Resor till Oliena

Trevlig landsort i hjärtat av Barbagia på Sardinien

Landsorten Oliena, som ligger i skuggan av Gennargentubergen mitt på Sardinien, bjuder på både rik kulturhistoria och storslagna naturupplevelser.

Dett är et ideala resmålet för dig som vill uppleva Sardiniens bergiga inre, Barbagia, men samtidigt har stranden inom räckvidd. Här är landskapet täckt av olivplantageer, mandelträplantageer och vinmarker, var de robusta rödvinen Cannonau och Nepente produceras. Byns 7.000 invånare lever framförallt av lantbruk och fåravel, och djuren används för produktion av både kött som till den goda osten pecorino.

I området hittar du flera Nuraghe, ruiner från den antika civilisationen på Sardinien. I Dorgali kommun hittar du - efter ett par timmars promenad i bergen - byn Tiscali Nuraghe, som upptäcktes i slutet av 1800-talet. Denna antika by härstammar från perioden mellan det 600- och 400-talen f. Kr, och är än i dag ännu i gott skick, trots de många gånger det ödelagts sedan det hittades. En annan möjlighet för att se en fin Nuraghe är att köra till Abbasanta - det tar cirka en timme.

Den vackra naturen omkring staden bjuder på flera utflyktsmöjligheter på Corrasi-berget, där du kan stöta på både örnar och vildsvin; och när du når Pardu högslätten, ligger hela Supramonte-landskapet framför dina ögon. Du ska heller inte glömma den nära förbindelsen till den östra sidan av ön - här kommer du lätt till Cala Gonones fina strand med dess vackra klippor, som präglar hela kusten.

Karta över Oliena

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller på denna del av Sardinien.Hotell, semesterlägenhet eller agriturismo?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid Oliena? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den okända semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Olbia flygplats, som också är känd som Costa Smeralnda flygplats (kod: OLB), är den som ligger närmast Oliena. Detta är en populär flygplats bland semesterfirare och betjänas i skrivande stund av flera lågprisbolag, såsom Ryanair, easyJet och Vueling. Där finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning. Kan du dock inte hitta en flygförbindelse till Olbia, är Alghero flygplats också en bra möjlighet.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Den offentliga transporten på Sardinien, är generellt god. Dock rekommenderar vi som regel, att du beställer en hyrbil till semestern. Det finns bussförbindelse till de flesta städer, däribland Oliena, men det kan vara en rätt långsam affär, och de dagliga avgångarna är begränsade. Vill du komma snabbt fram till din semesterbostad från flygplatsen, och inte minst ha möjlighet att komma runt till olika sevärdheter och stränder under resan, bör du därför boka en bil redan hemifrån, med avhämtning på flygplatsen.

Restauranger och shopping

Om du inte nöjer dig med stadens minimarknad och restauranger (en handfull till antalet), är det inte långt till t.ex. Nuoro (10 km), där urvalet av både restauranger, pizzerior och caféer är stort. Här finns också många supermarknader och butiker.

Utflykter

Tiscali-berget och den försvunna staden är ett perfekt utflyktsmål till dig som vill kombinera en aktiv semester på Sardinien med historiska sevärdheter. Vill du svalka av dig, är du inte heller längre från kusten, än att du kan köra ditt för ett snabbt dopp i det blå. Kör du t.ex. till Cala Gonone, hittar du flera små sandstränder och laguner. Avsluta eventuellt dagen på en av stadens trevliga restauranger, där det naturligtvis alltid finns färsk fisk på menyn.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Oliena

Vad tycker gästerna om i Oliena?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner