Resor till Flumini

Flumini är en vacker liten landsort som ligger runt 13 kilometer väster om Capitana på den södra kusten av Sardinien. Detta lugna område är perfekt för en avslappnad semester. Staden ligger på den vackra kustvägen som förbinder Cagliari med Villasimius. En tur längs den kurviga vägen kan varmt rekommenderas bara för de vackra utsikterna över kusten, med sina lockande vita stränder och romantiska bukter.

Flumini är en lugn plats utan några större attraktioner, och är därför ideal om du längtar efter en avslappnande semester vid vattnet. Det finns goda möjligheter att åka på vandringsturer i inlandet, och därtill kommer naturligtvis också de fantastiska stränderna på denna del av den populära medelhavsön. Staden har själv en härlig sandstrand, och kör du längs kusten, mot exempelvis Capitana och Geremeas, hittar du ännu fler vackra stränder. Du har därför goda förutsättningar för att till fullo njuta av Sardiniens varma klimat och vidunderligt rena hav.

Är du på semester i Flumini, kan du kombinera det avslappnande strandlivet med flera kulturella attraktioner i storstaden Cagliari, som också är öns huvudort. Här finns massor av trevliga restauranger där du kan prova på den lokala gastronomin samt ett rikt shoppingliv med butiker där du hittar allt från lokala produkter till internationella märken. Cagliari är också en plats med flera kulturella sevärdheter och en trevlig gammal stadskärna där det råder ett härligt folkliv. I stadens nyare del kan du ta promenader längs den vackra marinan.

Just i Flumini finns endast ett fåtal restauranger och butiker. Det finns dock en supermarket i staden, där du hittar det mesta av semesterns förnödenheter. Vill du laga dina egna måltider under resan, kan det dock också rekommenderas att besöka de större grannstäderna där du hittar både matbutiker och lokala marknader.

Hotel, villa eller semesterlägenhet?

Hos oss på Escapeaway hittar du ett urval på över 1500 semesterbostäder i Italien, vilket bland annt inkluderar ett brett urval handplockade villor, hotell och semesterlägenheter på Sardinien. 

I vår sökmotor kan du snabbt få en överblick över tillgängliga bostäder i och nära Flumini. Vet du redan vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filter-funktionen för att enklare hitta rätt.

Planerar du exempelvis en semester med flera generationer av familjen, eller en större grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera att boka en villa på Sardinien. Här får du massor av privatliv och behöver inte heller dela platsens faciliteter med några andra gäster.

Så tar du dig till Flumini från Sverige

Sardinien har flera internationella flygplatser. Ska du åka på en semester till Flumini, är flygplatsen i Cagliari den närmsta. Detta är öns största flygplats, som i skrivande stund betjänas av bolag såsom easyJet, Ryanair, Vueling och SAS, med rutter från både Sverige och Danmark.

Det finns bussar som avgår från Cagliari till Flumini. Det går dock i de flesta fall fortare att köra bil fram till ditt valda boende. Med en hyrbil till ditt förfogande kan du också enklare ta dig runt på ön och utforska den i ditt eget tempo. Hos oss kan du välja att boka enbart hotell, eller en paketresa som inkluderar både hotell, flygresa och en eventuell hyrbil.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Flumini