Resor till Posada

Sardinien från en backtopp

Posada är en liten, trevlig och historisk stad, med cirka 2400 invånare och en försvarsborg från 1200-talet. De närmsta finare sandstränderna ligger endast 3 km bort.

Posada ligger på Sardiniens östkust. Mot söder möter du Gennargentu-berget och alla dolda laguner och grottor längs kusten, medan du norröver kommer till de vackra sandstränderna, bl.a. La Cinta vid San Teodoro.

Olbia, där du hittar en internationell flygplats, ligger endast ca 45 km bort. Själva Posada stad med sina 2400 invånare ligger på en kulle och har ett litet medeltida centrum. Från 1200-tals-borgen Castello della Fava har du en fin panoramautsikt. Vid foten av staden hittar du en kreativ väggmålning, som ses på bilden.

Karta över Posada

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i staden, samt för att se avstånd till olika flygplatser och andra städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Posada? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det finns goda möjligheter att flyga till Sardinien från Danmark. Ska du på semester till Posada, är Olbia flygplats den som ligger närmast, men inom räckvidd ligger också Alghero flygplats, som har fler rutter. Dessa flygplatser betjänas av många olika flygbolag, såsom Ryanair, easyjet, Vueling och Norwegian, som har rutter till resten av Europa, bland annat till Skandinavien. 

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det finns bussförbindelse till Posada, bland annat från Olbia, men om du gärna vill undvika besväret att vänta på bussar och passa tidtabeller, kan vi rekommendera att du hyr en bil. Det mest praktiska är oftast att hämta upp hyrbilen när du anländer till flygplatsen - så kommer du snabbare fram till din semesterbostad, och kan dessutom lättare ge dig iväg på utflykter under semesterns gång. 

Restauranger och Shopping

Du kan hitta det mest till det dagliga behovet i den lilla minimarknaden som i skrivande stund finns i staden. Har du en bil, finns det dessutom större affärer inom rimlig räckvidd.

Det finns ett passande urval av restauranger i själva Posada, och du kan därför försvinna bort i den sardiska gastronomin. Det är inte långt till lite större städer, där du hittar ett större urval restauranger och trattorior. Det är dock inte helt ovanligt, att du även i den minsta lilla byn, kan stöta på en liten restaurang med solida, lokala rätter av hög kvalitet. 

För många förstagångsbesökare är det lite överraskande att fiskrätter på en ö som Sardinien inte är helt dominerade på menyerna. Att rustik bonde-kost, med t.ex. fläskkött däremot är traditionella, framförallt på öns inre, finns det goda grunder till. Upprepande invasioner från olika folkslag fick Sardiniens invånare att lämna de mer utsatta kusterna för att istället bosätta sig i inlandet, och fiskeriet fick därför en tämligen sen start och inflytande i det sardiska köket.

Utflykter

Kom ihåg att backa badkläderna när du ska på semester till Psada. Det är några få ilometer till fina sandstränder, som t.ex. La Cinta vid San Teodoro, Su Tiriarzu eller Cala di Budoni, som utöver det kristallklara vattnet bjuder på goda faciliteter med caféer och barnvänligt långgrund vatten. Det är som regel möjligt att hyra parasoll och liggstol. När det är vind, vilket det ofta är på östkusten, lockar stränderna till sig många surfare. Det är också populärt att snorkla här.

Om du inte vill spendera hela semesterna vid vattnet, vilket dock kan vara frestande, är Posada också en bra utgångspunkt för utflykter lite inåt landet, till några av de andra trevliga landsorterna eller intressanta historiska sevärdheterna, som Sardinien är full utav.

Önskar du att utforska öns sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett urval av välorganiserade utflykter på Sardinien, som du med fördel kan boka redan hemifrån. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Posada