Resor till Quartu Sant'Elena

Badsemester nära Sardiniens kulturella huvudstad

Quartu Sant'Elena är Sardiniens tredje största kommun, sett till invånarantalet. Den ligger så nära Cagliari, att den oftast anses vara en förort till denna.

Det har bott människor i detta område sedan den första koloniseringen av Sardinien, vilket bland annat de gamla, kägelformade stentornen - nuragher - i området vittnar om. Den första delen av stadens namn, Quartu, har latinskt ursprung och hänsvisar enligt sägnen till stadens läge fyra (quattro på italienska) kilometer från huvudvägen mellan Palau och Cagliari. Den andra delen av namnet kommer från stadens skyddshelgon.

Den vackra och livliga stranden Poetto, som är 8 km lång, ligger mellan själva Quartu Sant'Elena och Cagliari. Under de varma sommarmånaderna samlas befolningen från båda städer här, och på kvällarna istället runt den lilla gatumarknaden eller på caféerna och restaurangerna längs hamnpromenaden och La Marina.

Cagliaris centrum är också värt ett besök, både för att se den gamla borgen som dominerar staden, samt för att utforska alla shoppingmöjligheter.

Karta över Quartu Sant'Elena

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånd till flygplatser och andra städer i norra Europa. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Quartu Sant'Elena? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och transport

Cagliaris flygplats ligger cirka 16 km från Quartu Sant'Elena. Denna flygplats betjänas i skrivande stund av många reguljär- och charterbolag, både lågprisbolag som easyJet, Ryanair och Airberlin, men också mer traditionella bolag som Lufthansa och British Airways. Det är därför normalt sätt enkelt att hitta en flygbiljett hit från Sverige och/eller Danmark. 

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det finns en bussförbindelse mellan Cagliari och Quartu Sant'Elena, och om du primärt kommer att befinna dig i detta område under semestern, är offentlig transport tillräcklig. Det finns dock massor av se på Sardinien, och om du vill åka iväg på utflykter, kan det vara en fördel att ha en hyrbil till ditt förfogande.

Restauranger och shopping

Den långa Poetto-stranden är generellt mycket välförsedd med kiosker, barer, restauranger och supermarknader. Du behöver därför inte bege dig långt iväg för att tillgodose de dagliga behoven, och kan se fram emot många kulinariska upplevelser. 

Utöver nutidens turism, är området traditionellt känt för sin produktion av goda viner, citrusfrukter, och läckra bakverk. 

Utflykter

Det är enkelt att spendera större delen av semestern på de härliga stränderna på denna del av ön. Men åk också en tur in till Cagliari, där du framförallt i stadens gamla stadsdel kan utforska kultur och historia på de smala gatorna. I den nyare stadsdelen finns flera butiker och restauranger. Staden har också många spännande museer, teatrar och gallerior.

Quartu Sant'Elena ligger dessutom på kanten av Molentargius, ett skyddad naturområde, där du bland annat kan se rosa flamingos som bor här på södra Sardinien.

Önskar du att besöka öns största sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner en värld av spännande utflykter på Sardinien, som du med fördel kan boka redan hemifrån.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Cagliaris turist-hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Quartu Sant'Elena