Resor till Porto Rotondo

Strandparadiset på jorden

Porto Rotondo är ett sant paradis för strandälskare - här hittar du dessutom ett hav av restauranger och festliga nöjen.

Kändistätt om sommaren

Porto Rotondo är säkerligen av de mest kända städerna på Sardinien, tillsammans med Porto Cervo. Både dessa städer är framförallt berömda för alla de kända personer - allt från fotbollsspelare till skådespelare - som årligen kommer hit.

Är du inte så intresserad av detta, är det nog framförallt de fantstiska stränderna här på Costa Smeralda, som kommer att locka hit dig.

Karta över Porto Rotondo

Klickar du på kartan här nedan, får du en översikt över de semesterbostäder som finns i staden, samt en överblick över de närmaste flygplatserna och avstånd till städer i norra Europa.

En tvättäkta badort

Porto Rotondo byggdes i slutet av 1960-talet, och har gått från att vara en enda byggnad till att nu kunna ta emot upp till 32 000 besökare under sommarmånaderna. Staden bjuder på flera restauranger och festliga nöjen - och här finns flera fantastiska stränder att besöka i området.

I Porto Rotondo hittar du i stort sätt allt som du har behov av under din semester - supermercaton, kiosker och fiskhandlare. Därtill kommer möjligheten att hyra scootrar och cyklar, om du vill utforska närområdet. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Porto Rotondo? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Sardinien har åtskilliga flygplatser med internationella förbindelser - bland annat till Skandinavien. Ska du spendera semestern i Porto Rotondo, är den närmsta flygplatsen Olbia flygplats (flygplatskod: OLB). Under säsongen flyger lågprisbolag som Norwegian, Vueling och easyJet hit och det finns därför ofta goda möjligheter att hitta en billig flygbiljett. >>> Här kan du läsa mer information om direkta flygförbindelser till Italien. Det tar cirka en timme att köra från Olbia flygplats till Porto Rotondo. Trots bussförbindelser väljer många att också hyra en bil, för att ha större frihet att utforska öns sevärdheter i eget tempo under semestern.

Utflykter

Du kan lätt få semestern att gå genom att njuta av de avslappnande strandlivet på Costa Smeralda, men om du gärna vill uppleva några av de sevärdheter som norra Sardinien kan erbjuda, så finns det också goda möjligheter att göra så.

Du kan till exempel åka på guidade turer till vingårdar, på båtturer till några av de små öarna utanför kusten, eller utforska livet under havsytan på en dyktur eller ett havssafari.

Ofta är det en fördel att utforska öns sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide. Vår samarbetspartner Viator, erbjuder en värld av utflykter på Sardinien - och du kan med fördel boka dem online redan hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Porto Rotondo

Vad tycker gästerna om i Porto Rotondo?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 15 recensioner