Resor till Porto Cervo

Prinsens semesterparadis på Costa Smeralda

Porto Cervo är huvudstaden på berömda Costa Smeralda, som frekventeras av berömdheter, vackra yatcher och dessutom har fantastiska stränder.

Staden är på många sätt synonymt med en exklusiv semester på Sardinien, med eleganta butiker, restauranger och ett spännande nattliv. Att det internationella jet-setet har en förkärlek till Porta Cervo och Costa Smeralnda, kan du se om du tar dig ner till marinan. Här ligger Medelhavets mest överdådiga yachter sida vid sida.

Karta över Porto Cervo

Klicka på kartan här nedan, om du vill få en snabb överblick över semesterbostäder i staden, samt en översikt över de närmsta flygplatserna och avstånd till städer i norra Europa.

Costa Smeralda för jet-setet

Porto Cervo etablerades i början av 1960-talet av Prins Karim Aga Khan 4, som blev betagen av den vackra kuststräckan och ville skapa ett exklusivt semesterparadis till sina vänner. Prinsen stiftade då Consorzio Costa Smeralda, som köpte upp den mark som behövdes, från lokala bönder och fiskare. Världsberömda landskapsarkitekter och designers hämtades därefter in, för att bygga upp semesterstaden under konsortiets restriktiva krav om byggstil, material och så vidare. Utöver stadskärnan som delvis liknar en maurisk medeltida stad, byggdes golfbanor och den vackra marinan. Sardiniens nya exklusiva semesterstad blev snabbt populär bland Europas societet, och folk som Kunf Juan Carlos av Spanien, Catherine Deneuve och Brigitte Bardot föll snabbt för denna unika semesterort. Åtskilliga årtionden senare är Porto Cervo fortfarande en av världens mest fashionabla semesterorter, och lockar ryska oligarker och Hollywoodstjärnor. Consorzio Costa Smeralda kontrollerar fortfarande Porto Cervo men de senaste åren har det skett en viss utveckling i områdets målgrupp, vilket innebär, att Porto Cervo har blivit mer och mer populärt bland oss "vanliga" resenärer. Det beror inte minst på utvecklingen av närliggande Olbia flygplats, som nu nyttjas av lågprisbolag. Även om delar av Porto Cervo fortfarande tillhör bland de absolut dyraste och lyxigaste semesterområdena i världen, har man de senare åren alltså också gjort plats till hotell med mer överkomliga priser.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Porto Cervo? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det finns åtskilliga flygplatser med internationella förbindelser på Sardinien - också med direkta flyg till Sverige och Danmark. Ska du på semester i Porto Cervo, är närmst flygplats Olbia flygplats (flygplatskod: OLB). I säsong flyger flera lågprisbolag hit, som t.ex. Norwegian, Vueling och easyJet. Det finns därför stora möjligheter att hitta en billig flygbiljett hit. >>> Här hittar du mer information om direkta flygförbindelser till Italien Det tar cirka 45 minuter att köra från flygplatsen till Porto Cervo. Trots taxi och bussförbindelser, väljer många av våra gäster att hyra en bil för att samtidigt få större möjligheter till att utforska öns sevärdheter i eget tempo.

Utflykter

Du har en bra bas för att utforska norra Sardinien, och inte minst resten av Costa Smeralda. Kör till exempel en kort tur ned längs kustvägen mot söder till Porto Rotondo och njut av de fantastiska panoramautsikterna under vägen. En semester på Sardinien är naturligtvis också en chans att utforska spännande historiska monument - här hittar du allt från stenåldersgravar till romerska tempel, samt vackra kyrkor och torn från medeltiden. Vill du utforska öns alla sevärdheter i sällskap av en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator en värld av intressanta utflykter på Sardinien.

Lokala länkar

Du hittar den lokala turistbyråns hemsidan här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Porto Cervo

Populära hotell i Porto Cervo

Italien, Syditalien, Sardinien, Porto Cervo
9,4
Fantastiskt
139 omdömen
  • Närmaste flygplats: 32 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sardinien, Porto Cervo
9,3
Fantastiskt
784 omdömen
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Närmaste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sardinien, Porto Cervo
8,5
Mycket bra
946 omdömen
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang