Resor till Cardedu

Underbara stränder och fint vatten

Cardedu är en liten stad i provinsen Nuoro, som ligger en bit inåt landet, och ca fyra kilometer från havet. Området är känt för sina underbara sandstränder och fantastiska badmöjligheter i kristallklart vatten, och är populärt bland vindsurfare.

Cardedu är en "ung" stad med endast ett par tusen invånare, men trots sin ringa storlek finns här mataffärer, restauranger, bar, bank och en del småbutiker. Men du kommer inte hit för staden skull utan för omgivningarna och framför allt för kusten intill. Du har nämligen här ca 2 km lång sandstrand (50 m bred på flera ställen) att utforska som tillsammans med Bari Sardo ger dig en sträcka på ca 8 km. Utöver detta finns här flera små badvikar och bukter där vattnet är lika klart som i en pool. Ett grönt landskap står i fin kontrast till det blå havet och de ljusa stränderna

Upptäck fler stränder

Sardinien är världskänt för sina bedårande stränder och fina badvatten och från Cardedu har du möjlighet att upptäcka flera av dem. Åker du norrut ca 20 km kommer du till staden Arbatax med sina fina stränder och kör du söderut ca 87 km når du Villasimius berömda kust. Med andra ord är detta ett resmål som passar dig perfekt som älskar att tillbringa dagarna på stranden eller i vattnet.
 

På öns östra sida

Cardedu ligger på öns östra sida och för att komma hit kan du antingen flyga till Olbia som ligger ca 180 km norr om staden eller till Cagliari som du har ca 120 km bort. Alghero som du har upp på öns nordvästra del ligger ca 231 km bort.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cardedu