Resor till Sa Rocca Tunda

Semester vid Sinishalvöns vackra stränder

Sa Rocca Tunda är snarare ett område än en stad. Här finns enstaka butiker och restauranger längs vägarna, men en riktig stad är det inte på tal om.

Sa Rocca Tunda ligger på den norra delen av Sinishalvön. En haövö, som är en av de vackraste och mest intressanta delarna av Sardinien. Här hittar du både många härliga badstränder, men också många av öns mest kända historiska sevärdheter.

Trots detta, är området inte överbefolkat av turister, och lokalinvånarna bemöter dig alltid med ett vänligt buongiorno, buona sera eller salve.

Karta över Sa Rocca Tunda

Klicka på kartan här nedan för att se en överblick över de semeserbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånd till flygplatser och andra städer i Europa. 

Här kan du också se lämningar av "Nuraghi" som t.ex. Thassos, en av de mest kända städerna från den Feniska tiden. Här finns en orörd natur som karakteriseras av dess variation, från sanddynor till branta klippor som stupar sig i havet.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Sa Rocca Tunda? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Ska du på semeser till Sa Rocca Tunda, är Alghero flygplats (flygplatskod: AHO) den som ligger närmast, även om det endast är några få extra kilometer till flygplatsen vid Cagliari. Dessa flygplatser betjänas av både charter-, lågpris- och traditionella flygbolag, som t.ex. Ryanair, easyJet, Vueling, SAS, Lufthansa och British Airlines, då det är relativt enkelt att hitta en passande flygresa hit.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Även om det finns bussförbindelse till halvön, kan det vara svårt att nå hela vägen fram till Sa Rocca Tunda med offentlig transport. Har du en hyrbil, är det dock inga problem då vägförbindelserna hit är bra, oavsett vilken riktning du kommer ifrån. Därför föredrar många av våra gäster att hyra en bil med upphämtning på Alghero flygplats. En bil ger dig dessutom mer frihet att utforska områdets sevärdheter under semestern, utan att behöva bekymra dig för tidtabeller. 

Restauranger och shopping

Utöver de olika butikerna och restaurangerna längs vägarna i omrdået, finns det i de närliggande städerna Cabras och Oristano, ett bra urval av restauranger, butiker och inköpsmöjligheter.

Utflykter

Den attraktion som lockar flest, är stranden, men om du inte endast vill slappna av på den under semestern, kan du till exempel jobba på golfsvingen på en av öns största golfbanor: Is Arenas Golf Club, som ligger några få kilometer bort.

Sa Rocca Tunda utgör inte en riktig stad, men det finns i gengäld en mängd små landsorter inom kort räckvidd, och här kan du uppleva det äkta Sardinien. Kör till exempel till Santu Lussurgiu, som trots sin lilla storlek, är känd för sin kvalitetsrestaurang, Sas Benas, där du kan njuta av lokala rätter och goda viner i trevliga omgivningar.

Lite längre bort ligger landsorten Bosa, som också är värd ett beök. I den färgglada staden finns det både ett handelsliv och ett bra urval restauranger, samt - inte minst - en härlig italiensk atmosfär.

Är du historiskt intresserad har Sardinien naturligtvis också mycket att bjuda på. Ett besök vid ruinerna av den historiska hamnstaden Tharros är nästan obligatorisk, liksom du på Sinishalvön också kan besöka Sardiniens näst äldsta kyrka, San Giovanni di Sinis (Johannes Döparens Kyrka) från 470 f.Kr. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sa Rocca Tunda