Resor till Costa Paradiso

Badsemester på Sardiniens vackra paradiskust

Costa Paradiso på norra Sardinien lever fullt upp till sitt Paradis-namn. Havet är kristallklart och badmöjligheterna är enastående.

Costa Paradiso karaktäriseras av de vackra röda klipporna som omger alla små bukter. Ska du på semester till Paradiskusten, rekommenderar vi att ta med snorklingsutrustningen. Området är nämligen inte endast känt för sina idylliska stränder, utan bjuder också på spännande upplevelser under havsytan. Det ligger också ett dykcenter här i Costa Paradiso, och ute till havs lockar det djupa havet dykar från när och fjärran.

För de flesta besökarna är det dock primärt alla små bukter inne på land, med många idylliska stränder mellan Castelsardo och Santa Teresa di Gallura, som lockar. Även om kuststräckan är ett populärt resmål, finns det möjlighet att hitta en relativt ostörd strand, om du vill komma bort från andra turister.

Utöveere de vackra röda klipporna är landskapet vid Costa Paradiso karaktäriserat av Medelhavsvegetation, som kan upplevas på natursköna vandings- och cykelturer i området.

Karta över Costa Paradiso

Klicka på kartan här nedan för en snabb överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt en översikt över de flygplatser som ligger nära och avstånd till andra städer i norra Europa. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Costa Paradiso? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Sardinien har flera internationella flygplatser, varav flera har förbindelse med Sverige och Danmark. Ska du spendera semestern i Costa Paradiso, är den flygplats som ligger närmast Olbia flygplats, men inom samma räckvidd ligger även Alghero flygplats. FLygplatserna betjänas i skrivande stund av flera lågprisbolag, såsom Ryanair, easyJet och Vueling. Där finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det kör bussar till Costa Paradiso, men det går normalt sätt fortare att köra hit i bil. Hyr du en bil med avhämtning på flygplatsen, kommer du också lätt runt till sevärdheter och stränder under semestern, utan att behöva bekymra dig om att passa busstider.

Restauranger och shopping

Costa Paradiso är en liten turiststad, som dock bjuder på flera restauranger, barer och inköpsmöjligheter. Vill du handla mat för att laga egna måltider under semester, rekommenderar vi också att besöka de lokala marknaderna, t.ex. i Santa Teresa di Gallura, där du kan hitta (och smaka på) många av de lokala delikatesserna. 

Utflykter

Du kan utan problem spendera större delen av semester med att slappna av på de härliga stränderna här på norra Sardinien. Men behöver du en paus från sol och bad, finns det massor av möjligheter att åka iväg på spännande utflykter i regionen.

Det är t.ex. inte långt till den vackra staden Castelsardo som ligger pittoreskt på en klippa vid Sardiniens nordvästligaste hörn. Den charmiga och mycket färgrika staden härstammar från 1100-talet och har lyckats bevara mycket av sin ursprungliga charm och atmosfär. Trots sin lilla storlek, hittar du här en massa bra restauranger och trattorior som framförallt lagar goda fisk- och skaldjursrätter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Costa Paradiso