Resor till Olmedo

Lugn liten stad med bra läge

Olmedo är en välförsedd liten landsort med både restauranger och affärer, men inte ett absolut måste på resan. I landsorten hittar du både en kyrka och ett torg.

Olmedo ligger i det nordvästra hörnet av Sardinien, cirka 12 km norr om Alghero och med samma avstånd till flygplatsen. Orten, som endast har cirka 4000 invånre, ligger därmed strategiskt placerat i förhållandevis kort avstånd till många fina stränder, och i passande avstånd till det livliga stadslivet.

Den lilla landsorten är ett perfekt val för dig, som önskar en avslappnande semeter i lugna omgivningar på Sardinien, med goda möjligheter för att åka iväg på utflykter till både fina stränder och spännande kulturella sevärdheter.

Karta över Olmedo 

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånd till flygplatser och andra städer i Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Olmedo? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Sardinien har flera internationella flygplatser, varav flera har förbindelse med Sverige och Danmark. Ska du spendera semestern i Olmedo, är den flygplats som ligger närmast Alghero flygplats som ligger endast 12 km västerut. Flygplatsen betjänas i skrivande stund av flera lågprisbolag, såsom Ryanair, easyJet och Vueling. Där finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det kör tåg mellan Alghero och Sassari, vilket stannar i Olmedo. Därtill kommer bussförbindelser och en närliggande motorväg, vilket också gör att det är enkelt att komma till och från semesterbostaden i bil. Föredrar du att ha en egen hyrbil under semestern, är det som regel enklast att hyra en bil på Alghero flygplats redan hemifrån. 

Restauranger och shopping

Trots ortens lilla storlek, finns här en handfull restauranger, en bagare, en glassbar, post, beninstation, några få butiker och en minimarknad. Har du behova av fler alternativ, tar det inte många minuter att köra till exempelvis Alghero, vars (framförallt) gamla kvarter vid hamnen har ett stort utbud av restauranger och barer. 

Utflykter

Det är nästan ett måste att besökaAlghero under semestern. Inte endast för att staden tillhör de vackraste på Sardinien, men har utöver sina charmiga gator och gamla monument också fina sandstränder norr om staden, ett rikt handelsliv och inte minst många trevliga caféer och restaurager där du kan stifta bekantskap med Sardiniens kulinariska härligheter.

Är det strandlivet som lockar, finns det många möjligheter utöver stränderna vid Alghero. Kör till exempel också en tur till Capo Argentiera - ett naturskönt område med vackra klippor och mindre stränder med kristallklart vattne. 

Önskar du att utforska Sardiniens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner en värld av upplevelserika utflykter på Sardinien som du med fördel kan beställa redan hemifrån. 

Lokala länkar

Ortens lokala hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Olmedo