Resor till Pittulongu

Semester nära Costa Smeralada

Pittulongu är egentligen inte en stad, utan snarare ett område med ett urval restauranger sporadiskt spridda i området.

Närmaste stad är Olbia, där du hittar allt från butiker till apotek och restauranger. I Golfo Aranci, som ligger nära Pittulongu, hittar du ett bra urval av restauranger, minimarket osv..

Karta över Pittulongu

Klicka på kartan här nedan för att få en överbick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånd till flygplatser och andra städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Pittlongu? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring området.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Sardinien har flera internationella flygplatser, varav flera har förbindelse med Sverige och Danmark. Ska du spendera semestern i Pittulongu, är den flygplats som ligger närmast Olbia flygplats. Flygplatsen betjänas i skrivande stund av flera lågprisbolag, såsom Norwegian, easyJet och Vueling. Där finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det kör bussar från Olbia till Pittulongu. Därutöver är det lätt att komma hit längs kustvägen, och det är inte långt till motorvägen som ger tillgång till resten av ön. Vill du därför kunna ta dig enkelt runt på ön, kan det rekommenderas att ha en hyrbil till sitt förfogande. Du kan beställa hyrbil på Olbia flygplats redan hemifrån, så står bilen och väntar på dig vid din ankomst. 

Restauranger och shopping

Staden har endast en handfull restauranger. I både Olbia och Golfo Aranci, som ligger nära Pittulongu, hittar du dock ett stort urval av restauranger, minimarkets och butiker. Allt du behöver under semestern - också om du själv vill laga maten.

Utflykter

Costa Smeralda på den nordöstra delen av Sardiniens kust, är känd för sina vackra bukter och kritvita stränder - och det är inte utan anledning platsen på 60-talet blev jet-setets favorit-semesterort. Vull du inte spendera hela dagen på stranden, är Pittulongu också en bra utgångspunkt för upplevelserika utflykter längs kusten och bak i landskapet. 

Sardinien har befolkats i vågor sedan stanåldern, och runt om på ön kan du t.ex. fortfarande se spåren av de olika folkslagen. De runda, historiska Nuraghi-byggnaderna är ett exempel på detta. En tur in i landet är också en chans att få uppleva nutidens vardagsliv i små bergsorter, där livet fortfarande går sin stilla gång trots Sardiniens populäritet som semestermål.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pittulongu

Vad tycker gästerna om i Pittulongu?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner