns några enstaka matställen och en liten minimarket men inte mycket annat. Av samma orsak är det nog inte många som väljer att tillbringa sin semester här utan att ha tillgång till hyrbil, men när du har det så har du också allt du behöver för en lyckad semester inom kort avstånd.

Det tar inte mycket mer än 5 minuter att rulla ner till Budoni där det både finns ett brett urval av matställen och inköpsmöjligheter. Ännu mer av dessa båda saker hittar du i Olbia, Sardiniens fjärde största stad.

Boka din resa till San Lorenzo här

Är du redo att boka en resa till San Lorenzo? Använd dig då av sökmotorn här på sidan för att söka bland de hotell i San Lorenzo och på resten av Sardinien som vi har valt ut på grund av deras fina gästrecensioner. Söker du efter både flyg och hotell hittar du lätt en lämplig flygresa till din semester. Närmsta flygplats, i detta fall Olbia, ligger bara en halvtimmes körning från San Lorenzo så din semester kan börja nästan samtidigt som du landar. Du kan söka efter avgångar från såväl Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Dessutom kan du hos oss naturligtvis resa i precis det antal dagar du själv vill. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Lorenzo