Hotell på Sardinien

Sardinien har ett imponerande urval av hotell. Här finns allt från små familjeägda hotell i ombyggda lantegendomar till de 5-stjärniga hotellen vid Smeralda-kusten som hör till världens dyraste och mest exklusiva. Boka ett av Escapeaways särskilt utvalda hotell på Sardinien idag!

Oavsett om du söker avskild och fridfull avkoppling långt ute på landet, om du vill bo längs någon av Europas läckraste stränder eller om du föredrar exklusiva hotell med komfort och service på en helt överdådig nivå, så kan Sardinien leverera.

Alla våra hotell på Sardinien är noga utvalda så du alltid kan vara säker på hög kvalitet. Vi lägger särskild vikt vid att hotellen ska ha själ och stämning och så ska de ligga i natursköna omgivningar. På så sätt kan du njuta av Sardinien så fort du kliver ur sängen på morgonen.

Hos Escapeaway finner du alltid ett stort urval av hotell, semesterlägenheter och semesterhus längs kusterna på hela Sardinien. Oavsett om du flyger till Cagliari (söder), Alghero (nordväst) eller Olbia (nordöst) finner vi semesterbostäder som passar till dig och dina önskemål. Alla våra hotell är noga utvalda och representerar det bästa av Sardinien.

När du reser till Sardinien landar du på en av de tre stora flygplatserna: i regionhuvudstaden Cagliari i söder, Alghero i nordväst eller Olbia i nordost - beroende på flygbolag. Alla tre flygplatser har en hög servicenivå och det är lätt att hyra en bil och komma snabbt till sitt hotell eller semesterbostad.

Under högsäsongen flyger flera flygbolag direkt från Sveriges och övriga skandinaviska flygplatser men det kan vara något svårare i lågsäsongen då mellanlandning kan krävas. En resa till Sardinien är som en magisk förvandling från det kalla norr till den tropiska södern - på bara 2-3 timmar.

>>> Läs mer om Cagliari flygplats - officiellt Cagliari Elmas Aeroporto - här
>>> Läs mer om Olbia flygplats - officiellt Cosa Smeralda Airport - här

Hos Escapeaway sätter vi en ära i att välja ut, bedöma och besöka alla de hotell som vi erbjuder våra gäster. Till dig som gärna vill uppleva Sardiniens härligheter har vi valt ut över 50 underbara ställen som alla på sitt sätt står redo att bilda en hemtrevlig och inspirerande inramning till din semester på Sardinien. Hotellen på Sardinien är genomgående hög och bra standard och ligger dessutom ofta placerade längs kusten med lätt anslutning till det lokala vägnätet med alla sina svängar och backar - här måste man avsätta gott om tid på att komma fram.

>> Läs mer om semesterbostäder på Sardinien här
>> Läs även om vistelse på Agriturismo på Sardinien

 

>> Läs mer om hotell

Karta över Sardinien

Populära hotell på Sardinien

Italien, Syditalien, Sardinien, San Pantaleo
9,7
Fantastiskt
37 omdömen
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Närmaste strand: ca. 6 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sardinien, Alghero
9,6
Fantastiskt
125 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Närmaste strand: ca. 4.6 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sardinien, Porto Rotondo
9,0
Fantastiskt
301 omdömen
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Vackra städer och underbara hotell på Sardinien

Hos Escapeaway sätter vi en stor ära i att presentera de bästa hotellen på Sardinien för dig. Det är helt enkelt vårt jobb att se till så kvaliteten är i ordning - och sen är det ditt jobb att resa ut och uppleva. Vi ställer därför stränga krav när det gäller kvaliteten på ställena och vi presenterar enbart hotell som fått bra recensioner - minimum 4 stjärnor i genomsnitt. På så sätt håller vi fortlöpande "kontroll" på varje enskilt hotell och semesterlägenhet så vi kan vara säkra på att allt är i toppklass för dig och ditt ressällskap.

Hotellen är din utgångspunkt när du ska njuta av en semester på Sardinien där den storslagna naturen, närmast overkligt vackra stränderna och de charmiga städerna ger dig en upplevelse för livet.

Cagliari - öns metropol

Sardiniens charmiga huvudstad heter Cagliari och ligger vackert belägen vid havet. Staden har flera olika nivåer och är på många ställen mycket välbevarad. Cagliari kan inte skryta med stora monument som många andra italienska städer kan men den har trots det sin egen speciella charm, läget! En tur längs strandpromenaden är en trevlig upplevelse.     

Alghero - med drag av Katalonien

Alghero på nordvästkusten har en säregen katalansk prägel på grund av katalanernas tidigare dominans i detta område. Även Alghero har sin charm, framförallt från stadens olika utsiktspunkter över havet. Här bor cirka 45 000 invånare och staden har bland annat ett universitet. Dessutom ligger staden nära flygplatsen Algero-Fertilla Airport som har många direkta förbindelser med många destinationer i Europa.

Andra vackra städer

Bland andra städer man kan besöka under sitt besök på Sardinien kan nämnas Oristano och Bosa på västkusten samt Iglesias som också ligger på västkusten. Nuoro i den östliga centrala delen av ön är också värd ett besök. Längs de olika kuststräckningarna hittar du naturligtvis många mindre städer som var och en har sina karaktäristiska egenskaper och flera av dessa upplever en kraftig ström av turister under sommarmånaderna.

Trots att Sardinien har varit under såväl grekisk, romersk, arabisk och spansk dominans så finns det inga speciellt nämnvärda sevärdheter från dessa perioder på ön. Öns historia är lång och skiftande och det finns gott om minnesmärken från öns egen ursprungliga befolkning. Det finns en rad romerska monument som till exempel amfiteatern i Cagliari och några villor utspridda i olika områden på ön. Många av de mindre kuststäderna har flera små intressanta försvarsanläggningar som framför allt byggdes när spanjorerna dominerade ön.

Stränder som leder tankarna till tropikerna

Är du ute efter sol och strand så är Sardinien det helt perfekta valet. Här hittar du förstklassiga sandstränder samt det renaste och klaraste vatten du kan tänka dig - något som bidrar till bilden av en mer tropisk ö än en Medelhavsö.

En semester på ett hotell på Sardinien ger dig tillgång till några av Europas absolut bästa och vackraste stränder. Den riktiga badfantasten planlägger naturligtvis sitt besök efter de stränderna med bäst läge eller hyr en bil så att hen kan ta sig runt på ön och besöka de många fina stränderna.

Om du gillar att snorkla eller dyka så har du kommit till rätt ställe. Sardinien har oändliga möjligheter för undervattensaktiviteter. Uppe norrut kan du till exempel prova Capo Testa på Nord Sardinien nära Santa Teresa di Gallura, ön Maddalena och hela ö-gruppen med den vackra skärgården i samma område. Österut lockar Golfo di Orosei (Oroseibukten) med sina många gömda grottor under ytan. Bue Marino grottorna från Cala Gonone kan vara ett bra tips.

Vid badorten Villasimius nere i sydöstra hörnet finns det bra dykmöjligheter på halvön Capo Carbonara och de små öarna Cavoli och Serpentara. Dessutom finns det bra dykning på öarna San Pietro och Sant'Antioco i sydväst - och längre norrut vid den vackra, historiska staden Alghero. Detta är bara ett urval av undervattensupplevelser. Hitta din egen favoritplats längs med Sardiniens 1 900 kilometer långa kuststräcka.

Sardinien visar huvudsakligen sin fantastiska natur i anslutning till det vackra omgivande havet men även inne på ön finns det härliga skogsområden och mindre berg. Sardinien har också några vackra floder. Sardiniens absoluta styrka är trots allt de fantastiska stränderna som fullständigt tar andan ur vem som helst med sin skönhet. För den som vill snorkla bland klippor finns det flera spännande platser till exempel på västkusten som för övrigt har en stor flamingokoloni med rosa flamingos.

Rustik bondekultur

Sardiniens kök var och är delvis präglat av den herdekultur som var mycket utbredd på ön. Lantlig eller rustik skulle nog många säga men det händer mycket på det kulinariska området på Sardinien av idag. En semester på Sardinien ger dig möjlighet att uppleva en matkultur, som är starkt lokalt präglad - det avsides läget gör att lokala råvaror utgör en mycket stor del av innehållet i rätterna.

Fisk & Skaldjur: Hummer från Alghero är utsökt och berömd för dess saftiga kött. Muräna är en ytterst välsmakande fisk som om man är tursam kan finna på menyerna hos Algheros restauranger. Sardinarna tycker också väldigt mycket om grillad bläckfisk med lite citron. Musslor är också något som ofta finns med på menyn. I Cagliari finns det en fiskmarknad som är intressant för den matintresserade att besöka. Här finns möjlighet att se ett spännande sortiment av medelhavsfisk.

Kött, Vilt & Fågel: Det är trots allt mest på köttområdet som sarderna har gjort sig kända. Gris är bland favoriterna och är ytterst välsmakande.
Lammkött är också bland de omtyckta kött-typerna. Vildsvin är utbrett på Sardinien och man kan framför allt inne på ön äta vildsvin och de produkter som framställs av djuret.

Korv & Skinka: Grandula är ett slags lufttorkat späck av griskött. Grandula framställs av kött och fett från grisens käke. En annan god korv är den så kallade Mustela som också framställs av griskött. Prosciutto di Desulo är en omtyckt lufttorkad skinka som framställs i de mer bergiga områdena på ön. I Sassari framställer man korven Salame di Tergu, även denna av griskött.

Ost: På Sardinien framställer man den mycket goda fårosten Pecorino Sardo som finns över hela ön. En annan god sardinsk ost är Casizolo som framställs av komjölk.

Sötsaker: Sardinien är mycket känd för sina många nougatprodukter som på flera ställen över ön framställs på traditionellt handgjort vis.

Vin & Vingårdar: Vermentino di Gallura är ett vitt vin framställt på den gröna vermentindruvan som är mycket utbredd på Sardinien. Vermentino di Gallura vinen finns i flera utomordentliga utgåvor och smakar bra till fisk och skaldjur.
Sardiniens egen druva är blå och heter Canonau och skapar ett kraftigt vin. Men det finns även fler producenter som gör vin i världsklass.
Några mycket bra vingårdar på Sardinien är Arigolas, Dettòri, Sella & Mosca och Jerzu.

>> Läs mer om flexibla paketresor till Sardinien här