Resor till Ciaccia

Lugn landsort på Sardiniens norra kust

Ciaccia är en liten landsort på Sardiniens norra kust, mellan de kända städerna Isola Rossa (ca. 21 km) och Castelsardo (ca. 12 km).

Kusten runt Ciaccia på Sardinien är vacker och robust, men det finns likväl goda stränder. Från landsorten kan du gå cirka 500 meter ner till stranden, där det finns både klippor och sand - samt bra parkeringsmöjligheter och en strandbar. Här är härligt och inbjudande, men stranden tillhör dock inte Sardiniens vackraste (det är hård konkurrens) - dock är det endast cirka 3 km till den vackraste, breda sandstranden i grannområdet Valledoria.

Karta över Ciaccia

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller här samt på andra resemål på Sardinien.

Ciaccia lokalsamhälle

Ett par hundra meter från från stranden ligger det lilla samhället. Det finns inte så mycket handelsliv att prata om, men uppe på huvudgatan finns et både en supermarknad, glassbar, bagare, take-away-bar och en kiosk.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter på Sardinien.

Vi är experter på att hitta autentiska, oförstörda destinationer, där du kan uppleva äkta italiensk charm och gästfrihet. Det finns det särskilt goda möjligheter till på Sardinien, som trots sin popularitet som semesterö, är känd för att bjuda på massor av lokalkolorit och en unik stämning. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden vid Ciaccia? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa på Sardinien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Vill du testa en annan form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturismo på Sardinien. Det är en chans att uppleva både öns traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Sardinien har flera internationella flygplatser, varav flera har förbindelse med Sverige och Danmark. Ska du spendera semestern i Ciaccia, är den flygplats som ligger närmast Alghero flygplats. Flygplatsen betjänas i skrivande stund av flera lågprisbolag, såsom Ryanair, easyJet och Vueling. Där finns därför goda möjligheter att hitta en billig flygresa hit - eventuellt med en mellanlandning.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien. Bokar du en flygresa tillsammans med din semesterbostad hos Escapeaway täcks du av paketreselagen och Resegarantifonden.

Mer information om resor till Sardinien hittar du här

Det finns en bussförbindelse från flygplatsen till Ciaccia. Vill du dock komma fortare fram, och kunna ta dig runt till olika stränder och sevärdheter under semestern, rekommenderar vi att du hyr en bil. Du kan boka hyrbilen redan hemifrån, med upphämtning på flygplatsen.

Utflykter

Det är frestande att spendera hela semestern med att njuta av Sardiniens härliga stränder med kristallklart vatten. Du bör dock också avsätta tid till att besöka några av de trevliga barerna i området. Nära inpå, ligger t.ex. den lilla staden Castelsardo som är ett perfekt utflyktsmål. Staden finns med på listan över "Italiens vackraste landsorter", och är verkligen charmig med sina smala kullerstensgator och gamla byggnader.

Du kan också ta en kajaktur på den närliggande floden Coghinas, liksom det naturligtvis finns många aktivitetsmöjligheter i anslutning till Sardiniens alla stränder - dykning, snorklign och vindsurfing för att nämna några.

Önskar du att utforksa öns sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter på Sardinien, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Ciaccia