Su Gologone Experience Hotel

Officiell kategori

Vårt betyg

9,4
Fantastiskt
650 omdömen
Marie Strutzenblad
Utvalt av
Marie Strutzenblad

Inte två dagar liknar varandra på Su Gologone. Det är nästan så att jag skulle vilja påstå att inte ens två minuter liknar varandra. Överallt, där du går, kommer du att få nya intryck, hitta nya platser, fascineras av konsten, kreativiteten, färgerna, dofterna och synintrycken. Du kommer med all säkerhet att ständigt överraskas. Vi har i alla fall förälskat oss i Su Gologone, och vi är väl medvetna om att det kommer att bli svårt i framtiden att hitta något liknande. Tradition och passion är ledorden om du frågar mig, tillsammans med glädje och stolthet över sitt kulturarv, och som de mer än gärna delar med sig. Det var faktiskt redan på 60-talet som Peppeddu Palimodde började servera lokala specialiteter i närheten av Su Gologone's källa  och år 1967 slogs restaurangens dörrar upp och alla var lika överraskade att enkel mat hade en sådan genomslagskraft. Det blev så populärt att Palimodde familjen bestämde sig för att även öppna ett litet hotell till sina ätande gäster. Behöver jag tillägga hur glada vi är för detta!?

Su Gologone är ett av de mest särpräglade Hideaways, som jag har varit på och det säger en hel del, för jag har varit på många. Alla våra Hideaways är ju unika på något sätt, för annars hade de aldrig kunnat bli medlemmar av Hideawaysfamiljen. Ändå sticker Su Gologone ut på så många olika sätt. Till och med möblerna är speciella, för de finns ingen annanstans i världen. De är nämligen tillverkade exklusivt för Su Gologone. Här talar vi inte om enkla taburetter eller bord med fyra ben. Allt är designat och utfört med en konstnärlig hand. En riktig dröm för dig som uppskattar det extraordinära och det geunint folkliga i skön blandning. Dessutom har de ett litet Centro Benessere där du kan få massage, behandlingar eller bara total avkoppling.

Huvudarkitekten heter Giovanna

I allt man ser på Su Gologone har Giovanna på något sätt ett finger med i spelet. Visst, hon har inte själv målat alla tavlorna, gjort skulpturerna, snidat möblerna eller sytt, stickat och broderat alla textilierna - men det är Giovanna, som har det övergripande ansvaret för att allt på Su Gologone hålls i det, som Giovanna själv kallar ” Su Gologone-stilen”. Hon är eld och lågor, och lever sig verkligen in i berättelsen om hotellet. När vi går runt för att granska varenda vinkel och vrå orkar jag knappt följa med i allt, som Giovanna har att berätta. Vid ett tillfälle ger jag faktiskt upp och slutar att anteckna, och jag låter mig bara inspireras av hennes engagemang. Vilken kvinna och vilket ställe!

Sardiska broderier ger en fin touch

Det är som ett museum både för modern konst och för traditionell sardisk konst. Gamla traditionella trämasker hänger sida vid sida med nytolkningar av desamma. Traditionella sardiska broderier hänger inramade överallt på väggarna, i hotellets korridorer. Jag undrar var hon har hittat all denna konst, men jag är ganska säker på att flera av öns museer är gröna av avund, över Giovannas samlingar av sardiska konstskatter. Det är dock inte bara sardisk konst, som pryder väggarna och de små montrarna som är inhuggna i väggarna, kan du läsa ”vaser av en berömd italiensk keramiker, som dog ung”. ”De är svåra att få tag på idag, men jag har 6 av hans alster”, säger Giovanna leende.

Vi följer de målade stenarna vidare till hotellets konstgalleri (de målade stenarna utgör en del av ett vägvisarsystem, men du måste nog vara här några dagar för att förstå det till fullo). Här står färdiga och ofärdiga målningar av Giovanna själv och den skara konstnärer, som hon har samlat på hotellet. På Su Gologone bor det ständigt målare och konsthantverkare. Giovanna är ledaren och initiativtagaren som får alltihop att förverkligas. Återigen vilken kvinna och vilket ställe!

Observatorium, biograf, cocktailbar och mera

På vägen upp till observatoriet, där man håller astronomikurser, kommer vi förbi biografen. Här visar man gamla sardiska filmer, under öppen himmel. Jag skulle strunta i om jag inte förstod ett enda ord italienska, enbart scenerna skulle kunna få mig att sitta stilla ett par timmar, en varm sommarkväll. Vi går vidare via kaktusträdgården och förbi bageriet, där man håller bagarkurser. Plötsligt står vi och betraktar två av Giovannas senaste projekt. Det första är yogaterrassen och det andra är cigarr-terrassen.

”Röker du cigarrer?” frågar jag.

”Nej”, blir Giovannas svar, ”men jag tycker så mycket om doften av cigarrök”.

Cocktailbaren passerar vi också innan vi stöter på Giovannas ”kontor”, som nog mer liknar en liten verkstad. Här sitter hon tillsammans med de andra konstnärerna och målar, syr, broderar, formar lera, bygger möbler och vad hon annars kan hitta på. Man riktigt märker kreativiteten, som fyller upp rummet, trots att ingen är där utom vi själva. Vi ska naturligtvis också se rummen...De är inte mindre imponerande, utan det är en explosion av färger, egentillverkade möbler, små terrasser, fåtöljer och små unika fiffigheter på alla rummen. Allting är vitt med vackra färginslag. Möblerna är av trä och allt är tillverkat efter sardiska hantverkstraditioner. Vi går tillbaka till receptionen. Besöket startade faktiskt med att vi satt och fick lite kaffe med hembakad kaka. Jag tänker senare tillbaka till just detta ögonblick och funderar över vilka förväntningar jag egentligen hade. Giovannas och mitt samtal började en smula trevande, men hon visade mig sannerligen något jag inte kommer att glömma i första taget.

Måltiden, den underbart goda

Giovanna måste vidare, det är en del saker hon är tvungen att ordna, men hon bjuder oss på ett mål mat och vi tackar både artigt och ivrigt ja. Restaurangen har givetvis också en särskild historia. Faktum är att Su Gologone föddes ju som en restaurang av Giovannas föräldrar och hotellet tillkom inte förrän senare. Bland folket på Sardinien är Su Gologone känt som stället, där man kan få kanske den bästa traditionella, sardiska maten på hela ön. Min kollega Simon och jag hade förvarnats om detta innan vi kom, så du förstår säkert varför vi var ivriga med att tacka ja till inbjudan.

Inte heller på restaurangen är dagarna lika varandra. Inte bara färgerna byts ut varje dag utan även menyerna som är konstnärligt dekorerade, och i dag är färgen turkos. Innan vi sätter oss till bords visar Giovanna oss snabbt till den röda loungen, som är restaurangens lite intimare avdelning, där först och främst par, får sin måltid serverad. 5,6,7,8 rätter...jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg. Det finns säkert många Michelinrestauranger som är finare och bättre, men jag tvivlar på att de kan erbjuda samma upplevelse som här. Nu har vi visserligen blivit ordentligt uppvärmda och det förvånar väl ingen att vi sätter oss till bords med ett visst mått av vördnad.

Maten strömmar in och rätt efter rätt dukas fram. Pasta som förrätt, spädgris som huvudrätt och flera stycken efterrätter. En av efterrätterna består av små kakor och bröd, som vi nästan inte vågar sätta tänderna i, för de ser ut som små konstverk eller leksaker i alla möjliga färger. Det är nästan synd att äta dem, säger jag till Simon och jag får nästan lust att stoppa dem i fickan och ta med dem hem som souvenirer. Jag smakar ändå på dem, precis som jag har smakat på allt det andra, och de är verkligen goda.

Su Gologone framstår som en av de största upplevelserna, som Simon och jag hade på Sardinien. Det är väl ingen av oss som är direkt konstintresserade, men man kan helt enkelt inte undvika att bli både fascinerad och häpen över vilken kreativitet, som härskar överallt på Su Gologone. Jag rekommenderar alla att åka till Sardinien, men om du vill krydda din resa med en alldeles speciell hotellupplevelse, då är Su Gologone utan jämförelse mitt bästa bud.

Bra att veta om Su Gologone Experience Hotel

Hotel Su Gologone är ett hotell, som förhoppningsvis kommer att fascinera dig. Om du är konstälskare, så kan det utvecklas till ett beroendeproblem. Det är ju ingen hemlighet att jag har blivit mycket betagen av det här hotellet, men låt dig inte förföras av min entusiasm.

Om du ändå har planer på långa dagar med utflykter på Sardinien, välj då ett annat hotell. Här finns ett motionsrum och man ordnar Yoga & Reiki. Hotel Su Gologone är ett av våra boutique-hotell, där hotellet svarar för en stor del av semesterupplevelsen. Lova mig att du lägger mycket tid på att njuta av hotellet och inte gör för många utflykter!

Lokal turistskatt betalar du på plats. Hyra av barnsäng är mot en kostnad. Parkeringsmöjlighet finns.

Därför återvänder vi gärna till Su Gologone Experience Hotel

När jag kommer tillbaka till Hotel Su Gologone så kommer det att vara just för att få lite tid för att njuta av själva hotellet. Jag vill få tid att smälta alla intrycken. En annan sak, som jag är alldeles säker på, är att när jag kommer tillbaka, så kommer jag att se till att med en drink i handen avnjuta en sommarkväll på friluftsbiografen. Jag kunde fortsätta att rada upp alla de goda skäl som finns för att åka hit igen, men vill bara sluta med att säga att du här får en upplevelse, som du inte hittar någon annanstans i världen. Så om mitt beröm av Hotel Su Gologone har gett dig lust att dra iväg, så bestäm ett datum, en avreseflygplats, klicka på ”Beställ” och gläd dig!

Därför ska du välja Su Gologone Experience Hotel

 • Närmaste flygplats: 101 km
 • Närmaste strand: ca. 26 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi

Ett hotell med charm och karaktär

Karta och avstånd

 • Närmaste stad, Oliena – 5 km
 • Närmaste strand, Cala Gonone - 24 km
 • Olbia flygplats - 100 km
 • Alghero flygplats - 165 km
 • Smaka på pecorino-ost i Gavoi - 147 km
 • Kulturrika Sassari med gotiska och mauriska influenser - 137 km
 • ”Karibiska” stranden vid Stintino - 180 km
 • Här trivs jetsetet, Porto Cervo - 130 km
 • Utgrävningarna vid Arzachene - 127 km

Som allt annat på Hotel Su Gologone är i stort sett alla 68 rummen helt unika. De har olika färger, de har olika möbler (handgjorda, förstås) och givetvis olika storlek. Konsten är naturligtvis ständigt närvarande i rummen, och korridorerna utanför rummen är mer eller mindre som små gallerier. Varje rum berättar en liten historia om Sardinien och är i sig självt ett litet konstverk. Så framställer i alla fall Giovanna det. Alla rummen har inretts av någon av de många konstnärer, som bor på Hotel Su Gologone under kortare eller längre perioder. Extrasängarna är antingen en utdragbar säng eller bäddsoffa.

Facilteterna är;

 • Luftkonditionering
 • Minibar
 • Sat-TV
 • Kassafack
 • Badrum med dusch eller badkar
 • Hårtork
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Su Gologone Experience Hotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
 • Hotellbar
 • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Località Su Gologone
08025 Oliena

Koordinater

Latitude: 40.2899
Longitude: 9.4890

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Italien, Syditalien, Sardinien, San Teodoro
8,8
Mycket bra
112 omdömen
 • Närmaste flygplats: 30 km
 • Närmaste strand: ca. 70 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sardinien, San Pantaleo
8,9
Mycket bra
210 omdömen
 • Närmaste flygplats: 29 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sardinien, Santa Maria Navarrese
9,2
Fantastiskt
288 omdömen
 • Närmaste flygplats: 135 km
 • Närmaste strand: ca. 110 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)