Resor till Golfo Aranci

Fridfull badsemester på nordöstra Sardinien

Golfo Aranci är beläget cirka 20 km norr om Olbia och hit kommer du genom att åka längs den vackra kustvägen som bjuder på många panoramautsikter. Området är känt för sina härliga vita sandstränder och smaragdgröna hav.

Staden är ett gammalt fiskeläge, som etablerades här av strategiska orsaker: bukten vid Golfo Aranci är mycket rik på fisk, vilket än idag lockar lustfiskare och dykare till området.

Karta över Golfo Aranci

Klickar du på kartan här nedan, får du en snabb överblick över staden och kan samtidigt se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området och på andra delar av Sardinien.

Vita sandstränder

Staden har en trevlig liten fiskehamn samt en turisthamn där båtar som går mellan ön och fastlandet lägger till. Vill du uppleva känslan av att vara i en genuin fiskeby med närhet till städer som Olbia, den kända staden Porto Rotondo och inte långt ifrån Costa Smeralda, så är Golfo Aranci definitivt ett bra alternativ till en lugn och rofylld semester med sol och bad. Området är nämligen känt för vackra vita sandstränder och ett smaragdgrönt hav.

Restauranger och butiker

Golfo Aranci har dessutom ett fin utbud av gelaterior, pizzerior och restauranger, vilka serverar både traditionella sardiska rätter och rätter från det internationella köket. Barer och butiker saknas inte heller här, bland annat på den nya promenaden, "La Dolce Vita" - men för att hitta ett större utbud rekommenderas en tur till Olbia.Semesterbostäder i Golfo Aranci

Utvecklingen inom turismen runt Costa Smeralda på Sardinien har smittat av sig på det gamla fiskeläget Golfo Aranci som idag också har ett stort urval av semesterlägenheter, hotell och resorts. Prisnivån är generellt lägre här än längre norrut.

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid  Golfo Aranci? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Sardinien har flera internationella flygplatser, varav flera har förbindelse med Sverige och Danmark. Ska du spendera semestern i Golfo Aranci, är det Olbia flygplats, också känd som Costa Smeralda flygplas, som ligger närmast (ca 23 km). Flygplatsen betjänas i skrivande stund av flera lågprisbolag, såsom Ryanair, easyJet och Vueling. Där finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det finns en tågförbindelse mellan Golfo Aranci och Olbia, varifrån du kan ta dig vidare till resterande delar av ön. Även om det generellt är bra offentlig transport på Sardinien ska du dock vara uppmärksam på att det kan gå lång tid mellan avgångarna, och det kan ta lång tid att åka buss och tåg. Vill du därför komma snabbare iväg, och ha mer frihet, rekommenderar vi att du hyr en bil på Olbia flygplats, vilket du kan göra redan hemifrån. På så vis har du större möjligheter att se allt ön har att erbjuda.

Resor till Sardinien - enkelt och billigt

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Beställ en resa till Sardinien som ett samlat paket

Utflykter och sevärdheter

De flesta resenärer kommer hit för att njuta av de fantastiska stränderna och aktivitetsmöjligheterna anknytna till det klara vattnet - och det är lätt att hela semestern spenderas på stranden med dykning och snorkling.

Vill du se allt från ovan, finns det direkt norr om Golfo Aranci, små stigar som leder upp genom växtligheten till Capo Figaro på 340 meters höjd. Här står ett gammalt fyrtorn, Il vecchio semaforo, varifrån de första radiosignalerna skickades till det italienska fastlandet år 1928.

Åk eventuellt också en lite längre tur norröver och upplev Costa Smeraldas vackra stränder och stämningen i de exklusiva semesterorterna.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Golfo Aranci