Resor till Isola Rossa

Badsemester i vackra omgivningar

Isola Rossa ligger mellan Castelsardo och Santa Teresa på Sardiniens norra kust.

Staden är uppbyggd runt det imponerade tornet, som dominerar kusten. Senare blev den bebodd av fiskare från Genova som flyttade hit till Sardiniens fiskrika kuster.

Det är den ideala semesterorten för familjer och par, som söker vackra och lugna omgivningar. Konstnärer och fotografer kan helt klart hitta inspiration här på grund av den starka kontrasten mellan det otroligt blå havet, den röda graniten staden är byggd på, och de gröna backarna som tornar upp sig i baklandskapet. 

Karta över Isola Rossa

Klickar du på kartan här nedan får du en överblick över de semesterbostäder som finns i staden, samt kan se avstånd till de närmsta flygplatserna och andra orter i norra Europa.

Den röda ön

Precis ovanför tornet ligger en stor ö av röd ganit, som har namngivit staden - Isola Rossa betyder nämligen "Den röda ön" på svenska. Den västra delen av staden är idag präglad av semesterhus på en eller två våningar, som ligger ner mot den fina sandstranden. Det finns flera inköpsmöjligheter, restauranger och barer, men det är inte på tal om en turistfälla, trots att man nu byggt en liten turisthamn i staden.

Stränder vid Isola Rossa

Närmsta strand är Longa-stranden, som är ideal för barnfamiljer tack vare det långgrunda djupet. På en del av stränderna går det att hyra solstolar och parasoll, liksom det finns ett dykcenter och uthyrning av bland annat trampbåtar och kanoter vid stranden.

Li Femini-stranden ligger vid staden lustbåtshamn. Denna strand som likaså är välanpassad barnfamiljer, hade enligt sägnen en gång i tiden endast kvinnliga besökare - därav namnet.

La Marinedda-stranden som ligger cirka 1 km frå Isola Rossa i en bukt mot nordöst, är känd för sina goda förhållande för surfing. Här tar en surfing-tävling plats varje år, och det ligger också en surfskola här.

Söker du lugn och ro, är Li Feruli-stranden, 10 minuters bilfärd från staden, ett bra utflyktsmål. Du kan evetuellt också följa den smala stigen längs kusten hit - en tur på cirka en tumme. Här är som regel färre människor och vackra omgivningar.

Lite längre är det till Li Cossi-stranden, i nordöst (ca 25 km bilfärd), men det är turen värd! Sandbukten är populär om sommaren, så det är en bra idé att komma tidigt på dagen för att få parkeringsplats.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Palau? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Vill du gärna uppleva flera delar av den vackra ön under din semester, kan du naturligtvis också välja att bo på olika hotell, villor och i olika städer. Vi hjälper gärna till med förslag.

Transport

Italien har åtskilliga interationella flygplatser. Ska du på semester till Isola Rossa, är det närmast att flyga till Olbia flygplats, men Alghero flygplats ligger endast några få kilometer längre bort. På dessa båda flygplatser hittar du ett brett urval av flygbolag, som Ryanair, easyJet, SAS och Norwgian, med rutter till stora delar av övriga Europa, däribland Skandinavien. 

Det är möjligt att komma till Isola Rossa med buss, men det kan kräva några byten. Därför väljer många av våra resenärer att hyra en bil - på det viset blir det lättare att komma till och från semesterbostaden, men också att utforska öns sevärdheter i ditt eget tempo.

Läs mer om bilhyra på exempelvis Alghero flygplats här.

Restauranger och shopping

Om det vattnas i munnen på dig, vid tanken på färsk fisk och skaldjur, har du verkligen något att se fram emot på Sardinien. I Isola Rossa får stadens restauranger sin fisk direkt från båtarna som kommer in från havet - färskare än så går det knappast att få.

Staden är inte stor, men tack vare turismen hittar du ett rätt fint urval av restauranger. En semester på Sardinien är i det hela taget rik på möjligheter att gå på upplevelse i den spännande kulinariska världen - till exempel också på en utflykt till några av de charmiga städerna i området.

Det ligger ett en ny supermercato vid rondellen i utkanten av staden, där du hittar det mesta till det dagliga behovet, samt om du vill köpa in ingredienser för att laga dina egna rätter under semestern. 

Utflykter

Du kan enkelt spendera större delen av semestern med att nyttja områdets många härliga badstränder, men det finns också många andra intressanta utflyktsmål, om du vill ha en paus från strandlivet. Kör till exempel en tur till Castelsardo, en liten trevlig kuststad som ligger pittoreskt uppe på en klippa. Staden är upptagen på den eftertraktande listan "Italiens vackraste landsorter", och det är inte svårt att förstå varför, med dess kringliga kullerstensgator och gamla byggnader. Kom ihåg badkläderna, då denna stad också har en fin badstrand. Du bor också bra i förhållande till att åka på lite längre dagsutflykter, om du vill uppleva mer av Sardinien. Mot söder ligger Alghero och väntar på att bli upptäckt av dig. Staden som ofta omtalas som "Italiens Barcelona", är rik på kulturella och historiska upplevelser. Därtill kommer självklart en massa restauranger och spännande butiker.

Lokala länkar

Du hittar den officiella hemsidan för Sardiniens turistbyrå här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Isola Rossa

Vad tycker gästerna om i Isola Rossa?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 17 recensioner