Resor till Muravera

Flamingos och Sardiniens bästa strand

Den medeltida stranden Muravera ligger i lä vid bergen, i ett frodigt område på Sardiniens östkust, nära några av öns bästa stränder.

Söder om Muravera kan du till exempel slappna av och ta ett dopp i havet vid de sköna stränderna vid Costa Rei, eller vid Villasimius (ca. 40 km). Muraveras närmaste strand ligger cirka 4 km från staden. I området runt Muravera är chanserna att uppleva karaktäristiska rosa flamingos riktigt stora. De håller som regel till vid sjöar och vattenhål, ofta kallade stagni.

Karta över Muravera

Klicka på kartan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området, och på andra resmål på Sardinien. Hitta din semesterbostad i Dolcedo

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst på Sardinien.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Muravera under din valda resperiod. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

När du ska spendera semestern i Muravera, finns det goda möjligheter att hitta en direkt flygförbindelse till Sardiniens viktigaste flygplats, Cagliari flygplats, som ligger knappt 70 km bort. Den nyttjas av både lågprisbolag som easyJet, Ryanair, Vueling och Airberling, samt de mer traditionella bolagen som SAS, Lufthansa och British Airways. Under högsäsongen kan du hitta direkt hit från flygplatser i Skandinavien.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester.

Det finns bussförbindelse från bland annat Cagliari till Muravera. Restiden är dock längre än om du har en hyrbil, vilket vi rekommenderar dig att hyra. Du kan boka en hyrbil redan hemifrån, men upphämtning på flygplatsen, så står den klar och väntar på dig vid ankomst. Med en hyrbil är det lättare att se områdets sevärdheter under semestern, utan att vara beroende av lokal transport.

Här hittar du råd om biluthyrning i Italien

Beställ din resa till Sardinien som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Läs mer om paketresor med Escapeaway till Sardinien här

Restauranger och shopping

Muravera huserar cirka 5000 invånare. Staden är välfösynt med banker, bensinstationer, supermarknad, glassbarer, slaktare, butiker och sjukhus. Handelslivet utspelar sig primärt på Via Roma. Du hittar också en handfull restauranger i staden, däribland Green Gallery, där man enligt ryktet äter mycket bra. Måndag morgon kommer den kringresande marknaden till staen - och på sommaren arrangeras en hel del stadsfester och musikaliska inslag i staden.

Utflykter

Du har i Muravera en bra utgångspunkt för att dra fördel av södra Sardiniens långa, härliga sandstränder med deras kristallklara vatten, som är perfekta för snorkling och dykning. Du kan också se fram emot att uppleva de små kuststäderna, som har massor av lokalkolorit och charm, med sina smala kullerstensgator och torg.

Du bor t.ex. omedelbart söder om området Ogliastra, som utöver en vacker kuststräcka är känd för den fina naturparken Gennargentu, som bjuder på sjöar, floder, samt vackra grottor och droppstenshåler. 

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Muravera