Resor till Capo Coda Cavallo

De vackraste färgerna på Smaragdkusten

Om du älskar havet, kommer du här bli förälskad i färgerna vid Capo Coda Cavallo, för de är inte mindre än fantastiska, precis som stränderna.

Halvön ligger i förlängning av Smaragdkusten på nordöstra Sardinien. Sanden är kritvit och finkornig - och det låga vattnet lockar många strandgäster och barnfamiljer till området. 

En del av San Teodoro

Capo Coda Cavallo är en del av San Teodoro, och ligger inte långt från städerna Olbia och San Teodoro. Capo Coda Cavallo är en halvö, där största delen är täckt av tallskog, och är bland annat känd för sin ovanliga form.

Karta över Capo Coda Cavallo

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Vackra stränder

Längs kusterna på denna halvö, hittar du vackra stränder, som utan tvekan är värda ett eller flera besök. Den vackraste stranden är nog Cala Coda Cavallo, som lockar med sitt kristallklara hav och utsikten över öarna Proratora, Molara och Tavolara. Från toppen av berget Monte Coda Cavalo har du en fantastisk utsikt mot San Teodoro stad och de härliga sandstränderna. Hotell och semesterlägenheter i Capo Coda Cavallo

Precis som på det italienska fastlandet, har vi på Sardinien handplockat hotell, semesterlägenheter och villor som lever upp till våra krav vad gäller bland annat läge och service. 

Du hittar alla i sökmotorn överst här på sidan, där du snabbt kan se vilka semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt staden.

Saknar du lite inspiration, kan du eventuellt också titta på vår sida med de populäraste semesterbostäderna på Sardinien. Här kommer du nästan helt säkert hitta något som lockar - också på den nordöstra delen av ön, nära Capo Coda Cavallo. 

Här du frågor om de olika inkvarteringsmöjligheterna, är du välkommen att kontakta oss per telefon, via mail eller på chatten. Våra resekonsulenter sitter redo att svara på dina frågor och dela med sig av sina tips och råd för att skapa din drömsemester på Sardinien

Flygplatser och lokal transport

När du ska på semester till Capo Coda Cavallo, är Olbia flygplats den som ligger närmast. Denna flygplats betjänas bland annat av Norwegian, Vueling och easyJet, och kallas även för Costa Smeralda flygplats (flygplatskod: OLB), men är inte bara relevant för resenärer till den exklusiva kuststräckan. 

Utöver semesterbostäder kan du här på Escapeaway också enkelt hitta de billigaste flygbiljetterna till flygplatserna på Sardinien. Det är dessutom en fördel för dig att boka både flygresa och semesterbostad som ett samlat paket hos oss, då du då också täcks av paketreselagen och Resegarantifonden.

Då det utöver taxi och shuttletransporter inte finns någon offentlig transport som går hela vägen till Capo Coda Cavallo, väljer många resenärer att beställa en hyrbil på Olbia flygplats, redan hemifrån. Vill du inte spendera hela semestern på stranden, ger en hyrbil dessutom många möjligheter för att åka iväg på spännande utflykter till sevärdheterna på resten av ön.

Restauranger och shopping

Det finns endast en enda restaurang och bar i själva Capo Coda Cavallo. Dock finns det många restauranger som ligger utspridda längs kusten. Kör du till en av de lite större städerna på denna delen av Sardinien, som t.ex. San Teodoro eller Olvia, är urvalet av restauranger och butiker ganska stort.

Utflykter

Capo Coda Cavallo är framförallt känt för sina fantastiska stränder, men är generellt en bra utgångspunkt för dem som önskar njuta av det härliga havet och den vackra naturen i området. 

Den pittoreska kusten, Costa Smeralda, har stor dragningskraft, men har du lust att krydda badsemestern med kultur och historiska sevärdheter, finns det också massor att uppleva när du reser till Sardinien. Ta dig gärna tid att besöka de små samhällena, som ligger lite bortom de populära semesterområdena. Här hittar du ofta små, autentiska restauranger som bjuder på många goda sardiska specialiteter.

Önskar du att utforska ön i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner en värld av välorganiserade utflykter på Sardinien, som du med fördel kan boka online, redan hemifrån. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Capo Coda Cavallo

Vad tycker gästerna om i Capo Coda Cavallo?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner