Resor till Santa Margherita di Pula

Den finaste stranden vid ett kristallklart blått hav

En av södra Sardiniens bästa sandstränder hittar du i Santa Margherita di Pula. Klarröda sandkorn och turkosblått hav lägger upp till en avslappnande semester, där de små också kan följa med. Här kan du både vindsurfa, snorkla och hålla siesta under alla pinjeträd.

Spår från historien

Santa Margherita di Pula ligger endast 45 km sydväst om Sardiniens största stad Cagliari, och är främst känd för att ruinerna från den första feniciska staden, Nora, ligger i området. Staden ligger cirka fyra kilometer från kommunens huvudstad Pula, och har ett fint historiskt centrum.

Karta över Santa Margherita di Pula

Klicka på kartan här näedan för att få en överblick över staden och området, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller här.

Jordbruk och turism

Fenicierna var ett folkslag som kom från det sydöstra medelhavsområdet, det som idag kallas Libanon och Syrien. Du kan besöka Museo Patroni i centrala Pula om du vill se mer av de lämningar man funnit i Nora. Santa Margherita di Pula uppfördes runt kyrkan Santa Martire och är ett jordbrukssamhälle, som dessutom lever av turismen i området - precis som flera av dess grannstäder.

Vackra sandstränder

I Santa Margherita di Pula hittar du många ovanligt vackra stränder, som t.ex. Punta d´Agumu, Foxi och Sali, Cala d´Ostia och den vackra Cala Verde. Kustvägen är även mycket vacker och du kan på många ställen stanna till och låta dig hänföras av den vackra naturen och det klarblåa havet.

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid Santa Margherita di Pula? Området är mindre känt än t.ex. Costa Smeralnda i norr, men här finns ändå ett gott utbud av semesterbostäder. I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och transport

Sardinien har flera internationella flygplatser, varav flera har förbindelse med Sverige och Danmark. Ska du spendera semestern i Santa Margherita di Pula, är den flygplats som ligger närmast Cagliari flygplats, som officiellt heter Cagliari Elmas Aeroporto. Flygplatsen betjänas i skrivande stund av flera lågprisbolag, såsom Ryanair, easyJet och Vueling, samt mer traditionella bolag som SAS, Lufthansa och British Airways. Där finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Ankommer du till flyg till Cagliari flygplats, är det med ett byte på stadens station möjligt att komma till Santa Margherita di Pula med buss. Den enklaste, och inte minst snabbaste, lösningen är dock att hyra en bil, då du på under en timme kan vara framme och redo att slänga dig på en solstol vid någon av Sardiniens bästa stränder.

Paketresa till Pula på Sardinien

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Beställ din resa till Sardinien som ett samlat paket

Restauranger och shopping

Staden har en handfull restauranger, caféer och pizzerior, samt ett par barer. Till de dagliga inköpen, om du föredrar att laga dina egna måltider under semestern, finns det några supermarknader där du hittar det mesta. Lägg därtill ett besök på den lokala marknaden, och du har alla möjligheter i världen för att kunna njuta gott av Sardiniens traditioner för god mat och vin.

Utflykter

Det kan vara svårt att lösgöra sig från de härliga stränderna, men det finns faktiskt många utflyktsmål inom kort räckvidd. Mest intressant kanske kan vara att ta en tur in till den antika ruinstaden Nora, som grundades för över 3000 år sedan.

Vill du ha en dag med shopping och ett större urval av restauranger, är möjligheterna att åka in till Sardiniens största stad, Cagliari. Här hittar du ett rikt kulturliv med historiska sevärdheter, teater och utomhuskonserter på sommaren i den välbevarande romerska amfiteatern.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter på Sardinien, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Pula Sardinien