Resor till Lotzorai

Semester nära stränderna på Sardiniens östra kust

Den lilla landsorten Lotzorai ligger mitt på Sardiniens östkust mellan berget Gennargentu och semesterorten Arbatax. Närmsta sandstrand ligger endast 2,5 kilometer bort.

Lotzorai som ligger mellan de två floderna Pramaera och Rio Girasole, är en stad som fortfarande primärt lever av lantbruk. Närheten till de härliga badstränderna och området Oligastra gör den dock också intressant för semesterfirare på Sardinien även om den lilla landsorten, som har cirka 2100 invånare, endast består av en huvudgata omgiven av mindre bostadsområden. I utkanten av den gamla stadsdelen ligger ruinerna av kyrkan S. Elena Imperatrice. 

Karta över Lotzorai

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över området och för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller på denna del av Sardinien.

Nära havet

Från Lotzorai är det endast ca. 4 km till den lilla hamnstaden Santa Maria Navarrese, medan närmaste sandstrand ligger endast ca. 2½ km bort (direkt söder om Santa Maria Navarrese vid floden Riu Primaera). Här fortsätter de breda stränderna så långt ögat kan nå, och när du inte kan se längre så kan du vända blicken ut över havet och njuta av utsikten över den lilla klippön Isola dell'Ogliastra. Inått land breder en barrskog ut sig och ger området grön karaktär. Sandens kvalitet på stränderna är semifin. Det finns parkeringsmöjligheter nära stranden.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid Lotzorai? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Det finns generellt goda flyförbindelser till Sardinien från Europa, framförallt under sommaren. När du ska på semester till Lotzorai, ligger Cagliari flygplats närmast men det är inte mycket längre till Olbia flygplats. Flygplatserna betjänas i skrivande stund av flera lågprisbolag, såsom Ryanair, easyJet och Vueling och det finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det är möjligt att ta en buss till Lotzorai. Det är dock ofta en långsam affär i jämföreelse med att ta turen i en bil. Därför föredrar många av vra gäster att boka en hyrbil med avhämtning på flygplatsen - något du kan göra redan hemifrån, så står den redo och väntar på dig när du anländer.

Resor med flyg till Sardinien 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Resor till Sardinien med flyg hittar du här

Restauranger och shopping

I staden nere längs huvudvägen finns bland annat ett postkontor, ett turistkontor samt ett par restauranger och barer. Precis innan man kör över bron i stadens norra ände, ligger också en liten minimarknad som roligt nog kallar sig "Shopping Center"... här finns dock det mesta du kan tänkas behöva under semestern.

Utflyker i närområdet

Hamn- och badorten Arbatax ligger endast 9 km bort. Här hittar du också fina stränder vid t.ex. Porto Frailis eller Lido di Orrí. Det lilla handelscentrumet Tortolì ligger ca. 5 km bort, medan det är ca. 10 k till den fantastiska bergsbyn Baunei varifrån vägen leder vidare till de imponerande naturscenarie vid berget Gennargentu och grottorna längs kusten, bl.a. den berömda Cala Luna som endast kan nås från havet.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Lotzorai

Vad tycker gästerna om i Lotzorai?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner